Engem nem érdekel Emöke...én saját családból hoztam példát. Engem a zászlók és pártok sem érdekelnek. Oktatásról és gyerekekröl beszéltem. Csak te kevered bele megint a politikai álláspontodat.
Engem nem érdekel Emöke...én saját családból hoztam példát. Engem a zászlók és pártok sem érdekelnek. Oktatásról és gyerekekröl beszéltem. Csak te kevered bele megint a politikai álláspontodat.
https://888.hu/article-simicska-kolcsonadott-egymi...
ravasz, semmibe nem kerülő cuccal fektet be, ha bejön visszajön vagy 100mrd
akkor nincs probléma azzal, hogy hhh helyzerű gyerekek kiesnek az oktatásból. Mivel nem az iskolapadban eltöltött idő határozza meg jövőbeli boldogulásukat és lehetőségeiket. Sőt aki analfabéta annak főnyeremény a globalizált világ.
mert emőke ezt írta. Fél 5-kor ér haza, ami nem azt jelenti hogy akkor végez...:-)!
Egyébként nem értem miért véded a mundért : mivel kötelező az állami oktatás, ezt a te gyerekeid is megszivjak .
Spade és többiek : tehát az a normális, hogy több kötelező elfoglaltsága van gyereknek, mint dolgozó szulojenek?! Ahol Japánban 12 orazik a gyerek, gondolom 14 orazik a szülő? Nálunk 8-9 orazik a szülő és 9-10 orazik a gyerek, a szülő nem kell hazavigye a munkát a munkakörök többségében, a gyerek pedig folytatja a tanulást a 9-10 óra után. Szerintetek ez az arányos? És a minta? Gyerek azt látja, felnottnek könnyebb, ez alap pszichológiai fejlődési zavarnak ágyaz meg....
Azt írtam, 5kor végez. Ebből hogy jön ki a fél 5-kor ér haza??? Fel óra neki az út, fel 6 előtt sosincs otthon. De ez lehet több is. Tehát min. 17 óra.
Igazad van, tanárokon sok múlik. Elovehetnenk épp a tanár képzés katasztrofális hozzáállását. Feleségem nyelvtanar, csak nyelvészet és irodalom volt a képzésen, pszichológia , szociológia minimális csak disznek, módszertan pedig csak utolsó évben!! Gyakorlat mindössze pár hét!
Akkor mit vársz a tanaroktol? Többség teljesen alkalmatlan , és ez csak utolsó hónapokban derül ki neki diploma osztás előtt...kolleganoi közt volt olyan, aki állandóan elsirta magát és képtelen volt megtartani egy gyakornoki órát. Persze a diplomát ő is megkapta.
Àtgondoltam, fenntartom , ez az én eddigi elettapasztalatom
Lehet tippelni, hogy mikor módosul ismét a plakáttörvény.
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/09/22/ujabb...
avagy statisztika, OECD és óraszám, no meg eredményesség
"semmi összefüggés nincs a padban eltöltött órák száma és a globalizálódó életben való sikeresség között." Szerintem ezt gondold át még1x.
"büntetésre épül". Baromság. Egyszerűen vannak olyan tanárok akik nem erre a pályára valóak. Vannak olyan tanárok akik meg igen. Pl. Itt van ez a szegedi gimi, ahonnan az osztályt szinte egy az egyben átveszi az oxfordi egyetem.
A tananyag ugyanaz mindenkinek, sehol nincs leírva, hogy büntetni kell. és nem hiszem, hogy kizárólag arról lenne szó, hogy egész Magyarországon egy osztályban koncentrálódik a diákok krémje. Ugyanis ennek a matektanárnak az előző osztálya is ilyenné vált...
De ott van a wigner interjú amit banyaiz linkelt kulturális percek keretében. Hálával gondol a fasori gimnáziumi matektanárjára, mert képes volt felkelteni az érdeklődést a tudomány iránt. (Tehát nem úgy született, hogy majd egyszer atomfizikus lesz). Mellesleg ha jól emlékszem, ez a tanár alapította meg a kömalt (középiskolai matematikai lapok), amit wigner nobel díjas atomfizikusként is előveszegetett szabadidejében (kikapcsolódásként), hogy rágódjon egy-egy középiskolai matekfeladaton. :-)! Ennek az embernek a tanulás és problémamegoldás nem kényszer volt hanem élvezet és lehetòség. Elképesztő dolgokat számolt ki mellesleg - számítógép nélkül.
Na most tegye fel a kezét, aki szabadidejében kömalos matekpéldákat szokott megoldani felnőttként. :-)!
És itt van az óriási szemléletbeli különbség,: az mindenesetre valószínűsíthető, hogy mindazok akik teherként élik meg a tanulás lehetőségét, azok nem lesznek nobel-díjasok (sem).
magyarországon a formális alapfokú oktatásban eltöltött idő: kb.5500 óra - legalacsonyabb oecd országok közül. Oecd átlag: kb. 7500 óra. Dánia 1. Helyen 10 ezer óra fölött.
Ehhez képest vannak a magyar pisa eredmények, meg a nyafogás.
Fél 5-kor ér haza. Ami bp-en simán jelenthet egy másfél.órát tömegközlekedéssel, átszállással, ha a ketvárosban lakik. Ha vidéken simán benne van a pakliban ennyi bejárás. Saját tapasztalás. Meddig is vannak órái? 14.00ig -15.00ig maximum. Ami pontosan annyi mint 20 évvel ezelőtt, maximum napi 1 órával több a mindennapos tesi miatt.
Cserébe megtanulhat egy +nyelvet 4 év alatt.
Akkor legyen így: hajtsanak csak, mi pedig eddig is jól elvoltunk,ezután is megleszunk, a spanyolok is kiválóan élnek, pedig nagyon távol áll az élet szemleletuk japánoktol.
nem hinném, hogy magasabb óraszám azt a célt szolgálja pl Japánban , hogy átlássák az összefüggéseket és emberek kevésbé legyenek megvezethetoek. Vagy te így látod?
Ha rendszerben gondolkodás és való életben érvényesülés lenne a valós cél, akkor TALAN azt mondanám megéri akkora terhelés alatt legyen a gyerek, mint egy dolgozó felnőtt.
hát gondolom azért szivesebben ülsz egy toyotába mint mondjuk egy daciába és szivesebben nézel egy samsung vagy lg tv-t vagy panasonicot vagy sonyt mint egy philipset és a telódat is 100% h inkább kínában gyártják mint a finneknél pedig nekik még lenne is esélyük