Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Én azt gondolom, itt mos…

#806403 TrendMan Előzmény: #806379

Én azt gondolom, itt most összemostunk két témát (talán én is):

1) Egy dolog a különféle potentátok szexuális visszaélései, perverziói és túlkapásai. Természetesen ez elítélendő, nincs rá mentség és fel kell lépni ellene.

2) Egy másik dolog a feminista jelenség, az a túlemancipált világ, amely folyamatos aránytévesztésben van és amelyből a legtöbb nő sem kér és nem is része annak.

Ha (1) kiderül, akkor fellép (2) is a maga képviselőivel, akik (1) szárnyán szeretnének plusz-pontokat szerezni.

Nemrég olvastam egy elemzést valahol arról, hogy 10 főnökből 1 pszichopata. Mivel a legtöbb főnök férfi, a legtöbb hatalmi pozícióban lévő pszichopata is férfi. Az (1) által lefedett dolgokat többnyire ők követik el, tehát számomra ez sokkal inkább egyfajta hatalommal való visszaélés, mintsem szexuális tevékenység.

(Ebből természetesen nem következik az, hogy ha több női főnök lenne, akkor az feltétlenül egy jobb világ lenne, mert akkor más problémákkal kellene szembesülnünk:-)

egyrészt anyádat minősít…

#806391 Ibiza Előzmény: #806379

egyrészt anyádat minősítgesd..ő biztos elnézi paraszt stílusod..

tudom neoliberális majomhordáitok harcban állnak.. de legalább a formára adhatnátok ha már ki akarjátok sajátitani a liberalizmus szót.. gúgli a cimborád..

másrészt a dolog visszaolvasható mi honnan indult..

feminizmus tőlem mehet.. ha egyenlő munkáért egyenlő bér és egyenlő jogok a cél..

ha azt jelenti egy nő feladja nőiességét.. a női előjogokat..akkor Én azt személyes butaságának gondolom.. és nincs vele dolgom.. lilláék nem mernek nők lenni.. van ilyen..személyes gond..

ez a lilla megfelelő pár lenne neked..lásd video.. bár nem tudom melyik kapura támadsz..most éppen mi a gendered.. valami csigaszerű himnős mutáció lehet ez a neolibsi irány..

tudom most frusztrálodtok..hiszen nem jönnek be a számitások..főnökötök beszólt nem terjed kellőképpen a neoliberálbalos métely.. kiszorultok a hatalomból... lassú a migránsosodás...de hát nem tudom mire számitottatok.. még nem elég birkák az emberek..

fraid modta minden férfi szerelmes az anyjába.. ha azt mondod nem akkor rávágja..aháááá még tagadja is.. kb ez az érvelési logikátok..

:) de remélem minden rendben, feszültnek tűnsz boncmester.. igyál egy tisztaszeszt az egészségemre..és fogd a nyuszira.

ne hantázz már (hantás p…

#806379 tozsdenyul Előzmény: #806376

ne hantázz már (hantás persze az egész "patriarchalis" kommunikáció)

-Nem fogadta el senki élböl valósnak,

-Sokáig meg sem volt nevezve ember

-100%-os perbukta tudatában vállalták

- Nem egyetlen állítás volt

-Az a valós társadalmi probléma, hogy ezek 20 év múlva sem derülnének ki, ha nincs néhány bevállalósabb, nyilván hülye, és radikális és biztosan feminista amcsi tyúk, mert más tyúktól ilyen elképzelhetetlen (mármint hogy megnevezzen egy tahót). A jól nevelt nöi princípium csak csendben türjön, ha jót akar.

-Ti csináltok belöle álproblémát, ahol a hülye feministákkal van a gond

"persze az áldozatot hibáztatják a soviniszta disznók"

És erre írsz egy hsz-t, amiben marha nagy soviniszta tahóként áldozatot hibáztatsz, ócsárólsz és cselekményt relativizálsz :))

Ha nem volnál, a sok feministának téged ki kellene találnia :)

Ez az egész topik amúgy fantasztikusan röhejes, ahogy néhány viccbeli részeg lehányja a feministákat, aztán jön a szöveg, hogy "mi vagyunk disznók? Nézd már meg te hogy nézel ki!"

