Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

megfigyel-ő?

#801040 MGHUN Előzmény: #801037

Szerinted máshol nem ez megy? Csak itt nyíltan csinálják. Nem véletlenül lett általános betegség a paranoia. Én is hajlamos vagyok arra, hogy megfigyelve érezzem magyam, bár sokszor kiderült (nemrég is), hogy félelmeim nem alaptalanok. Nincs szólás szabadság, mert szólás után nincs szabadság.

Ezért nem vagyok egy nagy facebookos, se semmi ilyen közösségi oldalt nem használok. Már az is nagy megeröltetés volt számomra néha, hogy leírjam őszinte véleményemet a fórumra. Nem tudhatom végül is főleg ezek után, hogy kinek van hozzáférése.

megfigyel-ő?

#801037 walex Előzmény: #801033

Mindent tudni akarnak mindenkiről.
Már az is gusztustalan volt, hogy az állítólagos 200000 db-os SIM vásárlás mögé bújva előírták a feltöltőkártyás SIM-ek évenkénti kötelező adategyeztetését, hogy naprakészen tudják, melyik kártyát, ki használja, de ez már mindennek a legalja.
Alakul a Putyin/Erdogan féle "demokrácia" itthon is.

Vége a vizes vb-nek, de még mindig naponta jönnek a többletköltségek.
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/52_millio_pluszpe...
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/121_millioval_aze...
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/50_szazalekkal_to...
http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Vizes_vb__majd__3...

Jó dumák vannak a blogba…

#801034 TrendMan Előzmény: #800968

Jó dumák vannak a blogban.

Nem is tudtam, hogy OV-nek volt egy kitérője valamely grazi idegszanatóriumban?

Ha nekem kellene értékelnem, akkor valahogy így:

Antal József 5

Boros 4

Horn Gyula 7

Orbán (1) 3

Medgyesy 4

Gyurcsány 1

Bajnai 6

Orbán (2) 5

Persze a működési környezet elég jelentősen megváltozott, objektív mérce nincs.

Érdekes belegondolni pl. hogy Horn vagy Bajnai hogyan reagáltak volna a migrációs krízisre?

Vazz, mindig is rühellte…

#800968 KawaBazsy

Vazz, mindig is rühelltem a komcsikat, de igazat kell adjak az utsó mondatnak:

" Igaz, kormányzása idejére esett számos korrupciós botrány (ld. Tocsik-ügy), és alvilági leszámolások (pl. Fenyő-gyilkosság) sokkolták a közvéleményt, ám ha '98-ban Horn nyer (ami egyébként majdnem meg is történt), ma valószínűleg egy boldogabb országban élünk."

http://cawthorne.blog.hu/2017/08/03/a_rendszervalt...

Kertész Ákos

#800876 MGHUN Előzmény: #800713

"Fején találja a szöget"

Tegyük föl, hogy valóban a jobboldalról ír ilyeneket. Akkor meg lehetne kicsit pontosabb, mint mondjuk Paizs Miklós, aki viszont hozzá si teszi a mondanivalójához, hogy " a jobboldal". Ha meg ennyit nem hajlandó megtenni, hanem kb. 5-6 mondaton keresztül csak a magyar szót említi, akkor ne csodálkozzon, hogy nagy fölháborodást kelt. Másrészt nem tudom, hogy neked itt ki a "zsebnáci" és lehet, hogy nem is akarom, így, hogy kánikula van és nagyobb az agyvérzés veszélye, de én nem láttam még a fórumon olyat, hogy valaki a másikat le "zseblibsizi" vagy le "zsebzsidózza" (mármint fórumozó fórumozót). Legalább én még nem tettem meg és nem is terveztem. Lehetőleg az ilyen kijelentéseket próbáljuk már elkerülni, mert gyorsan átalakulhat a helyzet anyázásba, és tudtommal ez a fórum nem erre hivatott.

Kertész Ákos

#800758 banyaiz Előzmény: #800713

Kitüntetéseknél ez a politikai alapokon odaítéljük , visszavonjuk szánalmas egy történet.

