Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

le

#811320 Lenthor Előzmény: #811296

Lenthor Előzmény: #811285

12.950-ről illene visszatesztelnie a 13.000-es támaszt.

-------------------------------------------

csak a 13.016 környéken nyitottak maradtak. De, azokat tudom majd zárni 13.000 környékén még talán nyerőben is, mert 12.965-ön nyitottam még hozzá.

----------------------------------------

Sziasztok, jó reggelt!

Ahogy írtam, ilyenkor illik visszatesztelni a támaszt a 13.000-et.

Nos, ezt meg is tette és a 12.965-ön nyitott longokkal együtt zárom 08:00 órakor a megmaradt 13.016-sokat is.

Bár még most sem kizárt, hogy felmegyünk 13.175-re legalább, de már nagyon kockázatos a longot megtartani.

Shortvadászat a nyerő, mert ha esünk, akkor a rajzom szerint első kör 12.800 alá mutat egy kevéssel.

le

#811316 Ricsi Előzmény: #811311

13100 fölött, de nekem pont jó lenne az a 80 pont, amit elérhetek, ha megnyalja. De most kivettem, éjjelre nem hagyom bent. Most értem haza, voltunk sétálni, így nem válaszoltam. Alig 18,4 fok van...

DAX

#811315 KB58 Előzmény: #811309

Én is hetek óta ezt a napot vártam, aztán mégis sikerült fent longokat nyitnom, amelyeket nem zártam, pedig nyereséggel megtehettem volna.

Nekem is megfordult a fejemben, hogy lehet olyan, amit írsz, hogy a nagyok idő előtt akarják shortba ültetni a kicsiket. Tőlük minden kitelik. De az is lehet, hogy az általad betett D1 charton látható, a baloldalihoz képest asszimetrikusan magas jobboldali váll volt egy fals longba ültetés eredménye, és most innen további esés jön. Ahogy írod az ár nem ért le a Donchian alsó vonalára. A Stochastic bár eléggé lent van, még nem ért le teljesen, tud lejjebb is menni és hosszabban lent maradni, addig pedig az ár is leér.

Én valahogy nem érzem azt, hogy innen fel akar menni a DAX 13200 környékére, de ha rövid időn belül mégis megteszi és onnan viszont lefordul legalább 12700-ig, nekem ez lenne a legjobb, mert ott shortokkal várom és ha dobnám a longjaimat, akkor a jelenlegi minuszomhoz képest egész baráti veszteséggel tudnék kiszállni az összes pozíciómból.

Meglátjuk nem sokára.

Egyelőre az általad várt 13000-es visszateszt megvolt.

DAX

#811314 KB58 Előzmény: #811313

A #811251 hozzászóláésomban írtam Lenthornak:

"Számomra elég hasonló a helyzet a D1 charton az indikátorok (MA-k, MACD, RSI, Stoch) alapján, mint 2017. június 27-én, ami után esés jött. Ezt a napokban vizsgáltad te is, de valószínűleg érdemes lenne megint megnézni."

Még a gyertyák is hasonlítanak valamelyest. Tényleg lehet hasonló a helyzet, és akkor az utána következő 1-2 napban volt egy fals felhúzás., majd rögtön egy 300-400 pontos esés. Lehet, hogy most is ez lesz minden long várakozás ellenére, ahogy írod?

DAX

#811313 rbbj11 Előzmény: #811309

Szerintem erröl a linkelt grafikonról ordít az esés, csak az indikátorok nem jelzik ezt. Mondjuk ennyire egyértelmü kép esetén szokott jönni valóban az a plussz csavar, hogy egy értelmetlennek tünö felrántás, és utána esik mint a kö, mikor már minden hozzám hasonló mezei trader azt hiszi, hogy csak fals mozgás volt mégis a 13k alá kerülés

le

#811311 rbbj11 Előzmény: #811310

tehát ha jól értem, 13k fölé kerülést megvárod, majd mondjuk 12993-ra teszel majd stopot?

A varázsszám jelenleg mennyi? Mikor jelezne long belépöt?

le

#811310 Ricsi Előzmény: #811301

Mert én szinte sosem veszek-adok azonnal. Megvárom, amíg elindul, és akkor könnyen teszek stop-ot 0-ba, aztán már csak csúsztatom.

DAX

#811309 Lenthor Előzmény: #811308

Hetek óta ezt a napot vártam, amikor mindenki új csúcsokat várt.

Ennek ellenére még nem vagyok biztos, hogy ez az amire várok.

Ha nagy befektető lennék és tudom, hogy felmegyünk még 13.210-ig, akkor én is meglépném, hogy eldobassam a longokat és beléptessem idő előtt shortba, akit csak tudok.

Minden indi alul van. A napos Stochastic normális esetben emelkedést jelezne.

Stochastic alul és az ár nem ért le a Donchian alsó vonalához.

https://invst.ly/67co7

le

#811308 KB58 Előzmény: #811307

Ez nem az az év volt:-(

Az utóbbi napok, különösen a mai nap mozgása mennyire illik bele a legutóbbi, elmentett chartos elképzelésedbe? Egyelőre annak megfelelően mozog a DAX?

le

#811307 Lenthor Előzmény: #811306

Csak akkor érvényes, ha az év során sokat kerestél és most van mínuszban megnyitott pakkod.

Általában az utolsó napon, zárás előtt realizálás és akkor csökken az éves bevétel.

Januárban az első nyitáskor visszanyitás.

le

#811306 KB58 Előzmény: #811293

"Sokan a veszteségüket is év végén realizálják, hogy kevesebb adót kellejen fizetni, majd január első napján visszanyitják.

Tudom, mert én is szoktam élni ezzel."

Én most a veszteség realizálással óriásit tudnék "optimalizálni", csak az a baj, hogy negatív adót nem lehet fizetni:-(

DAX

#811303 Lenthor Előzmény: #811301

Egyébként, ha van fedezet, akkor kisebb mennyiségeket meg is lehet tartani, mert felfelé többet fogunk menni mint lefelé.