Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

Dubai

#813419 Tapasz

Valaki tud normális hotelt dubaiban? Már úgy értem, ahol már megszállt.

Ryanair

#812171 KawaBazsy Előzmény: #812169

Marokkó rajta van a istámon, motorral, de az ilyen nyomulós figuráktól idegbajt kapok. Thaiföldön is leszólít, s ha nem élsz a lehetőséggel, akkor mosolyogva tovább áll. De ha nekiáll győzködni, s nem hagy békén, az nagyon idegesít.

Ryanair

#812169 matgab Előzmény: #812133

egyáltalán nem volt zűrös. A legliberálisabb arab állam. Még alkoholt is lehet simán venni a közértben, csak el van különítve, mint nálunk a traffik. De egy csomó nő járkál az utcán és volt olyan, aki úgy kitette a melleit , hogy nekem is jó, hogy napszemüveg volt rajtam... :-P

Egy esetben éreztem egy kicsit neccesnek a dolgot az utolsó napon, amikor már nem volt pénzünk és egy berber mondta az asszonynak, hogy kövessük és megmutatja hogy milyen a bőr piac, hogy készítik a bőröket. Mondtam, ne menjünk, mert nincs pénzünk, nemsokára megy a repülőnk... De ha már itt vagyunk nézzük meg -mondta az asszony.

Aztán egyik arab adott kézről kézre a másiknak egyre kevesebb turista, egyre nyomorultabb helyek, kis sikátorok... Mondom, hagyjuk őket itt a francba, nem lesz ebből semmi csak lehúzás, vagy vese elvétel. "nem, nem, nézzük meg"...

Megmutatták a bőrkikészítést (rohadt büdös) Aztán kikötöttünk egy bőráru üzletben (összesen kb. 20 perc bolyongást követően), ahol ránk akartak sózni bármit... Mondtam nincs pénzünk, nem akarunk venni semmit. Aztán kimentünk az üzletből és felbukkant addigi "idegenvezetőnk" és mérgesen elénk állva mondta, hogy akkor adjunk neki 100 dirhamot, az idegenvezetésért...

Hát mondom pajti, adnék de csak 10 dirham maradt nálam... Ott eléggé befeszült a csávó, hogy mit képzelek... Mondtam neki, hogy jó tessék itt van még 120 jó magyar forint , de tényleg ennyi, nincs több... Hát erre már tényleg nem tudott mit mondani, de eléggé az arcunkba mászott, de a végén dühösen azt mondta, hogy akkor menjünk a fenébe...

Ez volt az egyetlen keményebb szitu, amúgy elég barátságos nemzet (inkább az a lehúzós taktikájuk, hogy úgy csinálnak, mintha a legjobb haverod lennének).

Ryanair

#812166 Hathor Előzmény: #812143

Megszoktam a belvarosban.. orszaguti versenykerekparos voltam, egesz belvarost letekertuk dugokban, budaors, torokbalint, biatorbagy, paty edzeseink voltak fouton. Bar tudom ott kaosz van, de ettol izgalmas

Ryanair

#812149 KawaBazsy Előzmény: #812140

A tököm nyomulós stílusuk. Az első nap tele lett a púpom a fazonnal, aki elhozott a buszállomásról. A szálláson kaptam egy öreg, strapabíró cangát, s azzal nyomtam. A Tuktukon meg terpeszkedjenek a dagadt turisták. :-)

Bangkokban tömegközlekedj (sky train, hajó a Chao Prayán), Krabin meg robeszt bérelj.

Ryanair

#812143 Fornit Előzmény: #812140

Az a baj h 3 kb meterenkent leszolitanak :)

Bangkokban vsz ne bringazz. A tomegkozlekedes amugy is nagyon jo.

Ryanair

#812140 Hathor Előzmény: #812134

Mi volt a baj a tuktukosokkal? :)

Lehet nekem is bringat kene berelnem, de asszony pajti nem lenne happy az otlettol. Majd Krabin. Bangkokban lehet bringazgatni, bringat berelni?

Ryanair

#812134 KawaBazsy Előzmény: #812128

Jah. Anno én 5 napot voltam ott, 3 napos jegyet vettem (1 nap oda, 1 vissza). Volt mit pedálozni a templomok közti táv miatt, faszom tuktukosokkal nem álltam szóba. :-)

Ryanair

#812133 Hathor Előzmény: #812132

Marokko igen nyilvan mas.. de a be chekolasrol volt szo hogyan, online nem lehet, erre mondtam az appot. Utana lehet nyomtatni a kepfajlt is.

