Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Most jön az a felvonása …

#803112 banyaiz Előzmény: #803103

Most jön az a felvonása a kamu műsornak Zoltán, hogy azért nem hajtjuk végre a kvótát mert a "határvédelemre" idézőjelben határvédelemre elköltött 1 mrd eurónkat nem fizetik ki.

Ezen majd elrágódnak 2018 májusáig addig van igazán jelentősége politikai műsor szempontjából.

A kvótaper megindításakor tudta már Orbán, hogy ezt szinte biztos elbukjuk, nem véletlenül mostanra időzítette ezt a kérést a határvédelmi költségek ügyében. Tudta, hogy visszautasítja gonosz Brüsszel, és jön a kvótaper bukás nagy valószínűséggel .

Adagolja ezt mint egy gyógyszernek a dózisát, hol kisebb hol nagyobb adagokban, terápia minimum ideje 2018 május. :)

Brüsszel esetleg egy olyan válasszal lephette volna meg, ha azt mondja megvizsgálná a költségeket a kifizetés előtt. Azonnal küld egy revizori csapatot felmérje a helyszínen mire is ment el 1 mrd euró. Aztán elkezdte volna csepegtetni, hogy ez túlárazva, az nem valós költség, amazt a haverok 100x áron adták , vagy lenyúlták és így tovább, és ezt csepegtette volna mondjuk választásokig. Meg azt, hogy milyen körülmények vannak ekkora elköltött összeg mellett, mind a "határőrök " részére, mind a népvándorlók részére. Ha ezt egy politikai csatározásnak fogná fel akkor mondjuk így eljárhatott volna. Amivel elég érzékeny pontot támadott volna azt hiszem a határvédelem ügyben. Rögtön övön alul. :) Nyilván van fontosabb dolga is gonosz Brüsszelben mint ebbe az irányba vigye a témát.

http://www.origo.hu/nagy…

#803111 MGHUN

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170906-brusszel-ma...

Nem csak, hogy elbuktuk, mert balfasz a kormányunk, hanem meg is dupláznák. Lehet, hogy 2017-ben nem hajtjuk végre, de 2018-ban vagy még tovább szívják a vérünk, és Macedónia szintjére süllyedünk, vagy pedig elkezdődik a migránsok betelepítése. Én biztos vagyok benne, hogy már elkezdődött szép csendsen, mert már olyan helyen is látom "őket", ahhol 2 éve még egyet sem. Valamint egyre többen vannak ott ahol eddig is voltak, magyarul egy szó se jött ki a szájukon.

Lényeg, ami lényeg így is úgy is megszopjuk. Mármint nézőpont kérdése. Sokan vannak olyan naívak, hogy nem veszik észre, mennyi terrorista jön át velük, és hogy nem viselkedik a nagy részük menekültként, ezért örülnek az érkezésüknek. Most már csak választani lehet a két rossz közül, tök mindegy. Emellé még az Észek-Koreai helyzet is egy lapát szar a kupacra, ilyen közel véleményem szerint a Kubai rakétavállság óta nem jártunk egy világháborúhoz. Lehet, sokan hülyének néznek most engem, de 1933-ban se gondolta volna senki, hogy 6 évük van hátra. Igaz, ez szinte mindenben különbözik attól a politikai helyzettől, de egy valami közös: Nem brnak néhányan a seggükön maradni, és addig provokálja egymást két nemzet, hogy egyszer kitörnek mindketten. Én személyesen úgy, mint hónapokkal ezelőtt is csak az akár minimális szinten történeő, de akkor is felkészülést tudom javasolni. Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, jobb készen állni, mint bajban rájönni, hogy esélyünk sincs.

Úgy látom még nem dőlt ö…

#803110 banyaiz Előzmény: #803102

Úgy látom még nem dőlt össze a világ, hogy a kvótapert elbuktuk. Még csiripelnek a madarak itt a fákon. Lehet ha végrehajtjuk akkor fog?

