Nekem tetszik ez a fülescsésze, ala Lenthor design.
Na elkezdjük már végre a "füles csésze" fülét?
12.567 is lehetne. Ha nagy a pánik, akkor 12.434.
De nekem még hiányzik az a 13.067 még legalább.
Igaz, akkor már nem nézne ki jól a füles csésze.
Az azért volt, mert törvénytelen volt az egész. Ha van egy ország, aminek a polgára vagyok, akkor betartom az alkotmányt.
Egyébként pedig, ennél sokkal kisebb törvények is 2/3-osak, hogy van az, hogy elment a lakosság 40%-a szavazni (ezek azok, akik leszarják a törvényeket), és így kiválna a terület. És mi lesz a fennmaradó 60%-al? Akik rendes, törvénytisztelő állampolgárok?
Komolyan, nem is értem, miről beszélsz. Mert ha igazad van, akkor Viktor király is nyugodtan mondhatja, nekik 2/3-a van szintén kb 40%-al. Akkor mi a probléma?
A katalánoknak meg semmi bajuk nem volt, amíg ez a szélsőbalos idióta meg nem kavarta a sz@rt. Én éltem már szélsőbalos rendszerben, és senkinek nem kívánom, mert nagyon szépeket tudnak mondani, de aztán jön a gulág.
Na, részemről a téma lezárva, azt látom, a dax is osztja a véleményem, és nem csinál semmit napok óta.
A nemzetiségi kérdések komoly probléma. Különösen, ha hátrányos helyzetbe hozzák őket.
Nem véletlen találták ki a pozitív diszkriminációt.
Ha Te is Katalán lennél, vagy ott élnél, akkor lehet, hogy más lenne a véleményed.
Az, hogy nem tudtak a kívánt helyen szavazni, az a septében odaküldött hatóságok miatt volt.
De nem akarlak meggyőzni, én csak azért kezdtem el, hogy éreztessem, miért tököl a dax, és én személy szerint miért nem látom egyelőre, merre is fog menni. És szerintem ez 18 óráig így is marad, kivéve, ha előtte lesz valami bejelentés.
Nagyon elkapott a forradalmi lendület, pedig eddig nem tűntél viktoriánusnak. Az unió ellenében nem lehet egy országnak megélnie. Viktor ugyan próbálja, de nem azt látom, hogy marha sikeresen. Itt meg még oroszország sincs, csak francia és spanyol határral rendelkeznek, akik ott fogják őket szívatni, ahol csak tudják. De mondom, ha nem lesznek uniós tagok és nem lesz euro, akkor itt éhezés lesz. Csak gondolj bele, melyik ország fogja elismerni a katalán úti okmányokat? Mert ha senki, akkor nem fognak utazni sem.
Azért nem érzed át, mert azt nem érted meg, hogy senki nem ismeri el a szavazást. Miért? Mert vicces volt. Ha elmentél valahová, hogy te itt meg itt akartál szavazni de nem tudtál, akkor megengedték ott. Egy tv társaság így (kamerákkal bizonyítva) 3 különböző helyen szavazott.
Namost, melyik bank megy oda, ahol ennyire veszélyes a helyzet. És melyik bank mondja azt, hogy inkább bukom spanyolországot, de megnyerem katalóniát? Mert ez a valódi kérdés. De ugye a franciák ellenzik, mert náluk is van egy katalónia, és nem akarnak hasonló cipőben járni. Meg van egy szép kis Elzász-Lotharingiájuk. Az olaszoknak Lombardiájuk. És még sorolhatnám, csak a nagy országokat említettem.
És miután az Unió politikája ellen megy a darabolódás, Uniós bank biztosan nem megy be. Maradnak az oroszok, meg a kínaiak. Szép kis jövőkép.
Azért az sokat elmond szerintem, hogy a Katalán vízművek is átjelentkezett Madridba.
A bankok nem probléma. Se perc alatt bevonul több bank is pótolni a megüresedett helyet, ha egy elmegy.
Ha látnak egy kis profitot már repülnek is. Ha ki kiáltanák a függetlenséget, akkor kell a hitel. Az meg jó üzlet a bankoknak.
Ha érdekel a téma:
Valamit ki tudsz bogozni belőle, és szépek a képek, meg jók a videók.
Látom, magyarországon ilyen hülye cikkek vannak:
Spanyolország elveszítheti GDP-je, turistái ötödét, exportáló
cégei harmadát. De a katalánok ennél is többet veszthetnek, ha az EU ki
akar szúrni velük.
Index, főoldal...
a gdp ötöde nem veszik el, mert már sok cég átjött, tehát Katalónia MÁR elvesztette a gdp-je egy részét, az ország többi részének pedig MÁR nőtt. És ez még csak a kezdet. Soha nem számolják bele, hogy ha erőszakkal elszakadnak, spanyol ember nem vesz katalán terméket. És már ettől beesik a gdp. Az ország többi része meg elkezdi gyártani, és itt meg megnő a gdp. Egyszerű ez, mint a pofon.
Mikor gondolják kikiáltani a függetlenséget? Már úgy értem ma hány órakor?
Egyébként jó a meglátásod, hogy inkább fel, de ma erre nem fogadnék. Este 18 óra lehet döntő, elvileg akkor szakadnának, és akkorra van összehívva a spanyol parlament is. Ha előtte történik valami, érdemes megnézni a forgalmat, mert lehet, sok embert beugrasztanak valamelyik irányba.
Lehet, hogy megbánom, de 12.973-nál megint zártam a longokat. Most megint jó lenne egy bezuhanás.
Katalónia nagyon régóta ennek az országnak a része, és itt hívod az országot ahogy akarod. Sok cég van ott, mert közelebb van Európa. de ezek a cégek spanyolországból élnek, lásd a bankokat, a közműcégeket, a biztosítókat, és még sorolhatnám. Erre vicces dolog comboskodni, mert ha kiválnak, számukra megszűnik a spanyol piac, maradnak magukra. Az eddigi nagy cégek elvesztik piacuk 90%-át, mi marad belőlük. Nem véletlenül menekülnek onnan most, áttelepülnek más városokba.
Mert ugye a pénz az pénz, a nemzeti érzelem meg nemzeti érzelem (már ha van olyan egyáltalán a felső vezetésben). Szerintem erre vár a dax is, mert ez a story befolyásolja európa jövőjét, és befolyásolja az unió gazdaságát is. Csak hogy a dax-al foglalkozzunk. Mi lesz a Seat-al? Jelenleg Barcelonában van. Áttelepül? Marad unión kívüli területen? És a többi német céggel, amelyik ott jelen van?
Szóval, ma nagy mozgás várható szerintem, de csak a katalán viselkedés alapján. És szerintem ez lehet fel is, és le is, jelenleg pont 50% az esélye.
Szigorúan szerintem...
Lefelé sürgősebb lenne, mert fogy a hely. Ha előbb lesz a lefelé irány, akkor felfelé irányban megnő a lehetősége a másik céláramnak is a 13.105-nek.