A moziműsoron ez áll (kaland, család, fantasy, sci-fi).
Ennyi erővel akármit mutathatnak benne, akár operát énekelhet valaki a légüres térben:-)
A moziműsoron ez áll (kaland, család, fantasy, sci-fi).
Ennyi erővel akármit mutathatnak benne, akár operát énekelhet valaki a légüres térben:-)
belegondolva, a fantasy-n belül is high fantasy, azaz pl a gyürük urával rokon leginkább...
A star warsra a sci-fi biztos nem igaz
Science fantasy, vagy space opera müfajilag inkább
Az összes star wars rendezö szerint is, pl Lucas :
George Lucas himself declared that "Star Wars isn't a science-fiction film, it's a fantasy film and a space opera"
Science-fiction= tudományos-fantasztikus (a tudomány aktuális ismereteinek talaján álló)
Fiction= Fikció, kitaláció, fantázia, mese (a szerző szabad fantáziájának a szüleménye)
ha neveben is benne a fiction, akkor csupan mese
(minden mas film is az, pedig meg a nevukben sincs benne...)
Vaze, a végén meg kell néznem a filmet, hogy lássam, hogy is vót pontosan ez a bombázós jelenet:-)
Egyébként a sci-fi első fele a tudományra utalna.
Ha csupán mese, azt úgy híjják: Fiction.
Persze nem kell mindent elhinni, de azért ugye logikailag valahogy egységes kell, hogy legyen, nemde?
te csak gravitacios bombakat tudsz elkepzelni egy sci-fiben?
az ilyen minek nez sci-fit? ;)
allitolag lezerkardok is vannak benne, egy nyelbol jon a feny, vagy mi, aztan megall a levegoben :)
Azt azé értjük, hogy nem kell mindent elhinni, amit a moziban/tv-ben látunk úgy-e? :o))
Állítólag úgy bombáznak benne a világűrben, hogy az egyik úrhajó a másik fölé száll és ledobja a bombákat.
Itt tetten érheted a világszintű IQ csökkenését és azt, hogy a fogyasztói ipar hogyan működik közre ebben...
disneysedik, amúgy jó. én jót röhögtem egyes jeleneteken, de befektető szemmel nézve disney kaszálni fog...
Ez biztos a CARA reszvenyek tartasanak a mellekhatasa :)
és idén jön a Sicario második része. remélem hozzák a színvonalat..
https://port.hu/adatlap/film/tv/csapda-the-trap/mo...
Ez egy jó film.
Mostanában amit még néztem Kincsemet . Hát mit mondjak gyenge szerintem, egyszer meg lehet nézni, de nekem nem jött be. Milyen filmet lehetett volna ebből a sztoriból forgatni már halott nagy magyar színészekkel, Latinovics , Bessenyei és társaik, egy korhű és valósághű megközelítéssel. Nem tudtam mit kezdeni ezzel a tragikomédiával amit összehoztak belőle. :)
Szárnyasnak az első része nagyon jó vsz. Azt a 2-at még nem láttam de félek tőle, hogy egy műanyag cucc lesz, ilyen első rész után . Tipikusan az a film amihez nem kell folytatás úgy jó ahogy van kerek az első.
Nem ajánlottam még? Nagyon jó. Filmben a Sicario is hasonló, kábszeres téma, az még jobb.
nem mozi, de én teljesen Narcos függővé váltam...
Eszméletlen jó sorozat!
Nekem az első sem teszett, meg ez is szar.. :-)
Viszont:
https://www.viasat3.hu/musorok/deja-vu
Erre a filmre ma csettintettem.
Feszültségépítésben és cselekményvezetésben is!
Hagyományos nyomozós kriminek indul, de a zenéből már az elején lehet sejteni, hogy itt több is lesz!
(Számomra a fordulatok teljesen kiszámíthatatlanok voltak.)
És tényleg!
Nálam 10/9.