én longolok 13.020tól D
Szerintem lehet egy olyan mozgás, hogy 13 óráig felviszik 13.099-ig, majd le 13.000 környékére és hétfőre hagyják a döntést, hogy mi lesz.
-------------------------------------------------
A 13 órát nem véletlenül írtam. Nagy mozgás várható 13 órakor.
Határidős részvények járnak le akkor.
13.010 környékén lehet, hogy nyitok longot.
Dobom, ha 13.000 alá megy.
13.156-ról és 13.055-ről nyitott shortokat zártam 13.018-n
Most kivárás
13.055-ön nyitottam shortot rövidre, stoppal.
13.099-nél kellene, de hátha alulról kezdik megint felfelé.
-------------------------------------------------------------
Úgy van. Lassan zárom a shortokat.
egyetértek, kivételesen az értékekkel is :D
A véleményem, hogy mind ezeknek a szinteknek, mind a kuszaságnak a háttere, amit leírtam. Kb azonos nagyságú a tábora a már medvére készülöknek, és a még utolsó hullám bikapiacot váróknak, és ez a fed kamatdöntése kapcsán különös hangsúlyt és egyre élesebb táborszakadást eredményez a befektetök közt, és ez a sajtóban is tökéletesen látszódik már.
13.055-ön nyitottam shortot rövidre, stoppal.
Majd meglátjuk mi jön ki ebből.
13.099-nél kellene, de hátha alulról kezdik megint felfelé.
Nem tudom!
A 78.6%-os fibo 13.192. Kicsit furcsa lenne, hogy ide kerül a kis "c" és egyben a ii. hullám.
Sziasztok, jó reggelt!
A tegnapi gyors fel, majd gyors le mozgással én sem tudok mit kezdeni.
Még meglehet a kívánt a-b-c hullám, de ahhoz 13.189 környékére kell felmenni. Mondjuk ennek környéke ellenállás.
Nos, akkor vegyük végig a bonyolult helyzet lehetőségeit:
13.099 sok mindent eldönthet.
1. Ha felfelé törjük a 13.099-et, akkor felmehet 13.189-re legalább.
Ha átmennénk a 13.189-en, akkor 13.260 vagy 13.350 lehetne.
2. Ha 13.099-ig fel sem megyünk, vagy onnan visszapattan, akkor lemegyünk a 13.000-es támaszra.
Ha törnénk a 13.000-es támaszt, akkor először 12.950 majd 12.900 lehet az irány.
Szerintem lehet egy olyan mozgás, hogy 13 óráig felviszik 13.099-ig, majd le 13.000 környékére és hétfőre hagyják a döntést, hogy mi lesz.
Hát elég bizonytalan, tegnap jól összekuszálták a szálakat.
Bocsánat, kissé hosszúra sikerült, de úgy érzem, ki kell irnom magamból, csak túl sokat ne reagáljatok rá (Daxi :-))
A mai napon is, ahogy többnyire, a német elemzések (pl. Rocco), Lenthor szuper beírásai, chartjai alapján is eléggé tisztában voltam a várt szintekkel, irányokkal, aztán mégis csak az alábbiakat sikerült összehoznom különböző okoknál (hezitálás, kapkodás, munka) fogva:
Szóval tudtam, hogy nyitás után a 13120 körüli szint nagy valószínűséggel megfogja a DAX-ot, de mégsem nyitottam shortot, egész rövid stoppal, amikor elérte a 13120 környékét és kezdett lefordulni. 10 órától kb. 12-ig egyeztetésem volt, és addig sikerült hezitálnom, amíg előtte már nem maradt időm shortokat nyitni, és a 13090 körüli longjaimat zárni, pedig ez volt a tervem (mivel ezeket már előző nap, jobb helyen, 13170 körül is zárni terveztem). Az is ismert várakozás volt, hogy kb. 13000 körülről a DAX 13120-13150 környékére emelkedhet (ami erős ellenállás, csökkenő trendvonal) és onnan jelentős csökkenés várható). Fél háromtól négyig megint egyeztetésem volt, a 13000 körüli aljról tervezett long nyitásokkal megint úgy jártam, mint reggel a shortokkal. A gyors emelkedés végét már látva (de idegességemben elfelejtkezve a 13150 erős ellenállásról és arról is, hogy onnan Lenthor is jelentősebb esést várt), majdnem a csúcson sikerült 4 CFD longot nyitnom, amiket a fordulást látva kisebb veszteséggel lezártam és utána már csak éppen 13100 felett nyitottam 4 CFD shortot, amiket az első néhány pontos felfelé rezdülésre, szintén idegességemben, anélkül, hogy az indikátorokra (pl. M5 MA20, MA10, Ichimoku) rápillantottam volna, le is zártam (pedig mindenképpen meg akartam őket tartani, mert a szintén 4 db 12450-es átlagú CFD shortomat 12770-es átlagúra javították volna, ahol terveim szerint elég rövid időn belül ki tudtam volna szállni mindenből legalább nullában, de akár pluszban is. Szóval anélkül zártam le ezeket a jó shortokat, hogy csak egy pillantás vetettem volna az esést igazoló indikátorokra. A két longot 13090-ről pedig "természetesen" szintén nem zártam.