:)

Abszurdisztán rulez

U.i.: ebben a hsz-edben sincs egy szavad sem a jelenségre, ahonnan indultunk, csak az áldozatokra tartod a fröcsögésed.

Ne maszatolj..egyáltalán…

#806376 Ibiza Előzmény: #806371

Ne maszatolj..egyáltalán ne igy volt,

arról volt szó 20évután mindenféle bizonyiték és védekezési lehetőség nélkül el lehet kaszálni bárkit.. van egy állitás..szexuálisan zaklatott..amit élből elfogadnak valósnak..ha a másik azt mondja nem..akkor mekkora szemét még be sem vállalja..

arról volt szó ha valaki szóváteszi..talán nem 20év után kellene előjönni ilyen történetekkel.. erre jön a jófejkedős válasz..persze az áldozatot hibáztatják a soviniszta disznók..ilyenek a magyarok..ilyen a zorbán kormány..

mellesleg amit beraktam videót a "művésznőről" onnan fogva én bottal sem piszkálnám.. számomra egy antinő..semmi nincs benne ami a NŐ...(ettől persze nem lehet senkit zaklatni..de fenntartásaim vannak) úgy látom ez a jövőtök..ez a neoliberál vonal.. elnyomni a szexuális jelleget..átjárható nemiség.. Én már öreg vagyok ehhez..és nem is értem..nem is értem kit nem fog meg egy nő..aki ha rádnéz elolvadsz.. benne van minden zsigeredben..akit jó szeretni..akivel eggyé válsz.. összeforrsz..jó az ize illata.. akit minden érzékszerveddel szeretsz..akivel együtt repülsz az űrben..

szerintem ezek a szerencsétlenek nem is tudják nem ismerik ezt.. android 6.0-a vezérelt droidok lesznek

egyébként, fogalmazzunk …

#806371 tozsdenyul Előzmény: #806341

egyébként, fogalmazzunk úgy, "érdekes":

Nézd meg honnan indult a vita, és miröl megy most.

Onnan indult, hogy néhányan kiálltak, itt is, ott is, hogy sérelmüknek hangot adjanak és megnevezzenek néhány tahó barmot.

Elöször is, az azonnali reakció a patriarchalis társadalmakban, annyira csesztették konkrétan öket, hogy pl nekik kellett "visszavonulniuk"

Aztán pár nap elteltével miröl megy már a polémia? Hú, radikális feminizmus, kulturharc, férfiak elnyomása, abuzálása, söt trump buktatása stb

Nagyon tanulságos...

"Alighanem emiatt dühöse…

#806370 tozsdenyul Előzmény: #806341

"Alighanem emiatt dühösek."

Nagyon nem :)

"Szerencsére a nők többsége nem ilyen és többnyire nem is értik, hogy mi ez az egész."

Nagyon nem :)

Ez csak saját vélemény, de én úgy látom az egészet az alapjaiban nem értitek, de amúgy mégis ez foglalkoztat, napok óta pörgö téma - viszont mind azonnal prekoncepciók mögé bújtok, egyáltalán nem vagytok semmire nyitottak.

Ha azt nézem, hogy a metoo amerikából indul, az ottani társadalomból, és itt a magyar ugar próbál vele dülöre jutni, akkor értem a zavart is, indulatokat is, csak a fórumra írók kicsit más tömeg...

nyugdíjszámla

#806366 banyaiz Előzmény: #806316

Ez mnyp bevezetésekor érintette azokat akik koruk miatt nem léptek mnyp-be, nem volt kötelező nekik. Megvédésekor pedig azokat akik visszaléptek.

Nyugdíjrendszernél 10-20-30 évek a légyzümmögés kategória. De összevissza kókányolni benne bevezetni , kivezetni, visszavezetni, megvédeni stb éppen mi zümmög vmi kecsege politikus fejében az nem túl okos vsz.

Szóval az ilyen dolgokat eredményez. Értem én azt, hogy nemzeti konzultációkon pallérozódott agyú embereknek ez mindegy. :) De azért szerintem nem túl célszerű ez az összevisszaság ilyen alap rendszereknél.

nyugdíjszámla

#806365 banyaiz Előzmény: #806316

De annak az anomáliának a szempontjából teljesen mindegy ez amit említettem. :)

Ha matekozni akarsz nyitott vagyok rá.

