Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

kisponty

#801400 kisponty

Tőzsdeügyben kérek segítséget!

A KBC-nél tőzsdézek, de augusztus 2.-a óta nem lehet stoppos / aktiválási áras / megbízásokat adni. Beteg agyammal képzelődni kezdtem, hogy csak én vagyok letiltva.

Kérdezem, hogy köztetek is van-e letiltott ember?

Eddig a KBC-vel tökéletesen elégedett voltam, az elszámolásuk pontos volt.

Tudtok-e ajánlani egy másik, megbízható brókercéget?

Előre is köszönet!

igaz, de az erste követé…

#801354 Koffein Előzmény: #801322

igaz, de az erste követése is vicc 8k-s célárral :)

OTP2016/10/10Tartás8 000

no lássuk miként teljesít a gyj előtt... meghúzzák a végét, ahogy a sportba is szokás, vagy tötymörgés, iránykeresés következik... :o)

hát inkább az elemzőcég …

#801322 matgab Előzmény: #801318

hát inkább az elemzőcég a katasztrófális. mennyire reális az, hogy azt mondom, hogy követek egy részvényt és utána megduplázom egyik napról a céláram. Vagy ne mondja, hogy követi, vagy reális értéken tartsa a célárakat.

egy picit durcás a cikk …

#801318 Koffein

egy picit durcás a cikk író :o)))

"Kicsit nehezen értelmezhető, amit a Wood nevű cseh elemzőcég művel az OTP-vel. 2015 februárban 5216 forintos célárral és vétel ajánlással kezdték meg a magyar bank követését, majd tavaly januárban 6954 forintra emelték a célárat, és azóta semmi. Ja, hogy azóta az OTP Horvátországban, Romániában és Szerbiában is vett egy bankot, és megvette az AXA magyarországi üzletágát, a bank árfolyama meg közel 6000-ről majdnem 10000 forintig emelkedett? Ez nem nagyon tűnt fel a Woodnak, végig maradt a 6954 forintos célár és a vétel ajánlás. Egészen máig, a cseh cég ugyanis laza 68 százalékkal 11649 forintra emelte a célárat. Ráadásul nem tudtak várni még két napot, hogy péntek hajnalban az OTP kitegye a második negyedéves számait, a március végi adatokból dolgoztak. "

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/feleb...

Short zárásokat se felej…

#801119 Koffein Előzmény: #801113

Short zárásokat se felejtsük el, amiket zárogatnak, újabbakat még nem nyitottak...

Köszi:)és ime,Te döntött…

#801113 Sumér harcos Előzmény: #800803

Köszi:)

és ime,Te döntöttél az árfolyam sorsáról ismételten.

ts14 repült konec,kiütötték.

ts16 10150nél repül

és nincs több sort certi,tudnak választékot nyujtani.

részemről sincs a papirból,csak nézem.

Nem tudom örüljek e …

#801112 banyaiz Előzmény: #801089

Nem tudom örüljek e ennek a gyors előtti helyzetnek , vagy olyan csapda amiben könnyen a fél pakkomtól megválok és elszáll gyors után. :)

Még megvárom a közvetlen gyors előtti állapotot nagy halak hátha komoly bevásárlást rendeznek még előtte.

:)

#801110 Ibiza
2017. augusztus 5. 12:03 Ibiza müködnek az otp szintjeim. 650 felett nagy valószínűséggel elmegy 950ig.. bele belekarcolva a kerek ezerbe

Egy kicsit elbizonytalan…

#801107 Csusza Előzmény: #801106

Egy kicsit elbizonytalanodtam, ahogy ma délután vették. De mivel más kapaszkodó itt fent nincsen, én arra gyúrok, hogy a 10K most megfogja, és lefordul róla. Hogy lehessen majd visszaszállni.

De ez itt most tényleg eléggé rulettszerű... :-)

és még csak hétfő van...…

#801106 Koffein Előzmény: #801103

és még csak hétfő van... :) elsőre a céláram 10k-ba belecsippentés volt, oszt óriási kitárazás, hírre adni címszóval, ahogy jelenleg kinéz a dolog, ezt 10k fölé akarják tolni, hogy onnan várja a nép a gyj-t... mivel 10k egy pszichológiai színt, így ha felette van 1-2 nappal, akkor támaszként is funkcionálhat... ha meg extra jó a gyj, akkor tovább pörgetheti felfele.. meglátjuk na, mindenesetre stop fentebb húzva.. :)

:-/Utolsó percekben elér…

#801103 Csusza Előzmény: #801092

:-/

Utolsó percekben elérte az első céláramat, a pakkom harmada elment 9945-ön. (Beker átlag ~9450)

kva 8450-es vételről meg…

#801092 matgab Előzmény: #801089

kva 8450-es vételről meg lemaradtam...Ilyenkor bezzeg mindig száguldozik. Vettem helyette richtert, na ez meg is látszik rajta...

