Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Fórum etika/ szabályok vannak?

#807269 TrendMan Előzmény: #807265

Halványan dereng, hogy korábban a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése idején mindenkit ledurungoltál, aki ellenérveket próbált felhozni.

Én akkor azt hittem, te egy fizetett propagandista vagy.

De egyébként most más példám nincs, ezért is tettem oda a kacsintós smiley-t.

#807268 Boby. Előzmény: #807259

Előszeretettel ekézik ma Kádár okán az embereket - kádári kisember -....,de szerintem rosszul teszik és tévúton járnak akik ezt teszik!Kádárnak ahhoz semmi köze politikailag,ami ma Mo.-on folyik....,de most nincs időm ezt kifejteni.

#807267 prospero Előzmény: #807261

Miért negatív kicsengésű a rövid összefoglalódban a szabályok léte, miközben az segítheti az együttműködés és gondoskodás feltételeinek/keretének kialakítását. A félelem sem feltétlenül negatív, hiszen szabályok kialakításához vezet. Míg a szabályok lerombolása csak káoszhoz vezet...extrém példa egy polgárháború...mondjuk. abban a környezetben aztán nincs se együttműködés se kooperáció.

#807266 prospero Előzmény: #807261

Miért negatív kicsengésű a rövid összefoglalódban a szabályok léte, miközben az segítheti az együttműködés és gondoskodás feltételeinek kialakítását. A félelem sem feltétlenül negatív. Míg a szabályok lerombolása csak káoszhoz vezet...extrém példa egy polgárháború...mondjuk.

#807265 prospero Előzmény: #807240

ezen el kell gondolkodnom...példád esetleg van rá? Nem muszáj szó szerinti idézet, de gondolom megvan mi okozta ezt az érzést?

Mellesleg ez pont nyúllal kapcsolatban merül fel - mármint a fölényeskedés - hiszen ő helyezi olyan morális magaslatban magát, hogy minősítgessen embereket - propagandistának pl - és ez alapján feljogosítva magát az anyázásra pl.

Egyébként anyázása után is csak annyit írtam neki, hogy hibát követett el, túllépett egy határt és ez vissza fog rá hatni. Hát így is lett. Idővel.

#807261 TrendMan Előzmény: #807258

Egyébként itt a stock-on már többször javasoltam ezt a könyvet elolvasásra:

https://moly.hu/konyvek/george-lakoff-ne-gondolj-a...

Aki jobban megszeretné érteni, hogy mi is történik és ő honnan merít, annak ez a könyv egy 'MUST'.

Röviden:

A konzervatív megközelítés mindig a félelmekre és a szabályokra alapoz, a liberális/demokratikus az együttműködésre és a gondoskodásra.

Az, hogy a konzervatív oldal ennyire megerősödött a világban az elharapódzó szabadosságra adott reakció.

#807259 tozsdenyul Előzmény: #807254

úgy 5-10 éve már rájöttem, hogy létezik homo kadaricus

Tehát sajnos a megfejtés, mazochizmus :)

#807256 Boby. Előzmény: #807255

Még jó, hogy nem lepleződtél le,mint soros ügynök!:-)

#807255 Kissherceg Előzmény: #807254

Ez így van, erre van igényük. Voltam idén egy zártkörű NER gyűlésen, ahol a jövő évi választásokra készült a banda... Hát... siralom :(

#807254 Boby. Előzmény: #807240

Már akinek tud!Én már régen rájöttem, hogy ezt a "háborút" nem a szavak,az érvek fogják eldönteni.Nyuszi erre még csak most ébredt rá.Eddig azt hittem, hogy mazochista,de most már látom,hogy csak a demokrácia felfogása miatt vitatkozott ilyen hosszú ideig.Azt hitte,ha érvel,ha bizonyít,ha beszámol a valós tapasztalatairól, azzal célt érhet.Csakhogy ezek a dolgok a NER-ben nem működnek.Ebben a világban,csak a hit és az erő,az a két dolog amivel sikert lehet elérni.

#807251 tozsdenyul Előzmény: #807248

igen. Ha írsz üzenet funkcióba, elolvasom, ha oda írsz email címet, akkor oda tudok válaszolni.

#807248 rbbj11 Előzmény: #807234

akkor hol írjak?? Fórum üzenet funkcióját jobban használod, mint emailt?

#807234 tozsdenyul Előzmény: #807223

nem tudom, miért vezeti mindenki ezt vélemények ütköztetéséhez, legyözéshez. Nem véleményröl van sehol szó.

nem akarok én senki fölé kerülni, vicces is lenne, harcot sem akarok vívni. Ha van más alternatíva. Nem rólam van szó, sem tigrincsröl.

Pontosan általánosabb és nagyobb kaliberü dologról van szó, itt a fórumon max láthatóbbá tettem, és tisztában voltam végig, hogy ez nekem nem dicsöség lesz. De ha kimondom, nem tetszik, holott a fórum is pontosan mutatja kicsiben a helyzetet...

Az eredményeket tekintve is.

Nem arról beszélek, hogy Én, és hogy Ma.

Sokéves dolog ez.

Lásd Boby hozzászólása.

Egészségügy oktatásban bármikor együttmüködök, írj üzenetet ha tetszik. Ne emailt, az már nem is létezik.

#807231 prospero Előzmény: #807226

mesélj már mikor aláztam itt valakit személyeskedve, anyázva? :-)!

Még nyulat sem, pedig megérdemelte volna...

#807226 rbbj11 Előzmény: #807220

Bagoly mondja verébnek ;) A fö provokátorod személyében :)

#807223 rbbj11 Előzmény: #807192

erre nem tudok mit mondani....mivel név és arc nélküli nickek vannak, így nem mondhatom azt sem, jelentsd fel becsület sértésért...én azt látom, hogy azok, akik már személyesen ismerik egymást fórum talikról, teljesen jól megvannak egymással, akkor már egyszerübb határt húzni a beszólások szintjén. Tartozz ehhez a körhöz, akik pedig ezen kívül esnek és elbújnak, azok le vannak ejtve. Értem én, te harcot akarsz vívni...én pedig azt mondom, ha fel akarod venni a kesztyüt, nagyobb pályán tedd, volt párt alapítás kezdeményezés is, azt is hátadra vehetnéd, többen itt melléd állnánk, vagy én tervezek egy figyelemfelhívó kampányt, oktatás súlyponttal, amit egészségügy is kiegészíthetne, támogass ebben, és ne azzal foglalkozz, hogy erkölcsileg virtuális tigrincsek fölé kerülj. Nem vezet sehova és nem is dicsöség, és nem is nyugtatja meg a lelked, hogy vele felvetted a kesztyüt. Nagyobb kaliberü emberek és folyamatok ellen kell felvenni.