Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

gondoltam, hogy fel fog …

#801202 prospero Előzmény: #801198

gondoltam, hogy fel fog merülni a történelmi kontextus... csak egy bajom van ezzel...nem fogják beismerni soha, hogy ez megtervezett rablás volt.....ha pedig szabadság volt, akkor marad a negatív tartományban az értékelésük- ennyire nem lehettek hülyék/korruptak.

Ha meg megtervezett rablás a nyugat részéről - az ország gazdaságánal felszámolásáról beszélek és szerelőüzem pályára történő átalakításról, képzett munkaerő és agyelszívásról, akkor meg el lehet menni a Magyarországon feudalizmus van dumával - melegebb éghajlatra. És euban keresni a feudalizmust.

Ha játékelméleti szempontból nézem és csak a kifizezésekre koncentrálok, akkor Magyarországot nyugati feudális uraink antall/horn/bokros sűrű asszisztenciája mellett már 25 éve szopóágra küldték. Volt még egy ilyen időszak, amikor annyira díjazták az ország eladósítását gyurcsányék által, hogy az unió asszisztált a 2006-os hazug konvergenciaprogram hitelesítéséhez...:-)!

Úgyhogy a magyaroknak nyerő választás Orbán...annyira gyűlölik a ballibek az unióban, hogy a belét is kitapossák, ha valamit számon kérhetnek rajta lsd. Túlzottdeficit eljárás meg hetedik cikkellyel való riogatás...egy akolbélivel meg annyira elnézőek, hogy végül összeomlott az ország finanszírozása amikor ballibek voltak hatalmon...

Egyébként valami hasonló…

#801200 banyaiz Előzmény: #801184

Egyébként valami hasonló figura a számomra pl Csányi is. Az ő lényéből is egyfajta nyugalom sugárzik. Derűs nyugalom. Ami egy vezetőnél ilyen szinteken ebben az őrült világban nagyon jó tulajdonság szerintem. Ami hatással van sok mindenre. Közvetve közvetlenül hatással. De ezt tanulni nehéz lenne, egy életút alatt ami valakinek a kialakult személyiségére még rárakódik mint élettapasztalat stb. Esetleg egy színész mint politikus el tudja játszani a kamerák előtt mint szerepet. De az is nagy alakítás lenne azért. :)

Ilyen kaliberű figurákat sajnos nem látok a mezőnyben. Mert egy Bokros is ebből a szempontból nem a legjobb. Messze jobb mondjuk egy Orbánnál de azzal sokat nem mondtam.

Orbán, és Gyurcsány kara…

#801199 banyaiz Előzmény: #801184

Orbán, és Gyurcsány karakteres a maga módján. Csak egyikről sem jut eszembe különösebb pozitívum ami a lényéből sugározna. Ami építő jelleggel hatna az ország derék népére.

Ez nagy adottság egy vezetőnél ha nyugalmat tud sugározni. Ez nem egyenlő a határozottsággal. Egy idegbeteg is lehet határozottan idegbeteg. :)

Egy mezei munkahelyen is egy vezető személyisége, kisugárzása valahol hatással van a beosztottaira.

Hornon kívül nem tudnék olyat mondani aki ezt a fajta nyugodt higgadtságot sugározta volna . Ami vszínű azért lehetett így mert ez nem egy szerep volt a részéről hanem ilyen figura lehetett alapjáraton. Ezt nehéz megjátszani hosszú távon.

Ebből a szempontból érzem én őt kiemelkedőnek a mezőnyből.

Ez a fajta vezetői tulajdonság szerintem nagyon hiányzik ennek az országnak. Talán legjobban ez. Mert a közéletet mindenféle ideggyenge ordibálás határozza meg. Higgadtság nyomokban sem fedezhető fel. Bármiféle esemény van mintha valami idegbetegek országos népgyűlését tartanák nagy érzelmek 0 tartalom. :)

Ezt egy ország vezetőjének fel kellene ismernie ha már ilyen poszton van ez alap. De a legjobb az ha nem is kell felismernie mert alapjáraton ilyen, nem kell megjátszania.

