mintha a top5ben lett volna a múltban...
Már több, mint 6 éve otthagytam ezt a fost, amikor bevezették a számlavezetési díjat. Csak a PETI-t sajnálom.
ja, nem szeretem, ha hülyének nézik az embert. Már az is idegesítő volt egy kicsit, hogy mindig be kellett pipálni, hogy bent akarok maradni -de azt még megértem, mert hülyebiztossá kell tenni a rendszert. No de hogy ki is vegyék?? Jó hogy nem veszik el a teljes hozzáférésemet, hogy megvédjenek a pénzem elvesztésétől -bár sokszor jobban jártam volna, ha tényleg nem elérhető a rendszerük...
a qrva mindenségit, hogy fél óránként ki kell dobjon az a rohadt szájbacsinált webbroker ha nem csinál az ember semmit... wááááá de bosszantó
"Ma látott napvilágot a hír, miszerint a KBC mégsem adja el brókercégét, annak lakossági brókeri tevékenységét is beolvasztja inkább a K&H Bankba."
úgy néz ki, hogy nem adták el :) https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/erst...
Hova nem lehet mozgatni a TBSZ számlát?
Lehet transzferáltatni én már transzferáltam.
Kicsit bonyolultabb, nem reklámozzák a szolgáltatók, hogy azt higgyjék az ügyfelek, hogy ha el akarnák vinni a számlájukat, az automatikusan TBSZ feltöréssel járna, de nem így van.
én pl az államkincstárnál tartott TBSZ számlámat simán át tudtam tenni felbontás nélkül a randomhoz.
még nem állítottam be, de az új ötletük miatt neked egy kérdésem van.
TBSZ számlát miért nem lehet mozgatni?
Kedvenceknél, nálatok is csak az első 15 jelenik meg? bárhogy állítom 50re csak 15 kerül megjelenítésre... agyfa@xt kapok mire a végére lapozok 15ösleg... :-/
tudom tudom, minek akarok én a végére lapozni :D
kivezetik az equitas mobilt ... és még a kbc innovatív... ekkora poént :DDD
évek óta nem fejlesztették, az új telefonokon nem kompatibilis a platform, pedig használtam volna... egyszerűen leépítették...
3 napja nem mutatja a német részvények árfolyamát a KBC Webbróker. Ezt mégis hogyan teheti meg egy brókercég, aki több ezer forint díjat von le ügyletenként??
kbc a digitális forradalom élén, mint 4ik??? egy halom fos a felülete, az applikációról ne is beszéljünk... ez a forradalom? :-D
Az elmúlt 5 év tapasztalatát leírom, hogy mindenki eldönthesse milyen "szolgáltató" a KBC Equitas....
1. KBC Szolgáltatási színvonala
Pár éve a KBC-nek volt egy előnye a többi hazai brókercéggel szemben: az anyavállalatuk révén hozzáfértek a Frankfurti certifikátpiachoz.
Volt egy certifikátkeresőjük, amivel ki lehetett választani a 350.000 certifikát közül azt, amelyikkel kereskedni akartunk, és fel tudtuk azt venni…
Ezt sikerült elrontaniuk majd 1,5 éve.
1,5 éve ugyanis NEM MŰKÖDIK A CERTIFIKÁTKERESŐJÜK!!! NEM TUDJUK FELVENNI A CERTIFIKÁTOKAT!
És a KBC képtelen megjavítani, képtelen az általa vállalt szolgáltatást nyújtani az ügyfeleknek.
Több mint 1 éve kiírták honlapjukra, hogy dolgoznak a problémán, hamarosan megjavítják. 1,5 év nem volt elég nekik, most sem működik….
A panaszáradatra, azt javasolták, írjuk meg nekik a certifikátneveket mailben, vagy hívjuk fel őket és ők felveszik helyettünk…
A valóság az ezzel szemben, hogy telefonon nagyon nehéz elérni őket, és volt rá eset, hogy 15 percen után vette fel az ügyintéző, és közölte most nem tudja felvenni a certifikátot, írjam meg mailben…
És ahogy több helyen olvasni a fórumban, előfordul, hogy hiába írjuk meg nekik, csak 3-4 nap múlva veszik fel… Vagy fel sem veszik…
Az NEM SZOLGÁLTATÁSI SZÍNVONAL, HOGY kínálnak egy szolgáltatást, majd NEM TELJESÍTIK A VÁLLALTAKAT, VAGY FELVESZIK, VAGY NEM A CERTIFIKÁTOKAT….
Ez olyan mintha az Elmű csak kérésre adna áramot, azt is hol adna hol nem, mondjuk 50%-50%-ban…
2. ÜGYFÉLMEGKÁROSÍTÓ KBC magatartás
Ez sokkal súlyosabb probléma. Én sokáig nem találkoztam ilyen visszaéléssel, de döbbenten olvastam a fórumokon, hogy bizony van olyan, hogy NEM JELENÍTIK MEG AZ AJÁNLATOT a tőzsdei könyvben, vagy csak KÉSVE…
A portfóliós, stoxklandyard fórumokon meg lehet nézni az eseteket:
https://forum.portfolio.hu/topics/kbc-equitas/6482
http://stocklandyard.hu/tozsde-forum/temak/380-erste-vagy-kbc-equitas
https://forum.portfolio.hu/topics/kbc-hozzaallas/21724?oldal=9
Ettől tartva elkezdtem print screeneket készíteni a tőzsdére beadott ajánlatokról.