A vásárlóérték megőrzése attól függ van e reálhozama.

Akkor ne említsünk összeget , úgy látom az megzavar téged. :)

Annyi a lóvé vásárlóértéke amennyi a megvédés napján volt ha a reálhozamráta 0 a futamidőre.

Ha pozitív reálhozamráta a futamidőre akkor a vásárlóértéke nagyobb mint a megvédés napján. Mondjuk 1%-os reálhozamráta 30 évre az sacc/kb 1,35-1,4 közötti vásárlóérték a megvédés naphoz képest.

Az összeg pedig mondjuk 6 % -os nettó hozamrátával 30 évre az eredeti összeg 5-6 szorosa sacc/kb.

Mondjuk 1 milliónál 5 millió , 7 milliónál 35 millió 30 évre 6%-os nettó hozamrátával. Ennek a vásárlóértéke ha 1% a reálhozamráta akkor a 35 milliónak kb mai 9-10 millió Ft-nak a vásárlóértéke.

De ugye az anomália amit említettem az arról szólt, hogy a 2 polgár közül az egyik erre az összegre egy életbiztosításnak megfelelő konstrukcióval rendelkezik ha nyugdíj előtt meghal, a másik 0-val . Ami az elbukott összeg + elvesztett jövőbeni hozamok.

Tehát mondjuk extrém esetben meghal a nyugdíj előtt 1 nappal lehet, hogy 30-40-50 millió Ft-ot adott az államnak amit megkaphatott volna a családja egy összegben.

Mindez a nyugdíjrendszeren belül , tehát nem Bróker Marcsika pilótajátékában vagy Kambodzsában .

Ezért mondom az utóélete is kicsit extrém a történetnek.

Meg kell mondjam, ezt a …

#806341 TrendMan Előzmény: #806338

Meg kell mondjam, ezt a fogalmat Metoo én most hallottam először:-)

Biztos én maradtam el valahol.

Pusztán a józan paraszti ész oldaláról ez a cikk legalább megpróbál logikusan megközelíteni egy társadalmi problémát.

Amit a feministák oldaláról soha nem tapasztalok.

Onnan sokkal inkább valamiféle vak düh jön.

Tapasztalatom szerint azok a nők lesznek feministák, akiknek szexuális és érintés-problémájuk van.

Alighanem emiatt dühösek.

Szerencsére a nők többsége nem ilyen és többnyire nem is értik, hogy mi ez az egész.

problémák vannak, de ez…

#806338 tozsdenyul Előzmény: #806336

problémák vannak, de ez az írás csak összemossa azokat. Legalább annyira mint amennyire az a feministáknak van tulajdonítva.

Még feminista kulturkampfról is lehet beszélni, de a metoo-t venni oda megint hülyeség.

De felölem fossatok a metoo-tól.

Szerintem meg jó írás az…

#806317 prospero Előzmény: #806310

Szerintem meg jó írás azért mert

1. leíró: leírja, hogy mi hitelteleníti el ezt az egész metoo kampányt: amikor már minden szexuális zaklatás lesz...az is ami nem az

2. nem kezd áldozathibáztatásba

3. emberi hangon szól a férfiakról

4. emberi hangon szól a nőkről

5. emberi hangon szól az áldozatokról

6. elítéli az elkövetőket,

+1) a femináciknál ilyen önmérsékletnek nyoma sincs...

nyugdíjszámla

#806316 prospero Előzmény: #806313

Kimondtad a varázsszót: :-)! Erre céloztam nyuszó-muszó!

"aki átlagnál valamivel jobb fizuval kezdetektől benne volt annak simán"... A valóság, hogy a nagy többség, nem kereste meg a nyomott bérek időszakában az átlagot...

A 3 millió minimálbéres országában...:-)!

a valóság az, hogy nagyon keveseknek jött volna össze a 7 milla és, hogy vásárlóereje is legyen az meg megint kérdéses.

