Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

nem gondolnám, hogy akin…

#804375 prospero Előzmény: #804373

nem gondolnám, hogy akinek van 90 millió forintja letelepedési kötvényt jegyezni, azaz kölcsönözni az államnak 5 évre, az a magyar állam költségén érkezik.

Meg nem is igazán értem a kérdésfelvetésed. Bokrosos vitánkban még azt állítottad, hogy az államnak mennyi forrása volt a devizatartalékból hiteltörlesztésre. Nem kell aggódnod. Ez a nyújtott hitel is devizatartelékba megy. Amiből majd vissza lehet fizetni ezt a hitelt :-)!

Bocsi. Nyilvánvaló koráb…

#804374 prospero Előzmény: #804373

Bocsi. Nyilvánvaló korábbi hozzászólásaitokból, hogy arról, hogy maradnak vagy nem maradnak megoszlik a véleményetek. Kivárom, amíg dűlőre juttok magatokkal.

a magyar allam koltsegen…

#804373 tozsdenyul Előzmény: #804372

a magyar allam koltsegen jonnek letelepedni, szeretett vezeredtol kerdezd meg, hogy ez miert is akkora uzlet Magyarorszagnak, mikozben harcban allunk a migransokkal

szerinted maradnak vagy nem maradnak?

a visszakerdezesen kivul esetleg valami erdemi? elorebocsatom, az hogy "de feri" meg az hogy "tragya" nem az erdemi kategoria :)

mint tudjuk banyaiztől i…

#804372 prospero Előzmény: #804370

mint tudjuk banyaiztől ide láncon idekötve se lehet migránst letelepíteni. Akkor hogyan is beszélünk a 20 ezer kötvényes betelepítéséről? Döntsétek már el, hogy akkor most mi van, elképzelhető-e egyáltalán hogy valaki Magyarországon akar letelepedni vagy húz nyugatra?

Sőt valójában az őcsényben nyaraltatni kívánt oltalmazottak se léteznek, nem azért lépett vissza a migration aid, mert a falubeliek nem akarták a migránsokat, hanem azért, mert azok leléptek nyugatra aztán nem találták őket.

Pedig már olyan szépen meg volt komponálva a történet...keresnek egy isten háta mögötti falut ahol pihenhetnek az oltalmazottak, véletlenül se egy olyan helyet, ahol a kutyának nem tűnik fel, hogy kettővel több ember van. Miért nem Budapesten találtak egy panziót, vagy egy nagyobb városban? Miért pont őcsénybe kellett menni?

A migration aidnek nincs támogatója aki kifizetne egy kirándulást az oltalmazottaknak? De van. Ahhoz viszont szállítani kell egy jó szaftos sztorit a horrorisztikus őcsényi illetve magyar hozzáállásról.

Holott annyi történt mint a katalánoknál. Azt mondták az őcsényiek: nem akarjuk. Pont.

Az egész komponált sztori arra emlékeztet, amikor a világsajtót bejárta a magyar rendőri brutalitásról szóló kép, hogy a rendőrök a migráns családot a sínekre lökték. És hiába volt videofelvétel, a korrekciót már nem hozta le a világsajtó...

legalabb azt olvasd el, …

#804371 tozsdenyul Előzmény: #804369

legalabb azt olvasd el, hogy mire irtam hogy nem ertem, es akkor tobb ertelme lesz hozzaszolnod.

A hatarvedelmet tenyleg …

#804370 tozsdenyul Előzmény: #804366

A hatarvedelmet tenyleg nem kell tulokoskodni, nem olyan rettento bonyolult dolog az. Van egy hatar, es nem kell rajta ellenorizetlenul atengedni senkit, ennyi a hatarvedelem. Viszont eleg fontos, mondhatni husbavago kerdes.

A szlovenek pl meg tudtak oldani a schengeni hataraik vedelmet, kerites nelkul is, megerositett hatarvedelemmel, ha kellett rohamrendorseggel, katonasaggal, es a vasuti kozlekedes atmeneti lezarasaval.

"A szlovén határőrség vezetője, Peter Skrebl pedig úgy fogalmazott, Szlovéniában nem fognak ezrek gyalogolni az autópályán."

