ebben egyetértünk
Olvastam az index.hun az eredetit, nagyjából az volt a lényeg, hogy fél 6-kor kell kelnie, napi 8 órája van az iskolában, fél 5-re ér haza, ahhoz hogy jó eredményei legyenek otthon is kell tanulnia -tanárai szerint 1 órát tantárgyanként minden nap - este fél 10-re pedig hullafáradt és nem maradt ideje a barátaira. és az egészért az oktatási hivatal a felelős.
Mivel én tinédzserkoromban kipróbálhattam mit jelent reggel 6-tól napnyugtáig kapálni - nagyjából egyetértek a tutiblogos poszttal. Tudniillik nem kötelező diplomásnak lenni és sok pénzt keresni. Nagy szükség van kétkezi munkásokra, szalag mellett állókra is éjjel-nappali műszakban.
És azzal még jobban egyetértek ami a tutiblogos poszt végén van: hogy szerencsétlen ez a gyereklány, hogy ezt a média így felkapta...az index.hu-nak, 444.hu-nak köszönhetően. Ez így minimum etikátlan.
teljes posztot törölték, pedig kíváncsi lettem volna az egész sztorira...
Az iskolás Emőke, alaposan kiosztotta az oktatási hivatalt:
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/09/20/az_is...
És a másik nézőpont:
http://tutiblog.com/kedves-emoke/
"És legfőképpen nem kéne tudatlan, magamutogató hülyegyerekeket palesztin módra kilökdösni a politikai tűzvonalba, hogy őket érjék a lövések, csak mert semmi reményetek hivatalos vagy akár félhivatalos eszközökkel félretolni az 0rbán-kormányt. Meglehetősen szar alakok vagytok."
Nem örülök annak, ha fidesznyik értem aggódik. Bár amíg csak aggódsz, addig talán nincs nagy baj. De eszetekbe ne jusson megvédeni, Lámavédelmi biztost kinevezni, mert akkor nekem annyi.
http://24.hu/belfold/2017/09/20/arnyekkormanyt-ala...
Megkérdezték Szélt, hogy miért dolgozik Ron Werber ingyen az LMP-nek. Erre azt felelte: „ezt tőle kell megkérdezni”. :DD de mesüge
Wahorn nagyon erőlteti ezt a szerepet. Meló közbe szoktam hallgatni a Szabadfogást, abba is ordít, visít, majd földhöz veri magát, hogy fúj fidesz. Kevesebb talán több volna...
egyébként , ahogy spade is linkelte: nem lehet azt mondani hogy a magyar oktatás szart se ér. A gimnáziumi oktatás pl. kifejezetten jó. Oda pedig általánosból kerülnek a gyerekek. Két problémája van az oktatási rendszernek: nem tudja kezelni a hhh helyzerű gyerekek felzárkózását. Ez régi probléma Kettő: a munkaerőpiaci igény vezérelte oktatás csökkenti az oktatás színvonalát a szakképzésben: egyrészt munkaerőpiacnak rövid távú érdeke, hogy a szakmai ismereteken túl nincs szüksége széles látókörrel rendelkező szakmunkásokra ami munkaerőpiaci rövid távú igény meg is jelent az oktatási tantervben a közismereri tárgyak óraszámának csökkentésében. Pisaban meg a felmérések eredményében. A duális képzésben nincs az a munkáltató aki fizetné az irodalom oktatást példának okáért. Drága mulatság az oktatás. Ez vsz. Hiba volt Orbán részéről, hogy elhitte a munkaerőpiaci igények, a piac majd jó oktatást fog kikényszeríteni.
Másik probléma: az adófizető beleöl egy csomó pénzt az oktatásba, pl. Diplomát ad a hallgató kezébe, aki aztán lelép külföldre mosogatni, jobb esetben saját szakmájában helyezkedik el.
"Meg kell értetni a nem fideszes emberekkel, hogy most nem az ellentétek
fontosak. A magyar lélekben van, hogy mindig jobban tudjuk, mint a
másik, de uralkodni kellene a magyarságunkon, mert meg kell szünteti
azt, ami van. Mindennek az összefogásról kell szólnia mostantól." mondja
"A magyar lélekben van, hogy mindig jobban tudjuk, mint a
másik,.." ugye ugye.. miért gondoljátok..
