Jajj :-)
Érdekes, hogy akármilyen kicsi ez a fórum, a tipikus patológiások büszkén celebrálják magukat. /Mielőtt: nincs „normális” annyiban h átlagos, de kórképek vannak./
Az egyik a szelíd ájtatos, aki kurvára Isten gyermeke, de kurvára nem ezzel egyező tanítást nyom a horogra akadt linkek nevében. Mivel Orbánia tisztasága nem védhető, látom a „nincs jobb” promózása lett kiadva, gondolom hányja magára a szentkeresztet buzgón megosztás közben. Rengeteg lefojtott agressziót hordoz szükségszerűen, elsősorban nejére és lánygyerekeire éles a szitu, sztem hasadás határán a faszi.
A másik a vénülő túlélő típus, aki már minden segget kinyalt, most épp ezt miért ne? Külön fórumtémában gyűjti az igéit, amiben az a vicces h másokat vádol a promo beszopásával és mint ideális médiafogyasztó böfögi fel amit az idejológia belehelyez – ráadásul bosszantóan primitíven, sokszor, modorosan, állandóan ismételgetően… és a blogos felütés miatt is elválaszthatatlanul attól a vágytól h kínálkozom basszátok meg, fedezzetek már végre fel… de az Istennek se akarják. De ez nem rettenti el, nyomja újra és újra… Ő mondja h ki más milyen, de ő megy az emberi minőség aljára le. Alapműveltség nincs, szintetizáló képesség nincs, billegő, visszaigazolásra vágyó egó van – ami itt nem kap eledelt, ezért agresszív. Egyben jó példája az „én nem vagyok antiszemita, de” példájára – külsőleg és orcailag is negatív összefüggésbe hozta a lakosságot, orr és egyebek alapján. „Széparcúak” – még jó h ő az :-) Sajnos sok a kőbunkó maroknyi aggyal, és 1 bit is elég írogatni. Ez egyébként a jövő egyik legnagyobb veszélye, hogy a munkanélküli de aktív agy (akár destruktrív akár manipulatív) rátelepszik a netre, személyes kapcsolatai nincsenek, ráér, más kisülése nincs, ingere, csekélyke kezelő agya van.
A Holokaust emlékmű kapcsán a véleményem az, hogy került amibe került (nyilván ezen is loptak, min nem) minden pénzt megért. Mert az a bűn, ami megtörtént, nem lóghat a levegőben, jóvátételt kíván, emberileg. Vastagon benne voltunk… Horthy szobrára ugye nem sajnáljuk a pénzt – aláírta, Anna Frank és gyerektársai, nem hogy meghalni, hanem így. Hamár a felnőtteket nem sajnáljuk. Tudjátok, én jártam Dachauban, ott még az NDK-s állapotok vannak. Megvan minden, gázkamra. Kisgyerekes anyákat a gyerekeikkel együtt tereltek be, fürdésre. Ahogy levették hogy mi van: magasra tartották az anyák a gyerekeket, hogy legalább ők éljék túl, mert a gáz alulról jött. Kicsi gyerekek lecsúszó kéznyomai a falon: így haltak meg mind, lett belőlük jó esetben szappan vagy a szarujukból lámpaernyő. Kolléga ezt kifogásolja a milliárdos lopások árnyékában, kikéri, hogy erre is jut valami. Amúgy sztem a németeknél a Merkel-féle befogadósdi a történelmi bűntudatból fakadt, ahha persze titkos malterosok utasították – ezt sztem azok hiszik akik unalmukban túl sok virtuális játékot játszanak és elszakadtak a valóságtól. A töri főleg ma, hogy hozzáférhető, és a jelen sem annyira bonyolult… csak egyszerűbb mutogatni mint összetettebben gondolkodni. De persze rengeteg a hibbant, és ami a szomorú, hogy sokan rezonánsak rá, hasonló alulművelt hibbantak, akik elhiszik h attól h vmi fent van a youtube-on, igaz.
Az 1 érdekes kérdés h mit akar az egyszerű ember? Ajánlom Kepes András: Világkép c. könyvét, most olvastam. Tudom, zsidó, tudom, komcsi időkben volt a tv-ben, ráadásul ismerem személyesen is, más a személyes és az írói én. Viszont: a könyve briliáns, sokfelé szerzett, a Világ sok részén bejárt tapasztalattal az „egyszerű emberekkel”, a spiritualitás keresésével, hihetetlenül abban ahol járt, rengeteggel abban ami itt is felmerült, színesen és személyesen ír– persze nem orákulum, de érdekes, gondolatébresztő, 2017 szakmai zsűrijének nyertese volt is, bocsi el ne felejtsem h mindenki sorosita zsidó aki olvas :-) (Nem promózom, sosincs anyagi érdekem, mielőtt, hagyhatjátok a faszba is, csak kár lenne, mert másnak nem volt meg személyesen, ami neki, és le is írta. ) Ne veszekedjünk, tanuljunk, képzeljük magunkat bele a másik élethelyzetébe még ha tök eltérő is (fantázia és empátia). Peace, és mindenki fejlessze magát képességei szerit – kivéve persze h… Ahogy ő közelít, az a liber, elfogadó, nem amit a makik makognak itt, és ezt érezzük sokan: emberi közös nevező, ha nem hergelnének folyton egymás ellen minket, de hát a hergelésből élnek.