Sajnos mennem kell ma is.
Én pont longon gondolkodom, ha húznak még rajta akkor szép stoppkiszedés lesz.
Most rövid távon a fő cél, hogy felmenjünk 12.384-12.443 közé.
A 12.090 és 12.100 közé a lemenetel nem szükséges, de az indik miatt jó lenne.
Sziasztok, jó reggelt!
Tudom egy kicsit bonyolult a helyzet, de ez van, ha két út áll előttünk.
De, nézzünk kisebb távolságokba.
Jó lenne, ha ma elindulnánk 12.086-12.100 környékére, majd felmennénk 12.384-12.443 közé.
Ezzel kész lenne a fej-váll alakzat jobb vállának a felső része.
Majd elindulhatnánk le a nyakvonalhoz megint a 11.942-höz.
Ha a nyakvonalat a 11.942-t törjük lefelé, akkor legalább 11.500-ig eshetünk.
https://postimg.org/image/l11heeqit/
Május 25.-én be is tettem, hogy a fej-váll lemehet 11.500 alá kevéssel.
Itt 11.500 környékéről indulnánk felfelé!
....és itt a dilemma!
A nagy "B" hullámot kezdjük meg, ami új csúcsra is mehet, vagy a már elindult 5 hullámos esésből az 1. hullám elérését követően indulunk fel a 2. hullámot megcsinálni.
De, ez még odébb van.
Javaslom, ha 11.500-nál felfelé fordul és longot nyitunk, akkor majd látni fogjuk, hogy a 2. hullámnál lefordul esetleg (és zárunk) vagy megy új csúcsra és tartjuk, és bővítjük a longot.
Long szempontjából viszont az lenne a jobb, ha az (v) hullám nem az 1. hullám alja, hanem a nagy (A) hullám lenne, mert akkor a nagy (B) felfelé, akár új csúcs is lehetne. A nagy (C) pedig öt hullámban mehetne jóval 11.000 alá.
Durván így nézne ki:
A negatív forgatókönyv iii hullámában lehetünk.
Az (v) hullám valahol 11.500 körül lehet. Ha feltételezzük, hogy ez lenne az 1. hullám, akkor innen indulhatna fel a 2. hullám.
4 órás charton az EMA(50) 12.208-n fogta meg az emelkedést.
A csökkenő csatorna teteje kb. 12.318-on van. Ha fölé szúrna esetleg, akkor az EMA(200) 12.365-ön visszafordíthatja.
Hónapos chart!
Megfigyelhető, hogy 2011-től, ha fentről lefelé fordul az árfolyam, akkor vagy megközelítette az EMA(50)-et, de inkább elérte azt.
Most 10.344-en van az EMA(50) és ott van még az emelkedő csatorna alj is.
nekem ez a mai nap nagyon furcsára sikeredett, kicsit érthetetlen a tegnapi nap után. volt egy duplatető szerű, azt mondjuk teljesítette, de vissza is rántották, nem értettem miért akad meg felfele és lefele is. Aztán találtam egy ékszerűséget. Elég nyújtott, elég nagy, de ék és ennek voltunk ma a tetején talán. Szóval elvileg holnap megyünk lefele. Végülis ez a 240es tető nem egy nagy kunszt ekkora esés után és elég gyors is, de ennél azért többet vártam volna fel. Nálam az a 12050 nagyon nem játszik, addig már nem nézhet vissza ezek után, max a 100 környéke, de azt is gyorsan meg fogják venni. Felfelé viszont a 315 piszok kemény, az sokáig tartotta az indexet, szóval azt már nem hiszem, hogy átvinné. Naposon próbálom számozgatni, de nekem ez valahogy sehogy nem jön ki - meg persze én nem is nagyon vágom ezt az eilotot. Lényeg a lényeg a longok 25%-át 300ig tartani akarom,shortot itt még nagy erőkkel nem mernék venni, de a longot lefedeztem, konkrétan terpeszben állok - legszívesebben pozi nélkül lennék, de szeretnék egy jó nagy százalékos képet, mert olyan még nem volt :) 39centért vettem a longokat, ma 3euro fölött is jártak és 300 fölött már négy euró lenne az áruk, az meg több mint 1000%... :) szépen mutatna, ennyi... :)
Az a baj jelen pillanatban, hogy mindkét iránynak van létjogosultsága.
Törni kellene vagy az ellenállást, vagy a támaszt, hogy eldőljön a valódi irány.
Nekem is maradt longom beragadva, egy kicsit én is kezdek miattuk aggódni, de még közel sem biztos ez a negatív verzió.
Hát, ha beragadsz, akkor még megyünk fel 12.300 fölé, de előtte lemehetünk 11.00-11.500 közé.
Meg kell ezt néznem és megpróbálni beszámoznom.
Ha a negatív verzió él, akkor a 12.955-től öt hullám indult lefelé.
Talán egy megnyúlt 1. hullám lehet (i-ii-iii-iv-v) amiben ténfergünk és majd a 2. hullám mehetne fel.
De, ezt még pihenten át kell gondolnom.
Az tény, ha 11.942-t törjük lefelé, akkor csúnya esés kezdődik.
Szia! 12300 környékéről még van egy kis longom remélem még zárni tudom.
Ha pedig beborul az ég és hiába várnánk az 5. hullámot 12.955-el meg volt, akkor esés-esés-esés.
Mondjuk ennek én sem örülnék. Persze ez hosszú táv hetes tf.
és a 2015-től induló lefelé hullámot másolja.
----------------------------------------------
2017. augusztus 14. 7:39 Lenthor
A csúnya ebben az, hogy ugyan úgy, mint 2015-ben a mostani hullámot is be lehet felfelé számozni kis 4. és kis 5. hullámmal.
-------------------------------------------------
Sziasztok! Megjöttem!
Egyre kezdek attól tartani, amit tegnap reggel betettem és elindulunk lefelé.
Alszok rá még egyet, de gyanús, hogy már nem kell várni az 5. hullámot felfelé.
Ha igaz, akkor még lehet egy felmenet, de közel sem új csúcsra.