Egyebkent mennyire zuros asszonnyal? Nincs balhe, konfliktus, veszely manapsag? Talaltam januarra en is olcso utat oda, de Azsia mellett dontottem, de ha latogathato siman Marokko, lehet benevezunk mi is majd

Ryanair

#812132 matgab Előzmény: #812123

Ryanair mobilapp Europaban igen. De Marokkoban akkor is ki kell nyomtatni, ha online checkin-elsz. Es ki kell nyomtatni. A kinyomtatott check in oldallal sorba kell allni a checkin poggyaszt feladokkal egyutt, ahol le kell pecseteltetni a kisasszonyokkal a checkin papirt. Mivel nem csinalnak kulon sort a csak check-in pecsetelo embereknek, ezért kb 45 percet kellett várni a check in pecsetert. Ezt követően még vagy 5-ször ellenőrzi egy egy ember a nalad lévő doksikat- mire elersz a gepig... Hogy mi ertelme van kulon lepecseteltetni a check in papirt, arra ugyanugy nem jottunk ra mint arra sem, h miert kell kitolteni egy papirfecnit a belepes előtt arrol, h hol szallsz meg, mi a neved es mi a foglalkozasod. Ugyanezt a fecnit ki kell tolteni kilepeskor is. Ha nem irod le, akkor visszazavarnak.. Raadasul mivel kezzel van irva mindegyik, ember legyen a talpan aki kibetuzi es feldolgozza ezeket az adatokat. Az is erdekes, h ezt a fecnit miert nem osztjak mar szet a repulokon, amikor odafele lenne 4 orank, h kitoltsuk, akinek nincs tolla, kolcsonkerjen stb stb. Mert a fecnik ott vannak a vám előtt, de odalancolt tollak Szingapurban vannak csak, Marrakeshben nincs...

Ryanair

#812128 Fornit Előzmény: #812125

3full napot szanj ra legalabb SiemReap-re kevesebbnek vsz nincs ertelme, 4-et is konnyen el lehet tolteni erdekes helyekkel.

Ryanair

#812125 Hathor Előzmény: #812124

Termeszetesen Siem Reap, Angkor.

Onnan Krabi tengerparti pihenes, Phi Phire hajokazas, meg ami meg belefer, majd vissza Bangkok es haza..

Ryanair

#812123 Hathor Előzmény: #811257

Mobil approl lehet csak checkolni.. en csak onnan tudtam. A szetultetes uzleti fogas. Ellenben lehet helyet csereberelni. Mki cserel a gepen, aki egyedul utazik. Nalunk pont a szomszed szeken ugyanugy volt szetosztva egy par es atcsereltuk az egyik helyet, igy parban ultunk mindketten. Ellenben szuper gyors a mobil appnak koszonhetoen minden. Mar szemelyzet sincs, csak az atvilagitasnal. Barcelonaban az utlevelet sem kellett elovennunk, barki utazhatott volna a mobilba elmentett beszallo jegyemmel. Ket honap mulva qatarral megyek dohaba, majd Bangkokba, onnan kambodzsaba, onnan krabira

Ryanair

#812096 TrendMan Előzmény: #812095

Ez a kézből kikapás teljesen hétköznapi ott:-)

Már gyerekként is ezt gyakoroják, még az iskolában is:-))

Ryanair

#812095 matgab Előzmény: #812081

Annyira belejöttem az alkudozásba, hogy az Auchanban is megpróbáltam, de nem engedték...:-)

Alkunál úgy voltam vele általában, hogy amit mond az eladó a piacon, annak a fele a célára. Tehát én belekezdtem a 25%-nál, de így is volt, hogy többször kikapta a kezemből az árut és azt mondta, hogy menjek innen...:-)

Ryanair

#812081 TrendMan Előzmény: #812064

Esetleg nektek más árat mondtak, mint gazdag nyugati turistának?

Az ilyen helyeken mindíg alkudni illik:-)

Ryanair

#812064 matgab Előzmény: #811942

nem, sokszor teljesen autentikus helyeken jártunk... Pl. kifejezetten berbereknek fenntartott élelmiszer piacon, ahol gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen fehér ember...

Ryanair

#812062 matgab Előzmény: #811942

nem, sokszor teljesen autentikus helyeken jártunk... Pl. kifejezetten berbereknek fenntartott élelmiszer piacon, ahol gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen fehér ember...