Sajnos nem hiába.
Egy ÉRVÉNYESEN BEVITT, KBC ÁLTAL ELFOGADOTT eladási ajánlatot ugyanis csak úgy TÖRÖLTEK a rendszerükből….
Az árfolyam lefordult, és mivel a KBC törölte az ajánlatomat, MEGKÁROSÍTOTTAK, egész komoly összeggel.
(Naplófájllal igazolni tudom, hogy NEM voltam lépve az ajánlat törlésekor, nem én töröltem…. PRINT SCREEN VAN AZ AJÁNLAT BEADÁSÁRÓL-ELFOGADÁSÁRÓL-TÖRLÉSRŐL EGYARÁNT).
EZ már minden határon túlmegy. ILYET NEM LEHET CSINÁLNI!!!
Ilyet Mo.-on eddig csak a Questor és a BudaCash csinált…
Nemhiába büntette már többször is meg az MNB a KBC-t….
Legutóbb 2017 januárjában kaptak egy 8 millió büntetést. NEM VÉLETLENÜL….
Őszintén, hogy lehet megbízni egy olyan tőzsdei szolgáltatóban, amelyik TÖRLI A BEVITT ÉS ELFOGADOTT AJÁNLATODAT, EZZEL ANYAGI KÁRT OKOZVA NEKED???
Több tőzsdei szolgáltatónál volt már számlám, de ilyen ügyfélmegkárosító magatartást még nem tapasztaltam sehol!!!
3. Egyéb tények a KBC hozzáállásról
Ügyfélszolgálatukat általában nagyon nehéz elérni. Ha elérjük se sok köszönet van benne, ahogy a netes értékelésekben, fórumokon olvasni többnyire arrogánsak, nem segítőkészek/inkompetensek.
A telefonos menürendszerben nem jutsz el néhány ponthoz 1 percen belül, nemhogy ügyintézővel beszélj… 5-10 percen belül szokták felvenni, -ha felveszik..
Mindent elkövetnek, hogy jogos panaszod alól kihúzzák magukat: nem válaszolnak, hárítanak, ez van/benne van a pakliban gerinctelen válaszokat küldenek, részletekért ld. netes fórumokat.
A befektetési ötletet adó szolgáltatásuk csak hab a tortán. Nem ismerek még hasonlót, hogy ennyi sok rossz, bukó tippet adó társaságot.
Régi ügyfélként én is ott voltam 2015 végén, amikor több befektetési tippet adtak. A száguldó piacon(!!!), a KBC tippek közül MIND bukóban volt 2-3 hónapon belül, és valóban a GoPro-n több mint 50%-ot lehetett bukni… Az S&P shorton(ezt ajánlották) pedig 100%-ot, mindent el lehetett volna veszteni...
Érdemes visszamenőleg átnézni a kereskedési ötleteiket hosszabb távon is, látszani fog mennyire negatív az eredményük!
Persze nem kell megfogadni a kereskedési tippjeiket. Erre(!) legalább van megoldás.
Még a negatív kommenteket is törlik a facebook oldalukról. Erre van energiájuk, rendszerjavításra nincs.
Ez egy végszó is egyben, mert ezt a folyamatosan romló szolgáltatási színvonalat, károkozást nem lehet tovább tűrni, megszüntetem a KBC-s számlám.. Csak leírtam mindezt, hogy aki velük kezd, tudja mire számoljon...
Pár ügyben az MNB-hez fordulok, ÉS ERRE BIZTATOK MINDENKIT: írja csak meg az MNB-nek milyen cég valójában a KBC...
Volt rajta 1 ft amit nem fizettek ki kp-ben kifizetni anno...
Most mehetek Pöstre bezáratni a számlát...
Szia.
Nekem nem vontak le semmit se.
A hatályos kondíciós listájuk 11.1-es pontja alapján nem számolnak fel:
"Amennyiben a normál és TBSZ számla összesített egyenlege nulla, úgy számlavezetési díjat nem számítunk fel."
Nem tudom, de engem a héten kiakasztottak. Akartam forintot váltani dollárra, nem sikerült, először azt mondták azért mert nem fektettem be újra amit dollárból váltottam vissza forintra, aztán amikor felhívtam a figyelmüket arra hogy olyan pénzről beszélünk ami pár napja keletkezett a számlámon magyar részvények eladásából, akkor meg kitalálták hogy még korábbi dollár-forint váltások miatt van devizazár a számlámon, de azt nem mondják meg hogy mennyi. Ekkor kérdeztem hogy ha a rendszer ezeket számolja és így számolja, akkor miért nem jeleníti meg ezt a Webbrokerben? Erre azt válaszolták hogy ez még fejlesztés alatt van, és nézzem meg a nem tudom hol, meg számolgassam én össze hogy mennyi az annyi. Kicsit profibb hozzáállásra számítottam a részükről, tekintve hogy egy magas költségekkel dolgozó szolgáltatóról van szó...