az orbán 2.0 kormánynak sok pozitívuma van.. az adósságot nem növelik, átalakítanak fejlesztenek, pénzügyileg rendbe hozták a rendszert..minden adott a fenntartható fejlődésre..
Biztosan van egy megalapozott víziója a világ átalakulására vonatkozóan.. egy szövetségesi rendszer kialakitásában.
A V4-ek erősödését nagy erőkkel támadják..mint korábban és akkor sikerrel próbálják megosztani a társulást..próbálják majd orbánt árulásra kényszeriteni..
Euban több irány több erővonal van..tagországok erős társulása vagy európai egyesült államok közös költségvetéssel.. ezen belül is a soroslobbi emberei... orbán letette a voksot..és ennek mentén alakitja külpolitikánkat..
Én is ezt a vonalat erősíteném..a tagországok erős szövetségét, már azért is mert nagyon eltérőek a gazdasági különbségek a nemzeti jellegek és a kultúrális viszonyok..a gazdasági szereplők képzettségei..(most dolgoztam egy hétig Romániában..hát tiszta 80as évek munkamorálja)
orbán "jó" taktikus: jól pozícionálta a koalíciót..a néppárti lét ad egy széles mozgásteret.. ha kell baloldali is vagyok ha kell konzervatív..de nemzeti vagy liberális is lehetek..a klerikális erők is bezsákolva..miközben "ellenfeleit" beszorítja a maguk ásta verembe.. a jobbik kínlódva akar kimászni kevés sikerrel..a többieket hagyja hagy dolgozzanak...a sorosista "civilek" a baloldal és a neoliberál erők kiszorítósdit..tortaosztósdit játszanak.. személyes sértettségek, túlzott önértékelések, egyéni ambíciók napi harca látszódik..csatáznak a víz alatt és néha egy egy fej kiemelkedik majd visszasüllyed.. de egyáltalán nem figyelnek a társadalmi igényekre.. gondolják gyorsan lejátszák utána mehet a marketing a termékeladás a vásárlóknak?
Az értelmiségi oldal is megosztott.. sokan eladják eladták magukat.. a nemzeti érzületű értelmiség az urbánus zsidó értelmiség (akik tovább osztottak) a neoliberális értelmiség fojtogatja egymást. A saját identitásukra ébredők vad dühvel támadnak mindent bűnös fasiszta lesz mindenki..ezekre reppennek a kisebb vallási csoportok..
Alapdolgot nem értenek, az értelmiségi lét lényege a dolgokat egy egységes mércével mérem..
Orbán használja a hatalomgyakorlás és hatalommegtartás minden módszerét.. megosztás ellenségkép.. a gondoskodó állam.. majd mi megvédünk..segítünk..érted vagyunk..
Orbán érdekes mókus..még nem jöttem rá elhivatott és viziójában erősen hívő ember vagy ravasz politikus..nálam több a jel arra nagyon erős elhivatottsága küldetéstudata van.. amikor a beteg Antall magához hivatta utána láttam ezt a sorsszerű viselkedést.
Amit nem értek 2.0 ha elfogadom orbán elhivatott és van egy víziója..akkor miért hagyja a negatív dolgokat..mi a háttere.. ki kell fizetni a hatalmon tartókat? Ki akar alakitani egy gazdaságilag erős elitet akik egyirányba állíthatóak? szépen hangzik de ezeknek az emberek 50%-a piaci helyzetben hátszél nélkül fabatkát sem érnek..ha az ilyen nyomi mészárosok akkora nagy eszűek letek volna akkor korábban is nagyban bírtak volna gondolkodni..
A magam részéről hánynom kell ezektől a vegyél paraszt hűtőt kazánt..ablakot..itt az olcsó hitel nesze vegyél lakásot.. "szociális" pályázatoktól. Hüje vagy felvettél felelőtlenül hitelt? nem baj megmentünk nyomi..
Felelősen gondolkodó embrekere van szükség.
Ha erősödik egy gazdaság akkor felszívja a piac a piaci tudással rendelkezőket..aki akar dolgozhat..a piaci hatások miatt nőhetnek a bérek.. annyi bér kell az embereknek a bérük 80%-ából alapból megéljenek..mit vesznek mire spórolnak azt rájuk kell bízni.