Én annak a híve vagyok, az állam adja ide a pénzt most/hagyja nálam adócsökkentés/béremelés formájában - amennyit csak lehet, és én szépen gyarapítom, jobban, mint ahogy a mnyp-ban gyarapodott...a gondos gazda szemével felügyelve... :-)!

nyugdíjszámla

#806313 banyaiz Előzmény: #806205

7 milliója? Szerintem aki átlagnál valamivel jobb fizuval kezdetektől benne volt annak simán. Főleg , hogy azóta is van hozama. De nem a 7 millió a lényeg. Írhattam volna 4-et , vagy 10-et, vagy 3-at tök mindegy abból a szempontból amire példaként hoztam.

Hozam ügyben lehet, hogy neked megalol 10% hozam. Akkor ajánlom egy nyugdíjalapnál alapkezelői munkát próbáld meg aztán ha azokkal a feltételekkel rendszeresen felülteljesíted a 10%-ot akkor Mészáros gazdagodási ütemét fogod centizgetni . :) Na jó azt azért nem mert most nagyon belendült a fiú.

Azt azért nem kell mondanom , hogy almát a körtével nincs sok teteje. Nyugdíjpénztári 1 -1 éves hozamot ingatlanokhoz vagy a részvénypiachoz mérni. Leginkább kockázatvállaló portfólióban sincs tömény részvény . Referencia indexek persze vannak.

A másik része pedig az államiban nem kell aggódni milyen kevés a 10% hozam. Ott ugye a semmire a 0 hozam . Végül is az jobb mint a valamire a 10% megalol hozam. :)

szerintem meg ritka szar…

#806310 tozsdenyul Előzmény: #806289

szerintem meg ritka szar írás. Tényleg nem értem, ennyire töketlen balfaszok vagytok, hogy ha egy pár nö felszólal egy bunkó ellen akkor az már világvége? Kultúrkampf?

Ennyi férfinek álcázott beszari puncit :)

https://mno.hu/velemeny/…

#806289 prospero

https://mno.hu/velemeny/hat-ezert-nem-tiszta-a-met...

Az egyik legjobb írás, amit a témában olvastam...Farkas Attila Márton jegyzi:

„Ha egy nőt a férfitekintet a testrészeire bont le, ha a szexualitását leválasztja a személyiségéről, ha csak a melle lesz fontos, vagy a combja vagy a nemi szerve, akkor eleve úgy tekint rá, mint szexuális eszközre. Az eszközöknek pedig nincs személyiségük, nincsenek jogaik és szükségleteik” – hivatkozik egy kutatásra Vándor Éva a Hvg.hun.

Ezzel viszont relativizálódik az erőszak. Mert ha a bunkóság = erőszak, akkor ennek reciproka is érvényesül, azaz erőszak = bunkóság. Értsd: csupán bunkóság – és nem bűn. Hiszen minden ilyen képlet, mint egyfajta metafora, visszafordítható. Így működik az elme.

"Egy nő után füttyögő taplót nem biztos, hogy közös nevezőre kéne vonni az olyan nagyragadozókkal, amilyen Weinstein is. Igazságos, ha egy bolti tolvajt közös nevezőre vonunk egy rablógyilkossal, mondván, hogy aki lop, az ölni is fog? Ugyanígy valamely potentát ágyába bemászó karrieristát se kéne egy kalapba tenni olyannal, akit letepertek és megerőszakoltak, ne adj’ Isten még gyerekkorában. Ha e két véglet között sokféle átmenet is létezik, kell hogy legyen határ. És ebben az összefüggésben nem érdekel az ideológiai szöveg, hogy az önmagát előnyökért prostituáló is a patriarchális társadalom áldozata.

A MeToo kampány miért nem rendszerkritikus? Miért nem szól a hatalommal összefonódott zaklatásról, molesztálásról, kihasználásról és erőszakról, nemtől és szexuális orientációtól függetlenül, mondjuk a kapitalizmus függőségi viszonyainak kontextusában? Heteró nők, meleg férfiak és leszbikusok nem molesztálnak, nem tárgyiasítanak, nem használnak ki, nem erőszakoskodnak egyáltalán?

