Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

Valencia egyébként, és n…

#801078 Ricsi Előzmény: #801076

Valencia egyébként, és nem kell saját ingatlan, mert sosem értettem vele egyet. Jön egy rossz szomszéd, én most 1 hét alatt itt sem vagyok, de ha az enyém, akkor szívok mint állat.

De egész környékek tudnak bárhol lepusztulni 5-10 év alatt.

A bérlés meg nevetségesen olcsó, jelenleg 4 szoba, garázs (kocsibeálló), 450 Eur közös költséggel együtt. A többi rezsi kb 200 Eur, de ebben már benne van a víz, gáz, villany, internet, mobiltelefonok, vezetékes telefon, szóval ennyi, innen csak kaja kell.

Árak? Legyen elég annyi, most magyarországon sírnak, itt a 25 dekás vaj rendes boltban 1.15 Eur. Nézd meg otthon.

Azt igen drágán etted :)…

#801077 Ricsi Előzmény: #801076

Azt igen drágán etted :))

Közben a dax lecsúszott az órás ellenállásig, na, innen merre az arra?

Te spanyolban merre laks…

#801076 olvas0 Előzmény: #801075

Te spanyolban merre laksz? van valami ingatlan.es ? :)

Barcában voltam idén, a lidl konkrétan olcsóbb minnt nálunk, a muzeum gyerekeknek ingyenes T10-es gyüjtő vicc.... és gyönyörű! konkrétan a tengerparton ettünk paéját 2 pohár bor nem volt összesen tán 30euro... nem akartam elhinni:)

Ez a lufi, nem a hőlégba…

#801075 Ricsi Előzmény: #801072

Ez a lufi, nem a hőlégballon. Néha berakok ide spanyol árakat, érdekes összehasonlítás.

OFF: Atya isten, azt tud…

#801072 olvas0

OFF: Atya isten, azt tudtam hogy elszálltak a bp-i lakásárak, de hogy ennyire az hihetetlen. 2007-2008ban vettünk másfélszobás lakásokat pesten 7-8milliókért. Ezek 2004 körül 11-12ért mentek. Hétvégén 17millióért ment el az egyik!!! Budán a 2009ben 22millióért vett lakást ismerősöm múlthéten adta el 54 millióért! A válság előtt annak a lakásnak az értéke 2004-ben 28millió volt. Nem tudom ennek milyen hatása lesz a lakosságra, de rosszat sejtek. Ráadásul lakása mindenkinek van és/vagy mindenki szeretne nem úgy mint részvényt, mert az ugye kockázatos.... Nem foglalkozom hazai fundamentumokkal jó ideje, de ez szerintem elég beteg

DAX

#801068 olvas0 Előzmény: #801067

12100ról 12400ig 300pont fölfele. Ez nem pozitív hozzáállás, hanem óvatosság! :) Amúgy van shortom, égetem is a pénzt vele rendesen.... :( Pozitív, a fundamentális nézeteim miatt nem tudok lenni amúgy, ennek a xarnak be kell borulnia. Talán 2007ben volt egy ilyen meccs a piacokon, de lehet hogy még 2006 volt. Rengeteg shortos vérzett el a kibe ugrálásokkal. Én erre nyitottam egy külön számlát rátettem a pénzt, stop nélkül megfelelő méretű pozival úgy hagytam, vagy bukó a számla, vagy majd ránézek ha elég mélyen lesz.... Most ugyan ezt csinálnám, csak ez a 11940 majd utána új csúcsra várja itt a "porondmester" - nem sértés! ELSIMERÉS! - nagyon megzavar. Azt nem merem állítani, hogy nem megy neki mégegyszer a 13000-nek, tegye, legyen dupla tető - akkor ezt innen el is kezdhetné és törhetné a csatimat, ideje van bőven, hisze az első húbazdmeg a nagybefektetőknek még odébb van, a kötvénypiacon még csepegni sem csepeg a vér, mindenki lassú kamatemelést vár ami valószínű úgy is lesz, csak szorít az adósságplafon és a kötvénypara. Teli vannak csontvázzal a vezető indexek. Nem azért fogunk esni, mert túl régóta tart az emelkedés, hanem azért mert egy cégek túlnyomó többsége nem átstrukturálta a szerkezetét, hanem az alacsony kamatoknak köszönhetően megpróbálta finanszírozni magát, a jó cégek viszont sokkal jobbak lettek ez igaz. Viszont ha az alacsony kamatkörnyezet megemelkedik akkor azok a cégek, melyek a reális értékük többszörösét bocsájtották kötvényekbe ráadásul nem is terjeszkedtek, meg fognak dögleni a magas kamatkörnyezetben - a magas ebben az esetben kb 2%nál kezdődik az usában, viszont addigra euban sem ennyi lesz a kamat. Ékes példa a csehek! KAMATOTEMELTEK VAZE!!!! :D

DAX

#801067 Ricsi Előzmény: #801066

Amióta nincs shortod, nagyon pozitívan állsz a piachoz. A pozi határozza meg a tudatot? :D