Ilyen egy normalis hatarvedelem. Ez lett vallalva Schengenben.

"A tárcánál kifejtették: Szijjártó Péter magyarázatot kért arra, hogy Horvátország miért hordja ezrével a regisztrálatlan bevándorlókat a horvát-magyar határra."

En is ezt kerdezem, miert hordtuk regisztralatlanul oket nyugatra. Csak mi nem ezrevel, hanem szazezrevel. A migransok elleni vedobastyakent, a harc vezetojekent, Europa orekent. Hogyan Soros hibaja az, hogy a magyar allam keptelen volt ellatni alapveto feladatat, es megvedeni a hatarainkat.

Holott Orban szerint o mar 2002 ota tudja, hogy 60 millio migrans jon Europaba. Evek ota tudta, hogy milyen valsag van sziriaban es gorogorszagban. Es titkosszolgalati jelentesekbol jo elore tudta, hogy elindultak ezrevel a tomegek Europa fele a Balkanon.

Mert nem a semmibol transzportalodtak Roszkehez, mint a Jedi tudas bajnokai, ezek a migransok.

Es ha ezek kicsi zold orosz emberkek lettek volna, mint Ukrajnaban?

Hat valami ilyesmi kerdes a hatarvedelem, nem kell tulbonyolitani.

En kerek elnezest, hogy firtatni merem a magyar kormany kompetenciajat a kerdes kezeleseben, tudom, hogy ez istenkaromlas :)

Ahogy persze azt is lehet kerdezni, hogy ezen harcban miert buktuk el a kvotapert, miert telepitunk le 20 ezer kotvenyes migransot, miert nem tudjuk egy kis magyar faluban sem fenntartani a rendet, es megvedeni a magyar allam oltalma ala vett polgarokat.

Ezek elsore komoly kerdesnek tunnek, de nem kell ra valaszolni, meg elgondolkodni, isten orizzen, csak kiomlott a tragya, ennyi tortent :)

Lepjunk is at rajta gyorsan :)

Naná, hogy nem érted te …

#804369 prospero Előzmény: #804364

Naná, hogy nem érted te kis huncut.

Azért hívta feri az orosz titkosszolgálatot átvilágítani a magyart? Nem volt ilyen programpontja? Volt valami nem? Vagy rosszul emlékszem?

Déli határt meg kerítés nélkül meg lehetett volna védeni - tűzparanccsal kb. Csak akkor nem igazán értem, mi a felháborodás oka őcsénnyel.

még a komcsi időkben is …

#804366 Ibiza Előzmény: #804347

még a komcsi időkben is ezen a szakaszon csak a szolid H-63 jelzőrendszer volt.. felgereblyézett nyomsávokkal.. legjobb határőrök a helyi lakosok.. mélységi határőrzés van.. nem csak a határszakaszt nézik.. nem mellesleg szoros az együttműködés a szomszédos országok határőrizetével.. ez még meg van fejelve a korszerű infratávcsövekkel.. tehát nem kell túlokoskodnod. sorosmentes időben bőven megfelel..

"te hoztad be a Sorosozá…

#804364 tozsdenyul Előzmény: #804362

"te hoztad be a Sorosozást, mert annyira imádod"

Nem értem, miröl beszélsz.

"kiömlött belőled a trágya."

Nem értem, miröl beszélsz.

Én megtiszteltelek azzal, hogy nem mentem alpáriba, köszönöm, hogy ezt viszont megteszed a jövöben te is.

" Ja Merkel kérésére. Nincs több kérdésem."

Azért kérdezgess csak, az a nyugati határ. Én a déliröl beszélek, ami a schengeni. Ami szerinted is átjáróház. Itt sem értem, mit szerettél volna mondani.

"Aham, mert az elmúlt 25évben nem sétálgattak az orosz kémek, csak úgy kényük kedvük szerint"

Hát, direktbe nem kaptak eu útlevelet és vízumot. Meg feri alatt volt kémelhárítás, ma nincsen. Bagatell különbségek, nem számít. A NATO hozzáállása durván megváltozott, attól, hogy szerinted "Feri" attól ez még tény marad.