Azért a rendszerváltás u…

#801198 banyaiz Előzmény: #801131

Azért a rendszerváltás után kormányozni Mo-n nem volt egy leányálom. A realitások és az álmok között nagyon nagy szakadék volt.

Ebben a helyzetben egy Horn szerintem nem nyújtott rossz teljesítményt, jó hát komoly szakembereket is foglalkoztatott mint pl Bokros. :)

De Horn nálam amiben kiemelkedőt nyújtott az a fajta higgadtság ami lényéből jött. Azt nem lehet mindenféle politikai szlogenek és tankönyvi taktikák felmondásával elsajátítani. :) Ahhoz kell valami emberi plusz is ami szerintem nála megvolt.

Antall nagyon beteg volt rövid ideig is irányíthatott . Orbánról a véleményem ismered nagyjából, lesújtó véleményemet. Bajnai technokrata figura azzal a kisugárzással is, de valahogy egy ország vezetéséhez kevésnek érzem. Gyurcsány nehéz megmondani mi van az emberben, nekem túl színpadias figura.

Kiszámítható járások

#801188 rbbj11 Előzmény: #801158

mégis hogy férne meg mai globalizalt világban is egymástól nagyon messze lévő három tök különböző regiobol egyszerre a származás? Lehet, osmagyaroknak Boeing is volt ? :D

Micsoda marhasag...Alán, germán és belső ázsiai származás egyszerre. Sőt, a férfiak innen, a nok amonnan :D

"Horn után nem tudtak ig…

#801184 Ibiza Előzmény: #801114

"Horn után nem tudtak igazán karizmatikus figurát felmutatni. Ő volt e a legjobb miniszterelnök rendszerváltás óta, vsz karizma szempontjából igen."

Ez sok mindent megmagyaráz..egy gerinctelen kis takony..semmi karizmatikussága nem volt.. ne szopd be ő engedte ki az ndk-sokat.. gorbi engedte ki őket.. pufajkás gyuszkódat utasitották moszkvából.. csak érdemes megnézni régi filmeket ahol gyuszkódat csicskáztatják..pl grócz

Orbán és gyurcsóti is elég karakteres..de Antall sem volt egy megyó..

Nem baj ha furán látod a dolgokat de azért gyere ráfele.. fidesz az néppárt..lefed egy széles palettát.. orbán nem habokra uralja a mezőnyt..tán van mögötte teljesitmény még ha bele is őszültök..

lásd gyurcsóti törekvése a libsibal elrablására.. ott miért nem sikerül? pedig van munició és támogató bőven...soros népe mást akar..

Kiszámítható járások

#801147 prospero Előzmény: #801144

na miújság? :-)!

Hiányoztam már úgy látom...

egyébként hogy Horn és Antall ennyire kimagaslóan szar volt, további ballib kormányokkal egyetemben (megyó-gyurcsány-bajnai), még nem jelenti hogy Orbán kormányok hibátlanok lennének...vagy nincs a munkájában kritizálni való, vagy hogy tizes skálán 10-est érdemelne Orbán....

A politikai amnézia ellen pedig felszólalok..szóval ahogy mondod: menetrendszerint meg kellett érkezni ide...

Kiszámítható járások

#801144 tozsdenyul Előzmény: #801043

és...az idöjárás után

Megérkeztek a felcsúti likból fújó propsi szelek is az Magyarország totyikba, amint arra valójában utaltam :)

El nem maradhat természetesen ilyen felháborító kritikára. Méghogy Horn? Na hiszen :)

Az 1990-1994 közötti job…

#801131 prospero Előzmény: #801114

Az 1990-1994 közötti jobboldali kormányzás ugyanúgy minősíthetetlenül gyenge volt, mint az 1994-1988 közötti szoci kormányzás gazdasági/társadalmi szempontból. 8 év alatt megteremtették azt,hogy magyarország összeszerelő üzemmé vált kevés hozzáadott értékkel és az "életszínvonal" fenntartását, illetve a megbomló pénzügyi egyensúly helyreállítását a magyar gazdaság teljes kiárusításából fedezték... a fidesz összes állítólagos lopása, meg állítólagos intézményesített korrupciója kismiska ehhez képest....az hogy a richter, a mol, és az otp megmaradt ... nem is tudom minek nevezzem...

