amit ezzel is leművelnek, már már hihetetlen... Persze, ha ebbe tolják be Mészáros ingatlanjait...
Nem véletlen vette az app magát
amit ezzel is leművelnek, már már hihetetlen... Persze, ha ebbe tolják be Mészáros ingatlanjait...
Nem véletlen vette az app magát
1 hónapig 261 tuti támasz, kár izgulni :)))
ma vettem jo adagot közepén a napnak jo lesz ez uj csúcs 600 fele
hogy ezt miért nem vettem vissza bazzeg....
spekik még talicskázzák befele a lóvét, 3-400feletti árfolyamot vizionálnak :)
azt mondd meg, honnan van rá nekik lé? Persze panírozott formára gondolok :)
kijött a vételi ajánlat 261Ft-on
Mivel tőkeemelésről nem tudok nagyjából két forrása lehet ennek vagy a társaság az idei évben milliárdos összegeket hozott össze ami fedezi ezt a vételt, vagy hitelt kaptak rá.
Nagyon nem mindegy. Mert lehet az is vagyonkezelésből akkora lét szakítottak ami fedezi ezt a kis vételt. Csak az a vicc kategória vsz, hogy ezt úgy kell találgatni egy tőzsdei cég kapcsán. :)
Vagy az én figyelmemet kerülte el, hogy erről szó esett valamilyen bejelentésben, nyilatkozatban , bármiben, akkor nem szóltam.
Érdekes cikk, csak arról nem olvashattam benne honnan volt a vételre lóvé.
Mert kb 2 mrd Ft-ot a bejelentések szerint a Konzum Nyrt -nek kell kifizetnie. A másik fele ami a magántőkealapba kerül ilyen szempontból nem téma.
De a Konzum a legutóbbi nyilvános jelentése szerint nagyjából olyan félmilliárd forintos saját tőkéjű cég. 100 millió alatti eredménytartalékkal.
Lehet , hogy valami elkerülte a figyelmemet mert annyi részletekbe menően nem követem, de nem hallottam se tőkeemelésről, se nagy hitelfelvételről.
Adódik a kérdés ha már egy gazdaságinak mondott lap interjút készít, hogy mi a fedezete ennek az ügyletnek?
Ez nem kérdés egy ilyen interjúban egy olyan cégnél ahol az előző gazdasági évben veszteséget termeltek , és a vételárhoz képest 0 számaik voltak? Kicsit ennél magasabb szinten mondjuk a felügyeletnél nem kérdés ez, hogy miért nem esik erről szó egy ilyen bejelentés kapcsán?
Ebben az első félévben akkora nyereségük van ami fedez 2 mrd kifizetést, vagy az mkb meghitelezte vagy mi? Röhejes ez a színvonal , hogy erre rá se kérdeznek pedig ez lenne talán a leglényegesebb az egészben. Érdekes az is, hogy kitől vette meg, de a társaság előző lezárt éve alapján inkább az a kérdés miből vette meg.
Hamarosan jönnie kell a félévés jelentésnek mi mennyi, bár erről lehet egy szó nem fog esni mert augusztusban történt nem az első félévben.
En akarom, h opus tovább menjen, kb 500 600 ! Tiszta ígéretes cégek tömeget képezi egy cégben!ill 9 éve ülni benne most nullan vagyok 3 millaval,volt h 17 e Ft ért a tokem, ha meglesz a 400 fölé ,rajuk szavazok!!!segitem őket s vagyonom gyarapodását!nek mostansag kerülnek le, főleg vidéken erősek, családokat, vállalkozásokat segítik
Sztem a mostani 300 feletti Appenin ár indokol egy prémium értéket a Konzumnál, hiszen ők 228-on vették.
Ha 228 alá kerülne tartósan az árfolyam, akkor lenne az a Konzum számára veszteség.
Ami viszont érdekes, hogy a Konzumnak és az Opusnak (gondolom- ha már nehézipar) is elég nagy ingatlan értéke van. Ezeket ezek szerint be akarják ebbe a cégbe hozni, ami azért mégiscsak reál azaz valós értéket takar (Konzum Opus-szal szemben, ahol az árfolyam a politikai hitet tükrözi).
a cikk végén még az is nagy negatívum, hogy tökeemelés várható, vagyis kihígítás...szerintem konzumban is ez lesz. Amíg elhiszi a birka nép a végtelen fényes jövöt, addig még az is lehet, nem esnek sokat a hígításra. De annál durvább lesz a kijózanodás hosszú távon, hisz végtelen P/E lesz ennek a vége. És ha egyszer fidesz lekerül a hatalomról, akkor végtelen napi alsó limit lesz...
ez most mit jelent a kisböfiknek? 300 alatt apennin helye, és ha visszaesik a fair 220-240 ft-os szintre, akkor még egy ok, h. konzum túlértékelt?
hehe, csak lett bejelentés :) nem is kicsi
A Rábát könnyű átpasszolni, mivel 75 %-a az MNV-nél van. Esélyes.