Nem tudom értékelni sajnos, sem a minöségét, sem indulatiságát a hozzászólásodnak. Te tudhatod csak, miért ilyen, gondolom lesz ez még így se.

Soros terv egy kampány r…

#804362 Koffein Előzmény: #804361

Soros terv egy kampány része, és maradjunk annyiba, hogy te hoztad be a Sorosozást, mert annyira imádod. Ha már imádod beszélgethetünk az érdemeiről, de látom, hogy a gyenge pontodra tapintottam, mert kiömlött belőled a trágya.

"átengedett a schengeni / dublini határokon félmillió migránst"

Kinek a kérésére engedték át? Ja Merkel kérésére. Nincs több kérdésem.

"sokezer orosz kém"

Aham, mert az elmúlt 25évben nem sétálgattak az orosz kémek, csak úgy kényük kedvük szerint. Mert Feri nem pózolt Putyinnal és nyalta ki a seggét. áááá dehogy, ugyan már...

drága barátom, 2010 óta …

#804361 tozsdenyul Előzmény: #804353

drága barátom, 2010 óta viktor kormányoz, aki átlátja a soros tervet és megvéd a gonosztól (migránstól)

Ehhez képest elbukta a kvótaharcot, átengedett a schengeni / dublini határokon félmillió migránst az Eu-ba, regisztráció nélkül. Átengedett az Eu-ba sokezer orosz kémet. Letelepített magyarországra 20 ezer migráns kötvényest. A határvédelem továbbra is nulla, honvédelem továbbra is nulla. A szuverén, önálló nemzeti hon- és határvédelmünk nulla. Külpolitikát lenullázta. Szövetségesi rendszerünket lenullázta. A többsebességes Eu-ban mi leszünk a legalja csoport majd. Ha egyáltalán.

A NATO már most sem kezel minket baráti országként, a görögök már 30 éve, mi kb 5 éve vagyunk szerintük kockázati ország és orosz müveleti terület, akikkel semmilyen érzékeny adatot nem osztanak meg, és nem bíznak.

Felfokozott gyülöletállapotba nyomja az országot.

És ez csak ami szerinte fontos harc. (A focin kívül. Ott is óriási sikerek jönnek, folyamatosan))

Mert a nép szerint nagyobb gond amúgy az oktatás és eu. Amit szétkúrtak, most már a fityisz szerint is.

No meg szétlopták maguknak az országot.

Ezeréves történelemben kb a legnagyobb konvergencialehetöség idején leszakadunk a régiótól.

És akkor Soros? Én elhiszem, hogy sokmindenbe beleártja magát. De mindenért nem ö a mumus. Az ország helyzetéért meg föleg nem. Úgyhogy leszarom.

Neked kellene inkább elgondolkodnod, hogy tényleg ö a gond? Tényleg azért tart ott az országunk, ahol?

Én nem vagyok fogékony a hülyeségre, és rögtön leveszem, hogy soros, meg a kvótaharc egy belpolitikai kampány. Volt.

Ment róla itt is a vita, de már ezeken mind túl vagyunk.

Nem kellene elgondolkodnod alaposabban ezen a soros mumus témán? Így utólag, a fényes gyözelmeinket látva.

Hova jutottunk eddig a soros elleni müharccal?

Menjünk erre tovább? Az eredmények igazolják, hogy jó az irány?

Amúgy meg Feri barátomék? Tényleg? Ez jött le neked? Vagy aki nem köp azonnal kettöt oldalra, vet egy keresztet soros neve láttán, az Feri barátja?

Soros ide, Soros oda, 20…

#804353 Koffein Előzmény: #804347

Soros ide, Soros oda, 2000es években Feri barátodék kormányoztak, ellenőrzésről őket kéne megkérdezned... az hogy mi történt az elmúlt 7 év alatt és merre haladunk azt a történelem fogja megmondani...

Soroson azért elgondolkodhatnál, hogy csak úgy, ki be járkál az EU parlamentbe, tanácsokat osztogat, miközben mások, akik sokkal többet tesznek az emberiségért (dollár milliárdokba mérve) nem avatkoznak annyira bele a politikába, mint ez a jó ember.

szóval magyarország, min…

#804347 tozsdenyul Előzmény: #804342

szóval magyarország, mint a schengeni védöbástya, képtelen volt határait megvédeni és ellenörizni

(nyilván most, hogy egy rész szakaszon van kerítés, ez teljesen máshogy van azóta, bizonyára)

Szóval nem véletlen járt viktor oxfordba soroshoz, ö a legföbb ügynöke...