Ez nem fordulhat elő. Legalábbis 2018 -as választás előtt. Kerül amibe kerül. Szánalmas amilyen szánalmas de 18 májusa előtt mi ezt ha az Atyaúristen személyesen leszáll ide és ő kéri akkor sem fogjuk végrehajtani. :)

2018-as választás után az egy másik kérdés. :)

Ezen a pocsolyában dagonyázó kamu műsorunkon túl nézve viszont nem úgy tűnik, hogy sikerült egy olyan megoldást találni EU-ban ami a terheket megosztaná. Sok sebből vérzik mindegyik megoldás.

Re:

#803108 banyaiz Előzmény: #803096

Lidl-ben egy időben nagyon jó konzervkukoricát tudtam venni nagyon olcsón. Első osztályú horgászetetőanyag volt, kicsit eszegettem is belőle horgászat közben . :) Ez nem a reklám helye volt mert azóta találtam olyan forrást konzergyárban megnyomódott dobozok aminek a tartalma ugyanaz csak gyártási hibás. Ez gazdaságosabb megoldás horgászathoz, ebből is szoktam csipegetni közben.

Kérdésre rátérve kerülni akarták a politikai, vallási stb motívumokat a reklámban. Ezt el is mondták. Az egy másik kérdés, hogy éppen a retusálás miatt lett belőle ilyen felhangja.

Jobban jártak volna, ha úgy hagyják ahogy van, vagy keresnek egy olyan görög képet ami megfelel az igényeknek retusálás nélkül.

Re:

#803106 banyaiz Előzmény: #803095

Na most ha engem kérdezel anélkül , hogy az első lépcsőfokot is megmásznám az ügyben mert nem tudom mit mondott és milyen szövegkörnyezetben az lenne a következtetésem a politikai célra egy olyan üzenetet küldeni integrációs miniszterként, egy olyan politikai üzenetet, az integráció megvalósítható, gyorsan is akár , kielégítő eredményekkel. Aminek az alapja a német nyelvtudás.

Szerintem ez lehetett a sűrített politikai üzenete amiért ezt mondta. Mondom anélkül valószínűsítem ezt, hogy akár egyetlen lépcsőfokot megmásznék ebben az ügyben. :)

Miért másznám meg ezt a lépcsőfokot ebben a marginális kérdésben ha foglalkozhatok olyan fontos kérdésekkel is mint mondjuk a méltán nagyon fontos kvóta ügy pl. Népszavazásostól , bírósági perestől stb. Méltán nagyon fontos az irónia akart lenni, gondolom érezted. :) Ilyen kardinális kérdésekkel , ilyen tárházával az érdekességeknek foglalkozhatok akkor nem tudok a német integrációs miniszter mondandójának részleteivel. Ezért anélkül , hogy foglalkoznék vele rögtön az utolsó lépésre ugrok miért mondhatta amit mondott. Gyors megoldás , de nem biztos , hogy igaz a következtetésem , de valószínű, hogy szerény legyek. :)

Re:

#803105 banyaiz Előzmény: #803095

Illetve ha azt a lépcsőfokot sikeresen megmásztuk, tehát azt, hogy mit mondott pontosan és milyen szövegkörnyezetben akkor következik az a lépcsőfok , hogy amit mondott miért mondta. :) Vagyis mi volt a politikai célja vele.

Ez a lépcsőfok azért fontos mert a politikusi divat világában az is egy jellemzője korunknak, hogy a tömegek számára a valóságot leegyszerűsíteni.

Tehát eleve a mondandó általában egyszerű amit sikerül tovább egyszerűsíteni még azzal a politikai vitákban, hogy kiragadnak belőle valamit aminek köze nincs az eleve egyszerűsített mondandóhoz sem. Az egyszerűt egyszerűsíteni. Ezt az esszenciát szoktam úgy hívni a retardált állapot.

Tehát ebből következik mindig fel tennünk a kérdést ha a 2. lépcsőfokot is meg akarjuk mászni, hogy amit mondott azt milyen céllal mondta. :) Mi volt az üzenete vele amiért leegyszerűsítette a világot. :)

Hát ugye nem kell mondanom, hogy nagyon sokan az első lépcsőfoknál elakadnak a történetekben. Ezért is tudnak az ilyen nagyon tartalmas politikai történetek komoly érzelmeket kiváltani, ezért divatosak ezek a politikai eszközök stb.

