köszi, ezt elfejeltettem:)
Nem ez az én hibám.
Az elején nem foglalkoztam Chikou Span vonallal, nem figyeltem meg a viselkedését és utána már csak zavart, ezért levettem. Pedig van jelentősége.
Chikou Span (barna vonal): Az éppen aktuális árfolyam visszatolva az időben 26 periódussal. A Chikou span tehát a mostani árfolyamot hasonlítja össze a 26 periódussal korábbival. Funkciója az Ichimoku rendszer által adott kereskedési jelzések megerősítése. Ha a Tankan és Kijun vonalak vételi jelzést adnak, és a Chikou span kumo (felhő) felett van, valamint az előbbi két vonal keresztezése fölött, az megerősíti a vételi szignált.
Nekem az investigen 3 vonalat rajzol, neked meg csak 2 van. Valamit elrontottam?
2017. július 26. 16:52
Long:
erős long jel: Ha a Kumo felett A piros Tenkan alulról felfelé keresztezi a kék Kijunt
Semleges long jel. Ha ugyan ez a Kumoban történik.
Gyenge long jel: ha ugyan ez a Kumo alatt történik.
Short:
erős short jel: Ha Tenkan felülről lefelé keresztezi a kék Kijunt. a Kumo alatt.
Semleges short jel: a Kumoban
Gyenge short jel: Kumo felett.---------------------------------------
Ne haragudj, tudom, sokszor elmondtad, de én most kezdtem ránézegetni. Hogy van a vonalak keresztezése az Ichi-nél? Felhő alatt, felhő felett mikor mi van?
Óráson lehetne még 12.202 a Tenkan vonala és 12.216 a Kumo teteje.
De nem szabadna 12.216 fölé mennie, mert akkor a célja 12.300 fölé mutatna.
Sziasztok, most értem haza. Tegnap zártam lent a shortokat. Most 12.185 és 12.196 között nyitogatom újra.
Legalább le kellene menni megint 12.100 alá, de, ha törjük az 12.090-et és a 12.048-at, akkor nyitva az út a 11.941-ig.
harmadjára pattant vissza 12100ról... :( Továbbra is szkeptikus vagyok az esést illetően. Ez a hét egy kalap xar volt így :( kedden gyakorlatilag 300pontot emelkedett, tegnap meg ma ugyanazt vissza is adta, de újra megveszik. Éljenek a daytraderek...
Lassan nálunk is be kell vezetni a sziesztát ilyen nyári hőségek vannak. :) Szeretem a nyarat de azért jóból is megárt a sok még vízparton is meleg volt tegnap este.
...
Daxot azért jól visszaküldték amit annak idején többen mondtatok 13 k környékétől várjátok vissza egy rendesebb lefelé körre az bejött elég szépen. Furcsa, hogy közben usa csúcsokat nézegeti, persze euró sokat erősödött. Aztán ez az autógyártó kartellezés vagy micsoda se tett jót daxnak.
Az, úgyhogy lassan indulunk is a tengerre. 3 körül indulunk, mert 2-4 között szieszta van, és akkor sok a parkolóhely a parton. Amikor jövünk haza 5-6 között, inkább várnak rá, hogy induljunk el, mert annyira esélytelen parkolót találni.
Szia, jelenleg pont 31.7 fok van, a tenger 26-27 fokos. Itt sosincs meleg, mert a tenger hűt, sosincs hideg, mert a tenger melegít. Mardid, de főleg Sevilla kicsit más azért :)