A nagy helyett csak kis nyereséggel (összesen 150 EUR) lezárt pozíciók mellett lényegében csak azért csökkent valamelyest a mínuszom, mert lentről kettővel több shortom volt, mint fentebbről longom.
Pedig a "stabil" nyerőhöz tényleg nem kellene nekem sem mást tennem, mint nagyobb TF-eken a nagy valószínűséggel várható irányok, megfelelő szintek ismeretében előre beállni egy-egy pozícióval , megfelelő stoppal és célárral (ha nem tudom folyamatosan figyelni az árfolyamot) vagy ha tudom figyelni, akkor napon belül pl. az M5 időtávon az indikátorok (Bollinger, RSI, MACD, Stoch, MA10, MA20, MA50, MA100, MA200 mozgóátlagok, MA Cross) és a gyertyák, de önálló indikátorként akárcsak az Ichimoku alapján nyugodtan nyitni és zárni a pozíciókat, ahogy azt a charton látom. Ez utóbbiak ma is tökéletesen mutatták a fordulókat, ki- és beszálló szinteket (megtámogatva a gyertyákkal, amiket Lenthor ráadásul jelzett is), csak figyelni kell őket és azt csinálni, amit mutatnak.
De miért nem ezt teszem, miért hezitálok, vagy miért csinálok kapkodva hülyeségeket, akkor is, amikor látom, hogy mi a helyzet?Úgy érzem, már majdnem tökélyre vitted a DAX elemzést a saját TA ismereted, tapasztalatod, módszered szerint. Le is kopogom.
Ha csak 4-5 ilyen nagyobb mozgású napon lekövettem volna akár a te, akár Hádész beírásaiban foglaltak, amiket láttam is a saját szememmel a chartokon, hogy teljesen logikusak, be kellene, hogy jöjjenek, már rég elfelejtettem volna a mínuszomat. Egyszerűen én magam sem hiszem el, hogy mit tudok bénázni.
Mindjárt röviden leírom, hogy ma mit hoztam össze, hihetetlen.
Néhány hete írtak arról, hogy a norvég nyugdíj alapok csökkentik a részvény kitettségüket.
Nem lehet, hogy ez a DAX csökkenés már ezzel függhet össze, és ha így van, akkor tényleg könnyen elérhető lenne a 12500 környéke.
Ha 13 k elesik még a napokban, meglesz a 12.500 idén. De szerintem nem fog, de órákon belül kiderülhet :) neked szokott igazad lenni rövid idotavon ;)
bejohet, USA elesett támasz visszateszt szintjén és dax nagyon gyenge , alulteljesito továbbra is. Ezért ausztrál longot nyitottam
Lehet, 12500-ad teljesül , és csak utána lesz érvényes az én elképzelésem.
---------------------------------------
14.670 az én elképzelésem. Csak mindennek meg van az ideje.
Szerintem csak annyi történik hogy nagy piaci szereplok ellentétes lépéseket tesznek, a két nagy tábor lehet: akik szerint kamatemeles már be volt arazva, akik szerint kamatciklus egyértelmű már és ideje a bika piac végére készülni szakaszos realizalassal