Regisztráció Elfelejtett jelszó

Appeninn

konzum

#805081 Kissherceg Előzmény: #804451

amit ezzel is leművelnek, már már hihetetlen... Persze, ha ebbe tolják be Mészáros ingatlanjait...

Nem véletlen vette az app magát

ma vettem jo adagot köze…

#803349 thibi99 Előzmény: #803348

ma vettem jo adagot közepén a napnak jo lesz ez uj csúcs 600 fele

spekik még talicskázzák …

#802754 Koffein Előzmény: #802751

spekik még talicskázzák befele a lóvét, 3-400feletti árfolyamot vizionálnak :)

csodálkozom, hogy ma is …

#802751 rbbj11

csodálkozom, hogy ma is ennyire tartja magát

.

#802719 banyaiz Előzmény: #802676

Mivel tőkeemelésről nem tudok nagyjából két forrása lehet ennek vagy a társaság az idei évben milliárdos összegeket hozott össze ami fedezi ezt a vételt, vagy hitelt kaptak rá.

Nagyon nem mindegy. Mert lehet az is vagyonkezelésből akkora lét szakítottak ami fedezi ezt a kis vételt. Csak az a vicc kategória vsz, hogy ezt úgy kell találgatni egy tőzsdei cég kapcsán. :)

Vagy az én figyelmemet kerülte el, hogy erről szó esett valamilyen bejelentésben, nyilatkozatban , bármiben, akkor nem szóltam.

.

#802714 banyaiz Előzmény: #802676

Érdekes cikk, csak arról nem olvashattam benne honnan volt a vételre lóvé.

Mert kb 2 mrd Ft-ot a bejelentések szerint a Konzum Nyrt -nek kell kifizetnie. A másik fele ami a magántőkealapba kerül ilyen szempontból nem téma.

De a Konzum a legutóbbi nyilvános jelentése szerint nagyjából olyan félmilliárd forintos saját tőkéjű cég. 100 millió alatti eredménytartalékkal.

Lehet , hogy valami elkerülte a figyelmemet mert annyi részletekbe menően nem követem, de nem hallottam se tőkeemelésről, se nagy hitelfelvételről.

Adódik a kérdés ha már egy gazdaságinak mondott lap interjút készít, hogy mi a fedezete ennek az ügyletnek?

Ez nem kérdés egy ilyen interjúban egy olyan cégnél ahol az előző gazdasági évben veszteséget termeltek , és a vételárhoz képest 0 számaik voltak? Kicsit ennél magasabb szinten mondjuk a felügyeletnél nem kérdés ez, hogy miért nem esik erről szó egy ilyen bejelentés kapcsán?

Ebben az első félévben akkora nyereségük van ami fedez 2 mrd kifizetést, vagy az mkb meghitelezte vagy mi? Röhejes ez a színvonal , hogy erre rá se kérdeznek pedig ez lenne talán a leglényegesebb az egészben. Érdekes az is, hogy kitől vette meg, de a társaság előző lezárt éve alapján inkább az a kérdés miből vette meg.

Hamarosan jönnie kell a félévés jelentésnek mi mennyi, bár erről lehet egy szó nem fog esni mert augusztusban történt nem az első félévben.

ingatlanforgalmi cég

#802712 thibi99 Előzmény: #802708

En akarom, h opus tovább menjen, kb 500 600 ! Tiszta ígéretes cégek tömeget képezi egy cégben!ill 9 éve ülni benne most nullan vagyok 3 millaval,volt h 17 e Ft ért a tokem, ha meglesz a 400 fölé ,rajuk szavazok!!!segitem őket s vagyonom gyarapodását!nek mostansag kerülnek le, főleg vidéken erősek, családokat, vállalkozásokat segítik

ingatlanforgalmi cég

#802708 matgab Előzmény: #802704

Sztem a mostani 300 feletti Appenin ár indokol egy prémium értéket a Konzumnál, hiszen ők 228-on vették.

Ha 228 alá kerülne tartósan az árfolyam, akkor lenne az a Konzum számára veszteség.

Ami viszont érdekes, hogy a Konzumnak és az Opusnak (gondolom- ha már nehézipar) is elég nagy ingatlan értéke van. Ezeket ezek szerint be akarják ebbe a cégbe hozni, ami azért mégiscsak reál azaz valós értéket takar (Konzum Opus-szal szemben, ahol az árfolyam a politikai hitet tükrözi).

.

#802706 rbbj11 Előzmény: #802676

a cikk végén még az is nagy negatívum, hogy tökeemelés várható, vagyis kihígítás...szerintem konzumban is ez lesz. Amíg elhiszi a birka nép a végtelen fényes jövöt, addig még az is lehet, nem esnek sokat a hígításra. De annál durvább lesz a kijózanodás hosszú távon, hisz végtelen P/E lesz ennek a vége. És ha egyszer fidesz lekerül a hatalomról, akkor végtelen napi alsó limit lesz...

ingatlanforgalmi cég

#802704 rbbj11 Előzmény: #802680

ez most mit jelent a kisböfiknek? 300 alatt apennin helye, és ha visszaesik a fair 220-240 ft-os szintre, akkor még egy ok, h. konzum túlértékelt?