Mintha az utóbbi hetekben az arany jobban viselné a dollár erősödését, mint korábban.
Mintha az utóbbi hetekben az arany jobban viselné a dollár erősödését, mint korábban.
tavaly még volt nekem is
Március 28-án, 90 éves korában Torontóban elhunyt Peter Munk. A budapesti születésű, de karrierjét már Kanadában megalapozó filantróp üzletember legnagyobb dobása a Barrick Gold Corp volt. A nyolcvanas évek elején Peter Munk az olajiparban látott fantáziát, de egy hirtelen ötlettől vezérelve megváltoztatta a cége fókuszát és olajfúrások helyett az arany kitermelésére összpontosított. Fokozatos fejlődéssel a Torontói Értéktőzsdére bevezetett
BARRICK GOLD A VILÁG LEGNAGYOBB ARANYBÁNYÁSZATI CÉGE LETT.
Ma már a társaság évi 9 milliárd dolláros forgalmat termel (2600 milliárd forint), Kanada mellett van kitermelése Argentínában, Chilében, Peruban, Zambiában, Szaúd-Arábiában és még több egzotikus helyen. Munk 86 éves koráig aktív maradt a cégvezetésben. Ez volt a legnagyobb cége, ebből lett dollármilliárdos, de sok másba is belevágott: ingatlanba, elektronikába, kelet-közép-európai befektetésekbe.
Mióta 2 napja olvastam egy (kérdőjeles) értékelést az egyik oldalon arról, hogy 'Küszöbön a medvepiac az aranynál?', azóta zsinórban emelkedik.
Undorító ilyen célra használni a médiát.
Korábban azt hittem ezek véletlenek, de most már azt hiszem, ez egy kontraindikátor. (Bxxe, pofa kell hozzá így manipulálni az embereket.)
igen, szóban mi is azt beszéljük. Egy jobb képességűbb oligarcha vagy drogkartellesnek több van és őrség is jobban felszerelt. ...

az utókornak :D
Szerintem Trump is figyeli, hogy az arany odaért-e már a támaszhoz és ha igen, akkor mond valamit, nehogy bemenjen 1.300 alá.
Lehet, hogy ő is longban van.
Jelenleg felszámoltam az arany shortot, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Ha a dollár beindul, akkor alighanem megy le 1.300 alá és a longos szenáriókat el lehet felejteni egyenlőre.
Mellesleg igen jól megmozgatták az aranyat rövid időn belül 1307 és 1358 között. Tulajdonképpen ilyen nagy intenzív mogzások régen voltak benne.
Vagy sem:-)
Ha 1330 fölé megy megint, akkor venni kell a longot.
A piac sosem téved :-)
Most már alighanem megcsinálja az 1300-at, be is gyorsult az esés kicsit.
Mondjuk egy fordulat a 3. pénteken?
Érzésre teljesen olyan, mintha az aranyat használnák a befektetők egyfajta puffernek a részvénypiaci mozgások ellensúlyozására.
egyelőre csak nézegetem, de meglep a bányászok divergenciája. Valamelyik piac téved
Talán ez az a rukk, innen már nyitok egy kis longot.
Szerintem még egy rukk lesz lefelé és onnan már fel.
Persze a dollár erősödésének függvénye is.
Mindenesetre most új mélypontra ment - az emelkedés elakadása óta - és nehéz megmondani meddig eshet, mert középtávon szerintem is inkább longos.