Rocco mai elemzésében lényegében ugyanezt várja.
"De már nem írogatom minden nap, hogy hány verzió van, mert már annyiszor leírtam, hogy kettő és még nem dőlt el. "
Igen, alapvetően ezt a két verziót írtad, mint lehetségeseket.
Az "Y" hullám a-b-c hullámából az "a" hullámnak öt (i-ii-iii-iv-v) hullámban kellene kialakulnia lefelé.
Ha, igaz, akkor az első (i) hullámban lehetünk.
Összehasonlításként a W hullám (a-b-c) hullámából az "a" hullám szintén öt hullámban jött le.
Mennyire kezd hasonlítani a két lejövő hullám. Még a kis "i" hullám lejöhetne 13.135-ig is.
Előtte viszont van lehetőség arra, hogy felmenjen 13.281-ig és utána jönne le 13.135-ig
----------------------------------------------------------
13.281 és 13.287 környékéről lehet, hogy lemegy 13.100-13.136-ig.
13.171-ig le kellene menni.
Itt, sok minden eldőlhet.
Ha 13.171-ről fordulunk felfelé, akkor még mehetünk tovább fel.
Ha törjük a 13.171-et lefelé, akkor jöhetne a kis (i) hullám 13.000 környékére.
------------------------------------Sziasztok, jó reggelt!
Vártam az "X" hullám tetejét, hogy elindulhasson az "Y" hullám lefelé.
Nos, olyan erővel vitték felfelé, hogy szerintem itt nem fognak megállni, hanem tovább emelkedhet.
Van ugye az Expanded or Irregular Flat emikor a "B" hullám, de a mi esetünkben az "X" hullám akár új csúcsra is futhat.
https://postimg.org/image/v865by71x/
A legjobb megoldás kimaradni most az év végi kereskedésből a nagyfokú bizonytalanság miatt.
Tanácsom, akinek megnyitott shortja van:
Ha a mai napon 13.265 vagy 13.171 környékére korrigálna, akkor érdemes a shortokat lezárni.
Óvatos befektetőknek, ajánlatos a kivárás, mert mindkét irány továbbra is lehetséges.
Bátrabb befektetőknek óvatos longnyitás, profitvédő stoppal.
Ha, elindulnánk felfelé, akkor az első cél ár: 13.436-13.460 között lehetne, majd az sem kizárt, hogy felviszik
13.540 - 13.620- és 14.000 környékére.
Szóval bármi lehetséges!
-------------------------------------------------------
2017. december 20. szerda
Könyörgöm! Értsétek már meg.
Negyedik hullámban vagyunk és talán annak is a "B" hullámában (ha esetleg nem kezdtük volna el a C-t)
A negyedik és a B hullám a létező legkiszámíthatatlanabb két hullám és most ráadásul mind a kettő együtt van.
Kérdezed hányadik verzió!
Ha elolvasod következetesen amit írok, akkor láthatod, hogy két verzió van.
1. verzió: Elkezdtük a 4. hullámban az Y. hullámot 13.338-ról
Az Y hullám, majd a-b-c hullámban megy le és a talán most kezdődő "a" hullám (i-ii-iii-iv-v) hullámból állna.
A C és egyben az Y hullám alja 12.500-n lenne.
2. verzió: A 'B" hullámra lehetőség, hogy Regular Flat alakzatot megcsinálja és új csúcsra megy fel. Amikor felér új csúcsra, akkor indul lefelé a C. hullámot megcsinálni.
Már nagyon sokszor betettem mind a két lehetőséget, sőt a rajzot is a Regular Flatról.
A többi elemző is gondolom ezért bizonytalan.
De már nem írogatom minden nap, hogy hány verzió van, mert már annyiszor leírtam, hogy kettő és még nem dőlt el.
Nehezen megfejtheto most a dax mozgás, azért is ennyi ellentétes elemzés szerintem. Nagyon ritka, hogy ennyire elvaljon USA -tól, bár igaz,ottani adoreform vajmi kevés hatással van dax komponensek profitjara.