DAX

#801066 olvas0 Előzmény: #801050

augusztus elsején volt egy gyenge long jel, majd ismét pattant 12100ról fölfele, látszott, hogy megvették, onnantól, végig ütötte át az összes ellenállásomat a csatornán belüli ékből kitörve maximum a csatorna teteje lehet a cél, ha azt is átviszi akkor a 12100alatti árakat, szerintem jó időre el kell felejteni. Nálam ez a 345 még egy régebbi tető, de van egy olyan érzésem, hogy átviszi. A száznapost vissza tudja tesztelni, kb ott van, ahol a csatorna teteje. Annyi a gondom, hogy a 4óráson már most mintha meg lenne a kereszt a longra, igaz felhő alatt de megvan, még ha gyenge long jel is, ha az órásból indulok ki, ami kb 200pontos emelkedést jelentett, akkor a 4órés kereszt vélhetően nem 100pontos emelkedés, márpedig akkor kint vagyunk a csatiból, ezek a 5-6százas célárak minden csak nem macis 12100alatt előrevetülések, szerintem akkor előbb utóbb csak újra kell azokat a hullámokat számozni...

Ritka élvezetes box ez a bika és a medve között, olyan 2007-es érzésem van :) Olyan széles a csatorna, hogy azon belül bármi lehet, ugyanakkor rendesen ad tere kibontakozni mindkettőnek hosszútávon. Meglátjuk

DAX

#801050 Lenthor Előzmény: #801049

Sziasztok, jó HÉTVÉGÉT!

Továbbra is várom a 11.940 vagy 11.916-os aljat.

De, mivel lassan mentünk lefelé. ezért az indik lemerültek és jót tenne egy kis felfelé korrekció.

1. Az első felfelé korrekciós cél lehetne az eső csatorna teteje, ami egyben a 38.2%-os fibo , vagyis 12.421 környéke lenne.

2. Ha kitörne a longos hangulat és törnénk felfelé a 12.421-et, akkor mehetnénk az 50%-os fibohoz 12.522, vagy a 61.8%-os fibohoz 12.624 környékére.

https://invst.ly/4qaj6

Szerintem, hogy meddig megyünk fel az határozhatja meg, hogy hol lesz az alja.

Elvileg hétfőn már fordulhatunk is le, mert 12.321 ellenállás és onnan elindult már egy kicsit lefelé.

De, 12.321-ről talán csak a 11.940 lehetne meg. Ha felmegy az 50%-os fibohoz, akkor talán 11.916 környéke és, ha felmegyünk a 61.8%-os fibohoz, akkor megpróbálkozhat a 11.630 környékével.

DAX

#801049 Ricsi Előzmény: #801048

Erre hangoltam át, mert a tma nagyon jól működött, napokig rajta tekergett, és az nem tetszett...

DAX

#801030 Ricsi Előzmény: #801022

Értem, megpróbáltad, ezt tökéletesen megértem, én is szoktam :)

Én 4 órás törésnél veszek-adok, és pont azért 0,2%-al fölötte, hogy elkerüljek sok túlhúzást.

DAX

#801023 Lenthor Előzmény: #801022

Ha megnézed a percesen folyamatos gyertyák vannak.

Egy helyen van megszakadva a folyamatosság és mintha réssel törtünk volna felfelé.

Pont a szokásos túlhúzás a 12.231 után.

Lehet látni, hogy fölé rántották.

DAX

#801022 Lenthor Előzmény: #800954

2017. augusztus 4. 12:51

Lenthor

Óráson lehetne még 12.202 a Tenkan vonala és 12.216 a Kumo teteje.

De nem szabadna 12.216 fölé mennie, mert akkor a célja 12.300 fölé mutatna.

https://invst.ly/4ppfu

---------------------------------------------

2017. augusztus 4. 14:30

Lenthor

Legkésőbb 12.216-nál le kellene fordulni. De, ha nem, akkor a következő ellenállás 12.305.

--------------------------------------------------

Tehát két ellenállás volt. Első a 12.216 az órás Kumo teteje. Ha azon átmegy akkor már csak a 12.305-12.321 jöhet.

A 12.216-os ellenállást, de általában minden ellenállást a lefordulás előtt 15-20 ponttal túl szokták húzni. Oka, hogy elhitessék, hogy törtük felfelé az ellenállást.

14.55-kor nyitottam 12.231-nél shortot. A betett rajzon látható, hogy többször felment 12.231-ig, majd vissza esett.

Arra gondoltam, hogy a túlhúzás miatt csinálják.

Amint átlépték ezt a sávot 12.240-nél zártam a shortot kis veszteséggel.

Persze ezt csak percesen lehet látni és ráadásul én nem az Investingen nézem, mert itt az eladási és vételi ajánlatok átlaga szerepel, hanem a prompt árakat.

Szóval itt a grafikon és remélem érthető volt amit írtam.

https://invst.ly/4pwj7

DAX

#801018 Ricsi Előzmény: #801014

Jah, nem a szintek miatt, ez "játékméret" volt, hanem azért mert értelmesen elmagyaráztad, kb hogy működik a dolog. A döntés tényleg az enyém.

Ha már itt tartunk, azt mondod, értelemszerű, hogy feljöttünk az ellenállásig. Ha értelemszerű, akkor miért shortolsz 240-ről?