kizárt, hogy én ezt mondtam volna az ány-ról, meg sírnék is e miatt :) 2012-13ban szálltam be, azóta is megvan, osztalék részben visszaforgatásra kerül, és befektetésként tekintek rá :)
kizárt, hogy én ezt mondtam volna az ány-ról, meg sírnék is e miatt :) 2012-13ban szálltam be, azóta is megvan, osztalék részben visszaforgatásra kerül, és befektetésként tekintek rá :)
:) és volt aki 2200nál shortolta..vesztettem egy fogadást tán 8k.-nál fogadtam nem megy 3200alá..hát ment..
Én anno beírtam történelmi lehetőség a meggazdagodásra.. 5600as áram volt a célár.. jókor vettem..minden pénzem betoltam.. de az élet nagy mókamester..
A világgazdaságban van egy ciklikusság..nyú édzs van..ma már semmi nem történik véletlenül..
Ma már jónak kellene lennie a világnak..szabadon áramlik az infó a legtöbben jobban élnek mint 10-20 évvel korábban.. elérhetőek lettek a korábban álomszerű dolgok..békének és fejlődésnek kellene lenni..de nem.
ha nem lesz nagy gebasz, akkor nem 5 ezres hanem 8 ezres otid se lesz mostanság!!van egy value befektető btom, kérdeztem Ány volt 600 szabad venni?, ne!! Majd 300 , vettem spekara s hol van most ??Ő meg azóta csak siratja
Ha belegondolok, hogy innen a fórumról szinte mindenkinek volt otp-je 3000 alattról 2011-ben... Persze akkor is voltak kistoppolódások, a szerencsésebbek meg lebankolták a 150-200-250 pontokat.
Mennyit lehetett volna kaszálni ha csak tartottuk volna kb 6 évig.
(Nekem akkoriban eszembe sem jutott, hogy valamit akár 2 hónapig is tartsak)
amiről írsz, azaz én értelmezésemben befektetési téma, én speki szemmel nézem, 1-2-3 hetes trendeket próbálok meglovagolni... ezért írom, hogy az én értelmezésemben jelenleg túlhúzot ...
ha befektetési célból akarnék venni, akkor 4-5e alatt vennék hosszú távra otp-t. ilyen szinteken max trend megjátszása jöhet szóba. elérte a céláram, írtam is, hogy 10k-ba belenyal, majd meglátjuk mi lesz... lefele, vagy felfele... nyugodtabb vagyok nélküle :)
ettől még mehet tovább lassacskán, csak várok egy kisebb korrekciót, ami vagy jönni fog, vagy nem... :)
Árazás szóba került akkor mondjuk amit én várok az a Konzumnak a számai féléves számai. Mert szerintem a könyv szerintije az lehet, hogy a mrd-os tartományban sem mozog miközben a piac árazza 30-40-60 mrd-ra éppen milyen nap van. :) Mészáros olyan hatással van mint Usában egy internetboom a 90-es évek végén. :) De ez nem otp téma. Mint árazási érdekesség egy alvó cégből Mészáros konglomerátum lehetősége erre a piac rámozdult.
Túlvett nem túlvett technikai értelemben nem tudom, funda értelemben mozog kb a könyv szerinti érték dupláján, valamivel kevesebb mint a dupláján.
Ezt megnézzük múltban , hogy alakult mondjuk a válság előtti csúcsra pörgött állapotnál kb a könyv szerinti 4 szerese volt az otp árazása. Egy hitelboom csúcsán az árazás is kellően optimista volt, így érte el a 11 k-t annak idején.
A válság mélypontján kb a könyv szerinti 1/3-án 1/2-én árazták. Ami kellően pesszimista árazás volt az akkori heves érzelmeknek megfelelően. :)
Ha most beárazná a piac ezt a két szélső értéket a mostani könyv szerintire az valahol 2500 és 25000 lenne nagyjából . :)
Túlárazva nincsen semmiképpen ha ilyen számokat hoz , sőt. De van azért az árazásában egy növekedési várakozás. Első félévet elnézve ez a beárazott várakozás kisebb mint amilyen lehetőségek vannak a bankban.
Szóval ilyen alapon drágának semmiképpen nem nevezném. Technikai korrekciók , vagy hangulatromlás a világban az bánthatja ettől még.
Hű nehéz kérdés. :) Bank bank de mintha az almát a mókussal hasonlítanánk.
Otp -nél a kérdés a növekedés közben a hatékonyságát meg tudja e őrizni. DB-nél meg belecsúsztak mérethatékonysági problémákba, tőkeproblémákba, és még egy pár dologba.
Viszont agyon van verve az árfolyama. Kockázatosabb terep mint Otp, de ha bejön valószínű gyorsabban tud hozni 20%-ot.
"gyííí gyííí otp.." (ismeretlen szerző vagy Csusza álnéven? pf) :)
"Én otp-t nem látom túlvettnek" :))
Ezen senki sem lepődött meg :)
mert te ezer éve benne ülsz ;)
macd, rsi maxon https://invst.ly/4sh48 szerintem nemsokára kisebb korrekció jöhet..persze még mehet fentebb, de nekem túl kockázatosnak tűnik.. ha lesz korrekció még 9e körül visszaszállhatok :)
Én otp-t nem látom túlvettnek. Szerintem egy régi elmaradást hoz be, bár tény, hogy elég lendületesen. Ok, ennek persze lehet később böjtje, de nem biztos, hogy olyan durva lesz.
DB-ről gőzöm sincs, bár Concorde hírleveleket kapok, és ők néha nagyon emlegetik, sokat foglalkoznak német piaccal, meg is nézem, mostanában hogy látják.
nos ez fogós kérdés, otp túlvett, db túladott... ha észak kora visszatáncol, elcsendesedik a rakéta párbaj, akkor db-t tech alapon előbb megtéphetik... vagyis szerintem... amúgy fene tudja, hogy a wall streeti betyárok miként gondolják.. :o)))
Micsoda kérdéseid vannak! :-)
Utánanézek a DB-nek, elültetted a bogarat... ;-)
fogas kerdes?? Db nem figyelem. Felhagytal a sávos vétellel aminek a mestere vagy?! Ricsi 6260 vegyél azt hiszem odajön értem ill MOL 2270
Szerintetek a jelenlegi árfolyamhoz képest melyik fog előbb emelkedni 20%-ot?
Otp vagy a DB?
Pontosan rátették az 5 számjegyre. :)
Komoly erőt mutat a mai mozgása is vsz. Mert azért gyors előtt jött felfelé várakozások megvoltak a jó eredményre, ha nem is jött utolsó napokban a nagy emelkedés még hozzá.
Ezek után hírre helyben járás nagyjából kis emelkedéssel, kis eséssel napközben amit végére megvettek az erő .
Mondjuk van oka , azért a számok a jelentésben biztatók a jövőre nézve.
Első félév várakozásokon felüli + még 2 bankot idén sikerült venni.