Bocs megint az alábbi DAX elemzés linkekért, csak az ellentmondó elemzésekre szerettem volna felhívni velük a figyelmet.
Robby (a chartjai alapján egy kicsit bonyolult lelkivilágú német elemző) éppen a legutóbbi elemzésében írja és ábrázolja ugyanazt (a DAX közeljövőben várható esését 12500 környékére, csak ahogy nézem, más jelölésekkel), amit te.
Lásd: http://www.robbys-elliottwellen.de/2017/12/dax-hat...
Mások, pl. az Árfolyam TV elemzése éppen most váltott át a fenti verzióról az innen longos verzióra, miszerint a DAX-nak maximum 13150 környékéig kellene esetleg lemennie (az órás csökkenő trendvonalig), utána pedig fel a 13800 irányába. Bár másodlagos verzióként nem zárják ki a 12650 irányába történő mozgást, ha a DAX 13000 alá esik.
A BUX és a DAX fórumon is egyre többen gondolják innen vagy 13170 környékéről longosnak a DAX-ot.
Az alábbi két német elemző is azonos időtávokon mintha ellenkező irányokba várná a DAX-ot, pedig eddig úgy tűnt, hogy mindketten elég jól beváló elemzéseket készítenek:
https://money-monkeys.de/morgenanalyse-zum-mittwoc...
https://aktien-mag.de/dax-analyse-zum-20-dezember-...
Az "Y" hullám a-b-c hullámából az "a" hullámnak öt (i-ii-iii-iv-v) hullámban kellene kialakulnia lefelé.
Ha, igaz, akkor az első (i) hullámban lehetünk.
Összehasonlításként a W hullám (a-b-c) hullámából az "a" hullám szintén öt hullámban jött le.
Mennyire kezd hasonlítani a két lejövő hullám. Még a kis "i" hullám lejöhetne 13.135-ig is.
Előtte viszont van lehetőség arra, hogy felmenjen 13.281-ig és utána jönne le 13.135-ig
A lent betett W-X-Y kombinációs kép alapján a jelenlegi helyzetünk a fibo-k alapján is stimmelnek.
A W hullám jött le a 38.2%-os fibo-ig.
Az Y hullámnak a 61.8%-os fibo-ig kellene lejönnie, ami 12.500.
Na, ezt a 12.500-at írom és várom már régóta, amivel kész lehetne a 4. hullám.
A Random Capital is foglalkozik az Elliott Hármas korrekciós kombinációjával.
Nekem a longos verzióban szereplő számozással az a gondom, hogy az 5 hullámos lefelé irány az egy "A" hullám. Minek elnevezni W-nek.
Egy W hullám épül fel egy A-B-C hullámból lefelé.
Majd X hullám A-B-C felfelé
és végül Y hullám l A-B-C hullám lefelé.
A betett rajzon jól követhető, dupla zigzag amit leírtam.

A BUX fórumról két (longos és shortos) alaposan megrajzolt DAX verzió (azért tettem be, hogy lehessen ezeken is elmélkedni, elég jónak tűntek számomra):
"DAX
Long verzió
http://keptarhely.eu/view.php?file=20171219v00ndmr8.png
Short
http://keptarhely.eu/view.php?file=20171219v00ntxz3w.png
A
short verziónál az is lehet hogy egy Flatet fog csinálni. Felmegy a
13535 felé a 13600-700-as tartományba és onnan jön le majd egy
impulzussal a IV/c"
Tuti? Nemrég, amikor a DAX elindulni látszott felfelé, egy kicsit késve (vagy inkább korán?) nyitottam 1 longot 13239-en (így megint azonos mennyiségű shortom és longom van). Azóta kicsit lejjebb ment, de M5-ön az indikátorok (MA-k, Ichimoku, RSI, Stoch) talán kezdenek emelkedést jelezni.
Az SP-nél arra elég volt, hogy egyelőre pattanjon a legutóbbi rés aljáról.
megszavaztak, 227:205 ellen
Akkora happy nincs rá sp -ben csak dac future -ben egész eszement módon ?!