"Mindennek az összefogásról kell szólnia mostantól." mondja"
bizony bizony..el kellett volna fogadni a többségi akaratot.. ez a demokrácia..nem csak akkor ha az van amit szeretnél.. nem árkokat barikádokat épiteni most meg nyafogni.. természetesen "mostantól" igaz.. csak az legyen amit szeretnétek...
http://24.hu/kultura/2017/09/20/wahorn-andras-tova...
függetlenül attól kedvelem a faszit..mármint embert.. de bele akar kerülni a klikkbe..láttátok? megint jól megmondtam..majd ne feledjétek..de majd úgy is szólok..
nem jönnek rá azért választják orbánt mert pozitiv jövőképe van..rendbe rakták a gazdaságot.. visszacsöppent valamit a társadalomnak.. a magyar érdekeket képviseli..
nem lenne nehéz jobbat csinálni..de ott tartunk összefogjanak vagy sem a szagló politikusok.. és nem tudják a tortát elosztani..mindenki éhes.. nagyot akarnak harapni..
vagy a jobbik..aki már 5xpálfordult.. tekeredik rétes akar lenni.. vagy lmp? akik egyformákat mond a többiekkel.semmi karakter..nincs önálló gondolat.. schiffer nélkül jellegtelen tematikus gyüjtőpárt..
és persze tanárfüggő, hivatása van vagy csak állása egy suliban.
mindig erre lyukadunk ki..te vagy a társadalom alapegysége.. amilyen te vagy olyan a társadalom..
nem értünk egyet, abban sem, hogy csak szemetet tanítanának. De erről beszéltem. Ketten vagyunk és már a kiinduló ponton vita van. Nem a megoldáson. Így nem lehet megoldásra jutni, ha ennyire szélsőséges állásponton van valaki, hogy minden szar. Valami közös nevezőt kellene találni, amin el lehet indulni. :-)!
pont a cukrászatban nem kellene változzanak az alapok. ne úgy induljon fogj egy eperkrém és piskóta port.....
Anno elektronikában az elektron csövekről tanultunk.. ez adott egy alapot a tranzisztorok működéséhez.. stb stb.. mellette kiolvastam 2 könyvtárat..vettem a drága szakújságokat.. a munkahelyemen már robottechnikával és rendszervezérléssel foglalkoztam..de van olyn dolog amit a suliban"feleslegesen" tanultam és 20 évvel később hasznositottam.
Történelemben is kell egy kronológia..
sajna sokakban maga a tananyag egy lexikális tudássá válik..ami nincs benne az már nincs..
A tanulás ahhoz is kell kialakuljon az irányultságod.. magyar betegség a fater vegyészmérnök volt te is az leszel..kész.. ebből lesznek az kényszerdiplomások..akiknek izzadságszagú az életük.. a sulit is igy szerezték.. az is magyar betegség..ha egyszer lettél valami akkor az életre szól.. még ha érzed nem is a te utad..
igen kell kellene a korszerű oktatás..de kinek mi az.. mi legyen az anyagban..
igen van egy világjelenség..a biorobotok kialakitása.. ebből is van kétféle az alecsonyan képzett és a magasan képzett felprogramozott-..de mindkét tipus identitás nélküli és individuálisan csökkentett habzású tipus..
Mint mondtam szerintem magát a tanulást kell megtanulni..és a tudással elérhető célokat.. a tudás hatalmát.. de ezt csak a vezető rétegnek akarják átadni..
Szinte tök mindegy milyen szakmát nézünk, elavult szemetet tanítanak, amivel nagyjából minden diák kitörölheti, mert soha nem fogja ezt a gyakorlatban használni.
Mindjárt gondoltam, hogy a butításban a narancskomcsi bagázs olyan ártatlan, mint a ma született bárány.
cukrásznál megtanítja a kezdetleges alapokat, aztán nyugatra kell menni, megtanulni a szakmát. Egyébként kíváncsi vagyok hogy a. Nyugaton akar e még valaki cukrásznak tanulni, b. Milyen tankönyvből tanulnak. C nem e gyakorlatban tanulják meg a szakmát. Ha jobb a nyugati tankönyv, akkor egy elhivatott angolul tudó tanárnak nem lehet gond felkészülni belőle és azt tanítani. Mi a valódi probléma fenti mondatban: elhivatott, angolul tudó tanár, aki felkészül a legújabb trendekből és tanít. Mindössze ennyi.
nem a kormány írja a tankönyvet, határozza meg az alaptantervet, hanem a tanárok és azok szakmai képviselői, akik késhegyre menő harcot folytatnak arról, hogy harry potter vagy egri csillagok kerüljön-e be a tantervbe, ha már az alacsony óraszám miatt mindkettő nem lehet.
Nem érted a lényeget. Életszerűtlen szemetet tanulnak sok órában a régi beidegződések miatt, amit a büdös életben senki nem fog használni semmire.
Igaz ez az általánosra, szakközépre, de a felsőoktatásra is. Nyugodtan kijelenthető, hogy a magyar oktatási rendszer egy kalap sz@rt se ér. Az emberek tudatos lebutítása nem most kezdődött, csak ezen érában kapcsolták turbó fokozatra.
Cukrász ismerősöm is mondta, hogy a mai tankönyvekben ugyanaz van, amit ő a 80-as években tanult, holott azóta rengetget fejlődött ez a terület is. Ugyanez van igen sok más szakma esetén is. 2017-et írunk, de tananyag szempontjából 30-40 évvel le van maradva a tankönyv.