Állítólag nagy meleg vol…

#801120 prospero Előzmény: #801114

Állítólag nagy meleg volt a múlt héten itthon. A meleg "köztudottan" politikai amnéziát okoz...más mentség nem lehet...Horn, mint legjobb miniszterelnök? Miben? Ország kiárusításban - Bokrossal karöltve? :-)!

Szerintem a legnagyobb h…

#801114 banyaiz Előzmény: #801034

Szerintem a legnagyobb hiba az egész rendszerváltás utáni politikában, hogy egy szélhámos a jobboldalt teljesen maga alá gyűrte. Orbánról beszélek. Ez egy extra minőségnél is probléma lenne, de egy ilyen színvonalnál főleg. Nagyon nagy baj ez. Kellene legyen egy normális kisgazdapárt, egy normális kereszténydemokrata párt minimum.

Történelmi tradíciójú pártok lenullázódtak. Mdf kiesése is nagy probléma. Azon az első kormányzás negatív megítélésén nem tudtak túllépni.

Mindjárt más lenne a leányzó fekvése lenne egy masszív kisgazdapárt, kereszténydemokrata párt , egy stabil mdf.

Baloldalon pedig Horn után nem tudtak igazán karizmatikus figurát felmutatni. Ő volt e a legjobb miniszterelnök rendszerváltás óta, vsz karizma szempontjából igen. Valahogy az ember nyugalmat sugárzott. Ami sokat hozhat egy politikusnak. Nyugtatólag hat az ország népére a személyisége az nagy pozitívum egy politikusnak ha ki tudja használni. Horn tudott ezzel az adottsággal élni a politikai pályája alatt.

A tököm tele az ilyen ba…

#801108 Ibiza

A tököm tele az ilyen baromkodással..vegyé paraszt hűtőt kazánot lakást..cseréljablakot.. stb stb.. aki rászorul biztos pályázgat..amúgy megy az ügyeskedés..majd nagyi nevére ..

Ettől lesznek aztán felelősen gondolkodó értékes állampolgárok..

Ha annyira sok a pénz..talán a bérjárulékokat kellene csökkenteni.. amivel a béreket lehetne növelni..és aki jól keres majd eldönti mire költi...

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/palyazatok/...

végre lehűlt, embertelen…

#801062 rbbj11 Előzmény: #801046

végre lehűlt, embertelen volt ez a hét...reggel óta huzatolunk, és igy sikerült a lakást 25 fokra hüteni...az eldugottabb falrészek még mindig árasztják magukból a hőt...egy kazán volt, igazi sivatag. Trópusokon is ritka 30 fok feletti höm, ez szavanna, félsivatag volt egy hétig.

megfigyel-ő?

#801061 rbbj11 Előzmény: #801040

ne parázz :)

Láthatod, évek óta ír itt mindenki sokfélét, és még mindig írnak, tehát nem esett semmi bajuk ;) Nyiltan megy ezen a fórumon a zsidózás, fasisztázás, libsi szólamok, mind egymás mellett, ez azt igazolja, elég nagy a szólás szabadság ;)

különleges villámok

#801059 TrendMan Előzmény: #801043

Én Fehérvár felől közeledtem a kies főváros irányába.

Miközben H,G Wells: Világok harca szólt a rádióban, három irányból szórta az égi úr a különleges villámokat.

Igen festői volt:

Láttam kerek villámot, amely önmagába mutatott. láttam olyan vastagot, mint a karom, láttam többágút és vízszinteset.

Majdnem úgy volt, mint Gombóc Artúr a csokikkal.

Kecskemétről elindultam …

#801054 Ibiza Előzmény: #801043

Kecskemétről elindultam 36 fokban Budapestre beértem 21 fokban.