Regisztráció Elfelejtett jelszó

CIG fórum

Érdekes

#810569 Atesz11 Előzmény: #810568

"Az elemzés persze megjegyzi, hogy a Konzummal való együttműködésből eredő várható többletértéket nem tudta figyelembe venni, és a potenciálisan kialakuló szinergiák miatt megtörténhet, hogy a Concorde becslései később túl konzervatívnak bizonyulnak."

Érdekes

#810566 Koffein Előzmény: #810564

cukik ezzel a célárral :D

amondó vagyok, a rés azért van, hogy belehessen tölteni, szóval irány 370 onnan mélylevegő kampó kidob 356 os drifteléssel pöcc röff gáz, célirány nécá, ledadog 485nél, megpumpál, padló öccá, lobog a haj, visít az elemző... :-P

Érdekes

#810564 MrTibi16 Előzmény: #810562

CIG Pannonia Rating: Sell Price target (12-m): HUF 356 Current share price: HUF 508

Közel 80 oldalon keresztül bizonygatja hogy el kell adni :D

Lehet betöltetik vele a réseket...

Érdekes

#810555 Csusza Előzmény: #810554

Te Népszavát olvasol??? Kemény vagy! :-D
Amúgy a cikk korrekt, bár ha nem lenne mindenki 100%-ig biztos a választási eredményben, ezek a papírok se mennének így.
Jó, egy hithű népszavás újságíró nem írhat le ilyet... :-)

Érdekes

#810554 Kissherceg Előzmény: #810553

http://nepszava.hu/cikk/1148274-meszaros-a-reszven...

Egészen mostanáig élénken találgatták tőkepiaci körökben, hogy melyik is a kormányhoz közelálló biztosítótársaság. A bankoknál ez aligha kérdéses, hiszen minden jel arra mutat, hogy ezt a szerepet a részben Mészáros érdekeltségébe tartozó MKB, az állami résztulajdonnal rendelkező Erste Bank és az érdekes felállású Gránit Bank tölti be. Ebben az egykor Demján Sándor által birtokolt pénzintézetben van tulajdona a CIG Pannónia Nyugdíjpénztárának és az MKB Nyugdíjpénztárának és az államnak egyaránt, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy Mészáros a résztulajdonolt pénzintézetein keresztül már csaknem betette a lábát a Gránit Bankba. Ugyankkor elgondolkodtató, hogy szeptemberben Varga Mihály gazdasági miniszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam még idén eladja a Gránit Bankban lévő 36,5 százalékos tulajdonát. Bár a 2017-es évből már csak napok vannak hátra, de a vevő kiléte még ismeretlen. Arra kérdésre azonban, hogy melyik az államhoz közelálló biztosítótársaság most már választ kaptunk: a CIG Pannónia. Bár már korábban is voltak erre utaló jelek, hiszen a Pannónia Nyugdíjpénztárt eddig is az MKB tulajdonosai között tartották számon. Vagyis a kormányhoz közeli társaságok (és részben Mészáros érdeleltségébe tartozók) kereszttulajdonlásainak hálójával állunk szemben, amit megerősít az is, hogy a CIG Pannónia az ugyancsak a Mészáros-birodalom részét képező Konzum-csoportba szállt be. Akad azonban még egy "parlagon" lévő pénzintézet a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Budapest Bank (BB), amelyet ígéretei szerint az állam ismét privatizálni akar. Ám itt is kérdéses, hogy kinek.