Pedig a férfiaknak is vannak történeteik. Nem „nők által megszomorított” férfiakról, ahogy TGM keni el a problémát a Miért vagyunk feministák c. írásában, hanem kisfiúk abuzálásáról és terrorizálásáról, lelkileg és egzisztenciálisan tönkretett, hajléktalanná vált, esetleg megőrült vagy öngyilkos férfiakról. Az elkövetők: anyák, tanárnők, szomszédasszonyok, feleségek, barátnők, főnöknők. Jómagam legalább annyi tönkretett férfit ismerek, mint nőt. Ám ilyesmit még felvetni is „nőellenesség”, mert ott az erőszak statisztikája, meg aztán a női elkövetők is a patriarchális társadalom termékei.

Az pedig külön ironikus, hogy a MeToo kampány lényegében a feministák által megvetett, patriarchális „gyengébbik nem”, illetve a „gyenge nő” koncepcióját használja.

Mindez azonban másodlagos a lényeget tekintve, ami a politikai manipuláció.

Egy nő megerőszakolása olyan téma, ami automatikusan nagy hatást gyakorol mindenkire, így a hagyományos értékrendű férfiakra is. Tanulságos, hogy Nigériában, amikor a Boko Haram iszlamista terrorszervezet fiatal lányokat hurcolt el és adott el szexrabszolgának, hirtelen odafigyelt a világsajtó. Az nem volt téma, hogy a férfiakat megölték, többüket példátlan brutalitással. A szexrabszolgaság szörnyűség, de legalább a lányok életben maradtak a későbbi szabadulás reményével. Mégis: ez utóbbi jóval nagyobb figyelmet és felháborodást váltott ki, sőt igazából ez váltott ki igazi felháborodást, nem a férfiak tömeges legyilkolása.

Mégis, a MeToo sztorijait olvasva az első reakcióm valamiféle szégyenérzet volt, a második pedig kétségbeesett kutakodás az emlékeimben, hogy vajon én is tettem-e ilyesmit akár régebben. Mert ha erőszakoskodó vagy molesztáló nem is voltam, részeg handabandázó igen. Olykor bunkó is, nyomattam szexista poénokat, és tárgyiasító tekintetem is meg szokott állapodni női domborulatokon. Még ha el is rejtem, nehogy ciki legyen. Azaz én is potenciális Weinstein vagyok.

Ráadásul mindenkinek vannak női hozzátartozói, ami a bűntudatot és a szégyenérzetet csak növeli. Nekem van egy kislányom, akihez igen erős érzelmi szálak kötnek. Azonnal rá gondolok, ha kislányok elleni erőszakról hallok, és sose kívánnék neki hímsoviniszta világot, így is nevelem

Hogyan menekülhetünk meg a szégyentől, a bűntudattól? Hát úgy, hogy feministák leszünk. Ez az egyetlen út. „Lassan úgy tűnik, nem igazán nőtt fel olyan lány Magyarországon az elmúlt 40 évben, akit ne ért volna atrocitás. Amin most változtatni lehet, az az emberek hozzáállása, hogy ne fordítsák el a fejüket, ha valamit látnak, hogy ne legyen ez a természetes, minden nő életének a velejárója. És hogyan változtathatjuk meg a jövőt? Úgy, hogy a gyerekeinket EGÉSZSÉGES értékrendre tanítjuk. Nemcsak a lányainkat, de a fiainkat is feministának neveljük” – áll egy feminista blogban.

Helyben vagyunk. A remélt következmény a kulturális baloldal megerősödése. Azé a „demokratikus oldalé”, amely „egy jobb világot akar”. Sok sebét felszakító nő és szégyenétől menekülni próbáló férfi eztán majd nekik dolgozik. Szavakkal, írásokkal, propagandával, programokkal és persze szavazatokkal. Ez a MeToo lényege.

Kulturális forradalom zajlik, ami ha győz, nem egy erőszakmentes, boldog, sokszínű és egyenlőségalapú társadalmat hoz el, hanem egy olyan zsarnokságot, amely nem fegyverekre és szögesdrótokra, hanem belső cenzúrára és a privát szférára is kiterjedő társadalmi kontrollra támaszkodik."