DAX
Ricsi Előzmény: #804959Katalónia nagyon régóta ennek az országnak a része, és itt hívod az országot ahogy akarod. Sok cég van ott, mert közelebb van Európa. de ezek a cégek spanyolországból élnek, lásd a bankokat, a közműcégeket, a biztosítókat, és még sorolhatnám. Erre vicces dolog comboskodni, mert ha kiválnak, számukra megszűnik a spanyol piac, maradnak magukra. Az eddigi nagy cégek elvesztik piacuk 90%-át, mi marad belőlük. Nem véletlenül menekülnek onnan most, áttelepülnek más városokba.
Mert ugye a pénz az pénz, a nemzeti érzelem meg nemzeti érzelem (már ha van olyan egyáltalán a felső vezetésben). Szerintem erre vár a dax is, mert ez a story befolyásolja európa jövőjét, és befolyásolja az unió gazdaságát is. Csak hogy a dax-al foglalkozzunk. Mi lesz a Seat-al? Jelenleg Barcelonában van. Áttelepül? Marad unión kívüli területen? És a többi német céggel, amelyik ott jelen van?
Szóval, ma nagy mozgás várható szerintem, de csak a katalán viselkedés alapján. És szerintem ez lehet fel is, és le is, jelenleg pont 50% az esélye.
Szigorúan szerintem...