Erre a folyamatra kiváló tanmese ez a gonosz migráns műsorunk. Hát ha tankönyvben szeretném bemutatni , hogy mi is ez akkor ezt példaként felhasználnám.

Re:

#803104 banyaiz Előzmény: #803095

Szerintem az valószínű, hogy nőként és pluszban nem túl rég bevándoroltként egy nyugati típusú demokráciában több lehetősége van az élete irányítására , több szabadsága van erre mint mondjuk egy Törökország típusú nem is tudom minek hívjam "demokráciában". Annak ellenére , hogy Törökország is azért sokkal szekularizáltabb, demokratizáltabb hely mint mondjuk az Oszmán Birodalom idején. :)

Konkrétan a kijelentése kapcsán az első felteendő kérdés mit is mondott pontosan és milyen szövegkörnyezetben. Mert ha már divatos jelenségekről szó esett az is egy nagy divat manapság , hogy valakinek a mondandóját olyan szintre egyszerűsíteni ami gyakorlatilag köszönőviszonyban nincs azzal amit mondott. Aztán ezt mint az ő állítását reklámozni, és támadni érte. Mint politikai fegyver ez elég divatos.

Ez a divat is kapcsolódik ahhoz a nagy divathoz amit említettem, hogy olyannak feltűnni mint aki kártyán nyerte a 8 általánost is. :)

Szóval ilyen divathullámok között a legelső kérdés az mit mondott pontosan. Utána lehet bármilyen véleményt alkotni.

Csak olyan szempontból reagáltam rá , hogy azért vannak az integrációnak olyan eredményei is, hogy egy bevándorló akár ilyen posztra 1-2 generáció alatt eljut. Ami azért fenti divathullámok a politikában ide vagy oda nem egyenlő azzal, hogy a 8 általánost kártyán nyerte. Komolyabb integrációt feltételez .

Nem fogunk egyet sem bee…

#803103 Kiss Zoltán Előzmény: #803102

Nem fogunk egyet sem beengedni, ez olyan lenne mint a mesében, amikor a farkas kéri a malackákat, "csak legalább a farkamat hadd dugjam be" aztán jön az egész állat! Szeptember 26-án meg az egész dolog lejár! Az idióta alkoholista Juncker tegnap meg, idézem a magyar balliberális oldalt " jól beszólt Orbánnak, kerítésre nem adunk pénzt" Sem ez a hülye Juncker, sem a magyar "ellenzék" még nem jött rá, Orbán pont ezt akarta, kiprovokálni ezeket a mondatokat,most aztán lehet majd mondani , a szolidaritás nem egyoldalú!

Elbuktuk a kvòtapert.Be …

#803102 walex

Elbuktuk a kvòtapert.

Be kell fogadni 1294 menekültet.

Kár, hogy ebbe nem lehet beszámolni a fityesz letelepedési kötvénybizniszének keretébe ide érkezett migránsokat.

Re:

#803096 prospero Előzmény: #803081

A kérdés, hogy miért zavarta a kereszt a lidlt? Miért kellett retusálni onnan? Ha már mindenáron ezt a képet akarták feltenni a promo anyagba. Szégyellnivaló tán az a kereszt egy műemléken, egy templomon??

Na a célt elérték...nemrég nyílt egy lidl a közelünkben...nem fogunk ott vásárolni. :-)!

Re:

#803095 prospero Előzmény: #803076

pont ez az. Ha nem lenne a német/európai kultúra különböző a töröktől akkor nem valszínű hogy miniszter lehetne. Ha meg nincs mihez integrálódni - mert német kultúra nem létezik - akkor miről is szól a posztja? Akkor mondjon le, nincs szüksége ilyen posztra. Ha a német kultúra csak a német nyelv elsajátítását jelenti, ahhoz elég a nyelvtanfolyam, nem kell hozzá miniszteri poszt. Ha nincs mihez integrálni, mire fel veszi fel a fizetését?

A legszebb, hogy ballib oldalon már megjelentek az egyetértő/magyarázó cikkek (népszava) akik védelembe veszik ezt a kijelentést...normálisak a ballib oldalon??

Re:

#803085 Ibiza Előzmény: #803043

Persze..kellemes karácsony helyett Boldog Ünnepeket.. Hölgyeim uraim helyett csak utasok..

