Hát persze, a CHF is jobb hitel volt , mint a HUF alapú, a vak is látta.
Aztán amikor a CHF elszállt, a svájci frankost megmentették, a HUF hitelben lévők meg szép tartósan szívtak a futamidő alatt...
kádárizmus.
ami engem meglep, hogy még a hitelkamatokat se akarják fixálni 3 vagy 5 évre, hanem elég a 6 hónapos, hiszen az a legalacsonyabb. Furcsák a népek...
Az a vicces, hogy vannak olyan keruletek ahol a hasznalt lakasok 3-5 millioval olcsobbak az ujnal. Ezt nezve nem ertem ki az aki egy panelt megvesz 17 millo felett. A masik, hogy a szakmunka ara kicsit elszallt a nagy kereslet miatt igy gepeszetileg egy elault lakasra lehet kolteni. Egy jo komuves 400-at siman megkeres felfeketen, a vizszerelokrol meg ne is beszeljunk...
Nem egy embert ismerek aki kiasasra vett hitelbol lakast egy gangos berhazban ugy, hogy meg a sajatjuk sincs kifizetve... Kicsit 2008-ra hasonlit.
Ui: A mennyitkeresel.hu erdemes a hozzaszolasokat bongeszgetni. Igy kepbe kerul az ember az aktualis keresetekkel.
Budapestről beszélek..azt ismerem,..az alacsony hozamok.. az airbnb-s megtérülés és persze a lejársz smsz állami pénzmosodában fehéredett pénzek felszabadulása..piacra zúdulása plusz a külföldi vásárlók.. a csok és az örökölt lakások megemelkedett ára..húzta a lakásárakat..
SMSZ számlákra berakott fekete offshoros pénzek működő tőlévé konvertálása lett volna a cél..persze spekulációs tőke lett belőle..
ráadásul ha egy házban eladtak egy áron egy lakást akkor az összes lakó ilyen áron akarja eladni a lakását.. még ha kamu is az ár..
ismerek nem egy olyan lakást amit pl 49millióért árultak és nem ment el..de most u.az a lakás 74millióért van fenn...
a fidesz faszkodása a lakáshitelekkel nekem döbbenet (amúgy nem) mert amennyi"ingyen" hitelt adnak az embereknek..pont annyival fognak megemelkedni az árak..orbán 1.0-ban is láthattuk..de azért mégse nem..mert a tavarisik könnyen jött pénzekkel.. bezsákolták az olcsó ingatlanokat és most tömnek..persze azingatlanosokés a csicska újságirók erre rácimbalmoznak..most vegyél lakást még mindig olcsó..
a gazdaság növekedése meghozza a külföldi cégeket akiknek olcsóak az albérleti árak... megindul a verseny a megfizethető árú ingatlanokért.. megndultak a panelárak is mert azt is jól ki lehet adni..
sok német holland belga itt akar élni.. mert elege van a migránsokból a drága bérleti dijakból..tudnak távmunkában dolgozni vagy a cégük itteni egységénél. jöttek az ukránok oroszok..kinaiak indiaiak.. és persze a zsidók.. ha otthol forróa hangulat legyen hova menekülni.. akinek volt pénze még állampolgárságot is vehetett hozzá.. pontosabban csak a pénzt kellett lekötni..
Én már nem látom reálisnak a mostani árakat.. ne érjen már egy 6-7-8-9keres 100-130éves lepukkant házban egy lakás 450-650ezret/nm.. .. ha 200ezres nettó fizetéssel számolok ami átlag feletti.. akkor egy 100nm-es lakásért 25év meló kicsit soknak tűnik.. De ha sima megtérülést számolok 60milkás lakás nettó 200ért kiadva szintén 25éves megtérülés.. ez mi? Jó befektetés?
Elvitték a nagy lakásokat airbnb-zni most csak kell hozni egy rendeletet -mint több országban- hogy korlátozzák a kiadhatóság minimumidejét..és éves mennyiségét.. plusz még kialakul pénzpiaci 4-6%hozam és már visszamennek árak 30%-ot
Olvastam Ausztriában is kapnak a migránsok 950eur segélyt és komoly versenytársak az elérhető bérlakáspiacon..
Euban több országban a nyugdijalapok fektetnek ingatlanokba.. és ők adják ki a lakásokat, ez az organikus fejlődés..
Nagyon kemény milyen ingatlanárak és albérleti díjak vannak egy egy nagyvárosban.
San Francisco -i sztori volt , elment babysitterkedni az illető és amit keresett az nem volt elég egy normális albérletre. Már nem emlékszem az összegekre.
Londonban is amilyen árak vannak.
De Bp-en is azért 200 k Ft albérletre mikor az átlagbér alacsonyabb talán ennél.
Komoly dolgok azért ezek. Ingatlan mint befektetés ekkora pénzeket bevonz. Közben meg egy komoly réteg nem keres annyit mint az albérlet ára egy nagyobb városban. Elég komoly jele a társadalmak szétszakadásának anyagilag.
Mondjuk egy londoni pizzafutár mikor vesz saját házat , ha egy albérletre kapaszkodnia kell? Durva azért valahol.
Albérlet szakértés:
látták jól fogynak a lakások, ráhúztak még pár emeletet... vigyék... tömnek
Ez a master plan ez egy csudás dolog.
Illúzió, mely szabadon variálható.
Tág teret ad a valóság manipulálására, de csak az egyik félnek.
Legyen az építészet, politika, bevándorlás.
Remek.
Mennyire magyar sikersztori lesz ez is: http://index.hu/urbanista/2017/10/11/budapart_kopa...
örvendetes,hogy a millás nm-t olcsónak találják.
Nekem pl van cégem, így cégvezető fejével is gondolkozom. Főleg, ha várok ügyfeleket, és azoknak is tudok ingyen és kényelmes parkolást biztosítani.
Nekem nincs ilyen gondom, de pl van 5 vezető akinek kell, van mondjuk 2 egyéb cégautó, és az ügyfeleknek is tartok fent.
csak azért, hogy te parkolj nem nagyon érdemes mind a 10 garázst megvenni...
Én nem bevételt számoltam, hanem azt, ha ott dolgozol, és minden nap fizetsz a parkolásért, és nagyon közel akarsz megállni. Mondjuk annak a parkolóháznak érdekes módon nem találtam meg a havi árait, amiről szó van, lehet ez szándékos, és véletlen is.