Mert hát ki más tehet erröl is, mint soros

ha anno az átlátszósok i…

#804342 Koffein Előzmény: #804336

ha anno az átlátszósok ilyen egyszerűen megjárták a zöldhatárt, akkor azt bármelyikünk gond nélkül megjárta volna

amúgy van erdélyi ismerős, aki 2000es években, 3havonta gond nélkül megjárta a zöldhatárt, csak mert 90 napot lehetett itt, 90 napot ott munkavállalási nélkül... szóval igen, gond nélkül az járt aki nem akart..

Ez a kérdés az én fejemb…

#804338 banyaiz Előzmény: #804336

Ez a kérdés az én fejemben is szöget ütött már.

Mert úgy képzeltem el mielőtt ez az egész kukoricás buli kitört, hogy a schengeni határ tele van kamerákkal mozgásérzékelőkkel . Ha kell legkésőbb 5 perc múlva ott van egy rohamcsapat , Kántorral kiegészítve, és a nyomokat szimatolják . Minden technikai felszereléssel éjjellátóktól a terepruháig, és terepjárókig. Aztán max 5 percen belül a nyomon elindulnak ha érdemes.

Ezek szerint teljesen el voltam tájolódva ebben az ügyben.

Már csak abból is gondoltam ezt, hogy a cigicsempészekkel is nagy harcban álltunk. Szerbiából , Ukrajnából mennyit behoznak a zöldhatáron, micsoda fogások voltak.

elvileg schengeni határ …

#804336 tozsdenyul Előzmény: #804292

elvileg schengeni határ vagyunk

Eu-n belül nincs határ, tehát az egész Eu határvédelme a schengeni határon áll

Azt állítod, hogy ha nincs kerítés, a schengeni határunkon az jár (járt) át, aki akar (akart) ?

Ha nincs hozzá ez a szán…

#804316 banyaiz Előzmény: #804292

Ha nincs hozzá ez a szándékos provokatív hozzáállásunk, ami az egésznek a lényege volt természetesen. Akkor ez a drót nem más mint a határvédelemnek egy eszköze, ami mellett lehet olyan helyzet, hogy szólnak érvek.

De hát ezt az egészet felülírta a stratégiai cél. Elég volt ránézni erre a bazári majom Szijjártóra. Mi volt a célja, a feladata? Semmi más mint hisztérikusan ordibálni mi Európát, a világot , a kereszténységet nem tudom még mit védünk. Nyilván a stílusában sem a konfliktus elsimítására törekedve hanem kiélezésére.

Ezzel a kerítésünk a megvédés paródia eszközévé vált. A stratégiai cél elérésének egyik részletévé.

Valami olyasmivé mint Trumplistésztának a nagy választási ígéretei a mexikói szuperkerítésről, mint a nemzet elé tárt nagy vízióról . Aminek a jelentősége sokkal sokkal kisebb mint ahogy a twitteren az agyhalott támogatóinak előadja.

Nagyjából így tudnám összefoglalni a véleményemet a kerítésünk ügyéről.

Szóval akár inkább hasznos is lehetett volna mint nem ha a stratégiai cél más az ügyben. Az viszont elvitte egy olyan irányba a szerencsétlen pár méter drót körüli beszédet, hogy az agyhalál egy atomfizika hozzá képest. :) Szóval a stratégiai célnak megfelelően alakult foglalhatjuk össze. :)

A már Európa földjén lév…

#804312 banyaiz Előzmény: #804292

A már Európa földjén lévő tömegek, Balkánon , Mo-n lévő tömegek célja Germany volt leginkább. Oda is jutottak. Vagy Mo-n, vagy Szlovénián keresztül. Vagy kerítésen, vagy kerítés nélkül. Vagy ellenőrzéssel vagy ellenőrzés nélkül.