Re:

#803081 banyaiz Előzmény: #803043

Szerintem azzal a szándékkal, hogy mint cég azt mondja ne legyen semmiféle vallási, vagy bármilyen más jelkép a reklámjában mert úgy ítéli meg az vásárlók egy részében negatívum és akkor azért nem veszi meg a cuccot, nincs baj. Ez az ő céges filozófiája , marketingje.

A bajom nekem azzal van, hogy mindezt úgy oldja meg retusál, miközben görög földön biztos talált volna olyan képet ami görög jellegzetesen görög és nincs rajta olyan motívum ami nem felel meg a szempontjainak.

Viszont ez időigényes lett volna, utánajárást igényelt volna. Mennyivel egyszerűbb retusálni és akkor jó ez a silány minőség ide. Ez a baj, mert ez a vásárló felé azt üzeni annyira se tartja, hogy rászánjon időt egy ilyen igényeknek megfelelő retusálatlan kép elkészítésére. Tehát azt gondolja a vásárlójának bőven jó a silányság is.

Ez dettó ugyanaz mint mikor van egy modell és valami nem tetszik rajta aztán retusálgatja. Akkor keressen egy olyan modellt aki megfelel annak amit a képen látni szeretne, és azt fényképezze.

Az a hozzáállás jó ez a sok igénytelennek még túl jó is , gyorsan összeütjük neki aztán hadd örvendezzen. Engem ez zavar ebben a megoldásban . Meg az, hogy ez is divatos hozzáállás manapság.

Szerintem ebből nem a keresztényüldözés jön le vagy keresztényellenesség vagy ilyen vallási üldözések, hanem az igénytelenség.

Mindez ha jól tudom egy német cégtől Lidl német, vagy osztrák nem tudom. Vagy a dízelügyeknél ami előjött, hogy a méréseknél feleljen meg a határértékeknek a többi nem érdekel. Jó ez a silány minőség , mindez német cégektől ami azért szomorú folyamat. Mert oké , hogy dacia összeszerelésénél ez volt a szempont , hogy ne essen szét amíg a gyárkapun kiér. :) De hát ha már német cégeknél is így állnak a kérdésekhez nem egy túl jó folyamat. Még ha csak kis részletekben is.

Re:

#803076 banyaiz Előzmény: #803053

Azért az integráció sikere is valahol ha miniszter lehetett. Integrációs miniszter egy török származású nő. Egyrészt, hogy nő , mert azért Törökországban bármennyire világibb hellyé vált a XX. sz-ban nem túl gyakori , hogy női miniszterek szaladgálnak azt gyanítom. + németeknél mint török bevándorló miniszter lehetett 2. -3. generációsként.

Azért az már egy eredmény. Egy másik kultúrában ilyen háttérrel, ilyen tradíciókkal érkezve . Ehhez azért sok minden kellett Németországban, hogy ez megvalósulhasson, integrációs folyamat.

Eredmény, függetlenül attól mennyire divatos mostanában annak az imidzsnek a kiépítése bizonyos minisztereknél amit úgy lehetne összefoglalni úgy nyilvánul meg miniszterként mintha kártyán nyerte volna a 8. általánost is. :) Ettől a divattól eltekintve ez valamiféle eredménye az integrációnak. Ezt a divatot valaki komolyan akarja tanulmányozni akkor a legnagyobb divatdiktátorok állnak rendelkezésre közvetlen közelben, határokon belül, vagy kerítésen belül. :) Sajnos.

Re:

#803053 prospero Előzmény: #803043

nem linkelte senki a múlt hét másik gyöngyszemét. A német integrációs miniszter szerint - aki egyébként török származású nő: német kultúra nem létezik a német nyelven túl.

Ennyi.

Re:

#803043 Spade Előzmény: #803003

Itt tartunk:

"

Eltüntette az ortodox templomok keresztjeit Santorini látképéről a "görög hetet" hirdető szórólapjain a Lidl áruházlánc Csehországban. A katolikus egyház és egyes politikusok is felháborodásuknak adtak hangot. "

Aki azt hiszi h ezek véletlenek, elszigetelt esetek, nincs is semmi jelentősége, az nagyon el van tévedve :)