Utolsó óra jön. Kezdődhet az adóoptimalizáció.
Bármerre mehet emiatt.
Utolsó óra jön. Kezdődhet az adóoptimalizáció.
Bármerre mehet emiatt.
12.896-n a fele shortot zártam, majd visszanyitom, ha törjük lefelé.
Sokan a fibok alapján kereskednek. A 38.2%-os fibo egyébként is fontos. Van aki a shortokat ott visszaveszi, tehát csökken a lefelé tartó lendület.
Emiatt szokott visszamenni a 23.6%-ra egy kis erőt gyűjteni és ott persze újra shortba lépnek, akik a visszavették a 38.2%-on.
sp sáv aljára ér hamarosan, ha onnan pattan, lehet épp az fogja a dax korrekciot segiteni. Mert eddig sp esésre gyakorlatilag nem reagált dax
nem értem mindez miért zárja ki, hogy ne ment volna át rajta elsöre ill miért kéne támaszként még mindig funkcionáljon?
------------------------------------------------
De, az teljesen más volt.
Az "W" hullám alja és az "X" hullám alja volt.
Most a "Y" hullámban vagyunk és mint olyan, ennek nem lehet az alja ugyanaz, hanem jóval lejjebb.
Ahogy írtad, már jártunk itt párszor. Tehát nem elsore ment volna at rajta
Normál esetben felmehetne a 23.6%-os fibohoz 13.136-ig.
De, ilyenkor nem szokták már engedni.
Így marad a lefelé irány, egy kis fel korrekció után.
Ez alatt a Fibo alatt lenne igazán shortos ugye (ezt már Hathor is feltette néhányszor charton a BUX forumra)?
Ha azt írtam volna, hogy megyünk felfelé, akkor írtad volna, hogy a nagyok nem engedik felfelé és aztán kedden gondolnak egyet..... és 12.500
Nálatok működik a DAX, Admiral szerint mindenhol áll a kereskedés.
Csak bettettem ide is "just for information". Ahogy irtam már tegnap, még 13030 felettröl, én lefelé várom, elsösorban legalább 12700 környékére, ahogy az itiner chartodon is látszik. Már hetek óta oda vannak betéve a short visszavételeim. Azt is irtam, hogy január 2-án egy nagy piros gyertyát várok, de kérdés, hogy igy lesz-e. Most megint egy shorttal többem van. Lehet, hogy csak shortomnak kellene lennie. De a nagyoktol minden kitelik, lehet, hogy ma nem engedik a 12900 sávalj alá esni, aztán kedden gondolnak egyet....
fura, h mekkorát pattant 900 alól, azt hittem, amint 900 alá megy, további szakadás jön?
-------------------------
38.2%-os fibo-ig jöttünk le. De, itt már jártunk már egy párszor.
-----------------------------------------
nem az, mert pont a 38.2%-os fibo-hoz értünk le, azon nem tud elsőre átmenni.
Normál esetben fel kellene mennie a Tenkan vonaláig 12.975-ig, de szerintem, most nem engedik.