A Mészáros Lőrinchez - a CIG Pannónia résztulajdonlásának megszerzéséig - köthető társaságok vagyonának értékét 300 milliárd forintra becsülték. Ez most árfolyamértéken "mindössze" 8 milliárd forinttal gyarapodott a biztosítótársaságba történő beszállással. (A tényleges vagyongyarapodásról még korai lenne beszélni.) A Mátrai Erőmű többségének múlt héten bejelentett megvásárlásával további tízmilliárdokkal bővülhet a felcsúti polgármester érdekeltségeinek vagyona. Így összességében már a Mészáros-birodalom is képes arra, hogy az érdekeltségébe tartozó tartozó tőzsdei társaságok árfolyamát mozgassa. Erre alighanem nincs is szükség, hiszen az árfolyam-emelkedésben reménykedő (kis)befektetők abban bíznak, hogy az egykori gázszerelő kapcsolata a kormányfővel továbbra is töretlen marad, s a hátszél miatt a Mészáros-papírok folytatják tőzsdei tündöklésüket.Legalább a jövő tavaszi választásokig.

lemaradtam, pedig ezer …

#810419 rbbj11 Előzmény: #810407

lemaradtam, pedig ezer eve 640 volt benne celaram, es epp cig stori miatt szalltam ki belöle es toltam at mindent konzumba es cigbe. Komolyan csak szivok ebben a honapban....640 regi restöltes teljesült , szerintem ezzel ki is fog fujni

nem akarom elkiabálni, d…

#810349 Koffein Előzmény: #810346

nem akarom elkiabálni, de 480 ezidáig megtartotta, ha nem indítják meg, hogy betöltse a rést, akkor irány 500feletti szintek meghódítása... ha lölö érdeke is úgy kívánja..

Érdemes volt tegnap venn…

#810346 Janicroft

Érdemes volt tegnap vennem 518-on, már hízik a bukó...

érdekesség

#810309 banyaiz Előzmény: #810305

Igen ez tényleg hátránya ha buksz rajta akkor az adókiegyenlítésbe nem tudod bevonni.

Kötögettem most újra a 2012-eseket. Nekem az tetszik benne, hogy így csak 4 év a következő periódus. Idézőjelben csak. Persze lehetne úgy is, hogy most marad tbsz-en amíg nem nyilatkozol az ellenkezőjéről és mivel letelt az 5 év mostantól bármikor kiveheted adómentesen de amíg nem nyúlsz hozzá a következő évek adómentesek. Ez a megoldás tetszene amit felvázolsz. :) Kár, hogy nem így van, logikus lenne pedig így.

Vannak ilyen rugalmatlan dolgok. Pl tegnap akartam befizetni banki nyitvatartás után automatán , de másik banknak a számlájára. Azt nem lehet. Levenni lehet másik banknál vezetettről idegen bank automatáján, de befizetni nem. Felháborító eljárás. :) Nem akarják, hogy más bankhoz fizess be az ő automatájukon ami nagyon rugalmatlan. De hát el kellett fogadjam ez van jobb híján.

érdekesség

#810305 matgab Előzmény: #810301

igen, mondjuk logikailag nekem nem logikus, hogy a 2012-es TBSZ-t mi a francért kell újra lekötni.

Én abban állapodtam meg az állammal, hogy legalább 5 évig otthagyom a pénzt. De a 7. évben már nem tudom felvenni a 2012-ben lekötött pénzem, legalábbis a 2018-2019-es hozamok után adóznom kell.

Ez akkor szopatás, ha pl. ingatlanra gyűjt az ember. Mert ha van pénze az embernek ingatlanra, akkor megveszi. Ha viszont 8 éven kereszül takarékoskodsz, akkor nem tudod az egészet kivenni kedvezményesen csak egy részét. PErsze még így is jobb, mintha leadóznád telibe, de akkor is egy kicsit gusztustalan.

Ami a TBSZ számla hátránya lehet, hogy nem lehet az ott elért veszteséget a nyereséggel összekompenzálni. Tehát ha ott buktál, azt buktad. És pl. ha 5 évig buktál és utána a 6. évre kijönnél egára, akkor bizony ha a 6. évben hozzá akarsz jutni a pénzedhez, akkor sokkal többet kell adóznod, mert az első 5 év bukói nem számítanak, a 6. év, amikor visszanyered a bukókat, akkor meg adózhatsz dögivel.