Ausztria a kerítés kapukkal történettel együtt ezt a tömeget áteresztette Germany felé szintén. Mi mást tudott volna csinálni?

Ott történt egy súlyos hiba, hogy mindezt a helyzetet az EU nem tudta megelőzni. Kényszerpályák voltak már azzal, hogy itt jártak a kukoricásban.

Konkrétan a mi határvédelmünk, mint schengeni határ fontos. Szerintem ennek a legjobb megoldása az lett volna ha egy olyan határvédelmet alakítunk ki amit az EU támogat. Mozgásérzékelőkkel, kamerarendszerrel, gyorsan mozgó egységekkel akik ha olyan a szitu ott vannak perceken belül és begyűjtik a polgárokat.

Kerítés mellett is szólnak érvek nem csak besétál, hanem fizikailag is látja, hogy ott egy határ húzódik.

De én úgy látom ennek a fizikai határvédelemnek addig van jelentősége amíg nem érkeznek tömegek. Ha azok már Szerbiában vannak és ténylegesen vissza akarod tartani akkor az aknazár, éles lövészet stb.

Nyilván nem is ez történt itt hanem a gyengébb ellenállás irányába elmozdult a tömeg. Aztán a csap el lett zárva török megállapodással.

Ezekkel a kiegészítésekkel értékelném én a kerítésünk súlyát.

Megvalósulásának legfőbb indoka vsz, ami az érvelésben kerítés felé vitte el a döntésünket az volt, hogy ez terelni fogja a tömeget amíg van gyengébb ellenállás, tehát mennek horvátok felé.

Ennek a legfőbb hozadéka pedig a balhé amiben megvédés szerepben lehet feltűnni. Szerintem amikor a döntést a vezetőink erről meghozták ez a szempont volt a döntő.

Esetleg szólhatott még mellette az ha ez olcsóbb mint egy csak megfigyelőrendszereken alapuló határvédelem. Ezt nem tudom.

Az viszont biztos, hogy a kerítésünk nem egyenlő a kereszténység megvédésével. :) A hősi balladákban amit erről költünk lassan Tinódi Lantos Sebestyén stílusában is megzenésítjük az eseményeket. :) Ezt úgy tudnám jellemezni , nevetséges.

Szóval azt állítod, hogy…

#804292 Koffein Előzmény: #804281

Szóval azt állítod, hogy az adott helyzetben nem kellett volna kerítés, és bárki ellenőrizetlenül áthaladhatott/áthaladhat az országon.

Igen be kell lássam , ho…

#804281 banyaiz Előzmény: #804269

Igen be kell lássam , hogy a kerítésünk kis lépés volt az országnak , de nagy lépés az emberiségnek, és Európának. :)

Ott látom a döglött kutyát elásva, hogy ebben az egészben ha nem az a stratégiai célunk, hogy politikai okokból egy megvédést paródiát mutassunk be, lényegesen feszültségmentesebben juthattunk volna azonos, vagy jobb eredményre. Minden terén ennek a műsornak, így a határvédelem terén is.

Ez kis bibi nálam a dolgokban. De amúgy tényleg lenyűgözött a munkánk az ügyben materiális és szellemi része is. :)

Annyira komoly szellemi potenciál állt össze ebben az egészben, hogy a néma, csendes áhítat vesz rajtam erőt ha számot vetek vele. Mint mikor egy gyönyörű kis falusi templomban megszólal Mozart egy csendes téli estén pl . Vagy egy nagy könyvtárba belépve szembesülök a monumentális látvánnyal és földbe gyökerezik a lábam.

Vagy egy gyönyörű vízpartra hajnalban kilépve az "érintetlen" természetet megcsodálom mielőtt a halakat üldözném.

Ezekkel tudnám összemérni ezt a csodát. :)

Áhítat vesz rajtam erőt ettől a munkásságtól, az a nagy szellemi töltet ami mind egyesült egyetlen cél érdekében "rendezett keretek " közé szorítani.

Egy szó marad erre, csodálatos. :) Az a szellemi potenciál és gyakorlati munka, ami mind egyesült egy cél érdekében , megvédeni a határt (Európát, és a kereszténységet) Hát minden bokorban ilyen lenyűgöző dolgok nem teremnek az tény.