Megjöttem a nyaralásból.…

#801089 Csusza Előzmény: #801057

Megjöttem a nyaralásból. 17 nap alatt egyszer néztem csak meg a tőzsdét, jó volt így. :-) (Stopok bent voltak a helyükön persze.)

Közben az elképzelésem szerint mozgott, vételek is bekattantak felfelé menet, a pakkom szépen meghízott, és az árat húzták is tovább.

Már nagyon közel a céláram, remélem azt nem néztem el.

Távlatos kérdések

#801088 Csusza Előzmény: #801024

Jó gondolatok, én is hasonlóan látom.

Persze nem ettől jó gondolatok... :-)

Azért van mozgástere a m…

#801057 banyaiz Előzmény: #801025

Azért van mozgástere a menedzsmentnek osztalékpolitika és terjeszkedés összehangolásában.

Mert van sacc/kb 2000-2500 mrd likvid tartalék. Az eredménytartalék önmagában 1400-1500 mrd Ft.

Szóval ami a cél lehet vsz úgy akvirálni, hogy a hatékonysága a banknak megmaradjon, az új akvizíciók hozzák magukat, nem baj ha még az otp-s átlagnál jobban hozzák magukat.

Ezzel párhuzamosan pedig felfelé araszoló osztalék. 300 Ft felé araszoló osztalék.

Ez lehet a menedzsmentcél ezen kell egyensúlyozniuk. Hát ezért nem növelték komolyabban az osztalékot , hogy fenntartható növekedése legyen az osztaléknak is . Mert simán adhattak volna a tavalyi után is 300 Ft-ot.

Külső környezet milyen lesz arra nincs befolyása a banknak. Ha az javuló, és lehetővé tesz egy építkezést akkor nyitott a pálya. Ha nem akkor ahhoz kell alkalmazkodjon megint.

Persze ezt a célt meg is kell valósítani. :) Ami nem könnyű mert elég nagyívű elképzelések voltak még válság előtt. Adtak ott könyv szerinti érték sokszorosát pl ukrán bankért, Ami hát igen távol van attól a nagy ívtől ami a tervekben szerepelt. Az ellenkező ív következett be.

Nagyjából szerintem annyi a kérdés ha külföldön rendes pozíciót tud fogni és azt jól menedzselni akkor van benne növekedési sztori. Ha nem, belföldön erről a méretről nagy tere nincs. Ráadásul olyan versenytársakat kapott belföldön akik mögött van állami hátszél. A meglévő pozíciók megvédése is belföldön szép kihívás ez a felállás marad. Más azért az mkb-val német tulajdonosi körrel versenyezni, és más ha Mészáros , és Mato rokonsággal kell. Más kihívások. :)

Szóval nem egyszerű ezt megcsinálni erről a méretről komolyan nőni. Nagyon sok mindennek passzolnia kell hozzá.

Pl most amit vett szerb bank ROE az otp átlaga osztva 10-el vagy hasonló. Lesz vele meló mire valami értelmezhető szintre hozzák. Gondolom számítanak arra is , hogy Szerbia EU tagsága összejön előbb utóbb. Ahogy Ukrajnáé is. Mondjuk a fene gondolta 10 éve, hogy ilyen állapotba kerülnek . Meg hát mostanra már rég euróval lett kalkulálva Mo is.

Az sem kis dolog, hogy lehetősége van a banknak ilyen tervekre, ilyen stratégiára. Mert ahhoz azért kell egy stabil alap egy mozgástér tervezés szintjén lehessen erről beszélni. Lásd pl ez a görög bank kénytelen eladni a külföldi részlegeit. Nem arról kell beszélni milyen állami mentőcsomag kell a banknak, lásd sok olasz bank pl hanem arról, hogyan tud élni a növekedési lehetőségekkel. Ez már önmagában jó, csak ezzel élni is kell.

Ez egy áldás, hogy ennek…

#801056 banyaiz Előzmény: #801015

Ez egy áldás, hogy ennek a görög banknak el kell adnia. Románia, most Szerbia. Otp gyűjti be tőle amit lehet. Sajnos megint el kell mondanom, hogy Bulgáriában nem sikerült tőlük megvenni csak 2. hely jött össze. Nagyjából 200 mrd Ft-ot elköltött a bank akvizíciókra román, szerb, horvát.