Hová vezet az, ha minden aktuális kormány visszavonogat kitüntetéseket mert nem az ő kutyája kapta.

Teljesen elértékteleníti ennyire átpolitizálása a kitüntetéseket.

Persze ez mindig is jellemző volt plecsnik odaítélésénél. Hruscsovnak a dolgai két állami kitüntetése hiányzott. Hős szovjet anya, és a hős szovjet város vagy valami hasonló. :)

Ezeken a dolgokon ma se tudtunk még átlépni, árnyékunkat.

Ezért a cikkért visszavonni a kitüntetését az siralmas.

De ugyanígy siralmas az is, hogy Bayert például kitüntetni a munkássága miatt. Eleve íróként olyan gyenge, hogy mindegy is a tartalom . Persze ez a szubjektív véleményem. Azért valaki irodalmi munkájáért kitüntetést kapjon ahhoz egy bizonyos szintet el kellene érjen irodalmilag. Függetlenül attól miről ír. :) Na ezt szerintem őneki nem sikerült megközelítenie.

Kertész Ákos

#800757 banyaiz Előzmény: #800713

Egyébként sok következtetésével nem értek egyet. Azzal sem, hogy a magyarságot kiemelve rá jellemző valamiféle szolgalelkűség ami másra nem. Meg amit a jobboldalról mond azzal sem értek egyet így ebben a formában.

De jó vitatémák mindenféle történelmi ok okozatok világnézeti ügyekben is.

Nincs ezzel semmi baj ha valaki ezt gondolja , leírja , íróként. Lehet róla vitázni pro kontra mert azért mélységeiben nem fejtette ki a dolgokat. Kíváncsi lettem volna mélységében mit miért gondol mivel indokolja.

Azzal viszont, hogy így alakult érdemi vita helyett, egy tipikus példája lett annak az ügy milyen egyszerű a rendszernek a világnak valakiből alattvalót csinálnia. Akarata ellenére rákényszeríteni cselekvéseket. Ő élt itt a 40 éves buliban. Hát iskolapéldája volt az a rendszer hogyan kell az emberek gerincét behajlítani. Azt is a jobboldal csinálta?

Szóval sok mindenről lehetne beszélni a témában.

Kertész Ákos

#800755 banyaiz Előzmény: #800713

De nem jobboldal aki ezt tette Kertésszel . Azért mindenféle csőcselékkel ne keverjük össze.

Ugyanúgy ahogy Kertész azt mondja , hogy a baloldalt a vezetői elárulták minden emberi értéket feladva. Ez ugyanígy igaz a jobboldalra is.

Olyan cikke volt ez ami egy vitaindító. Sok olyan megállapítást tartalmaz ami okot ad filozófiai , történelmi, politikai, még aktuálpolitikai vitákra is.

Egy kincsesbányája ennek, már írtam néhány dolgot ami erről eszembe jutott.

De azért az nagy naivitás volt a részéről ha azt képzelte ez a vita megmarad a szellemi dimenzióban mint elméleti kérdés. :)

A gondolatai nem váltanak ki érzelmeket is. Szélsőséges érzelmeket is. Erre azért egy Kossuth díjas írónak számítania kell ha ismeri valamilyen szinten a mai korunk állapotait.

Bayert nem keverném ebbe bele mert köze nincs az irodalomhoz, meg a jobboldalhoz sem. Gyalázatos a minőség amit előállít irodalmilag is és tartalmilag is. kb egy kormánypropaganda színvonal.

Kertész sorsa az élő példa arra milyen könnyű valakit kényszeríteni valamire ezen a világon. Pl őt arra, hogy elhagyja a hazáját. Ha ő nem alattvaló akkor miért nem állt ki az elveiért, persze ennek számára negatív következményei is lehettek volna amit nem vállalt fel. Na ilyen egyszerű világukban valakiből alattvalót csinálni. Kényszeríteni akarata ellenére valamire. De nemcsak Magyarországon, bárhol , bármikor.

csak töprengés

#800748 Ibiza

Eddig azt hallottuk mi az, hogy Magyar..nincs is olyan hiszen keveredés..bla bla bla.. de gondolom akkor zsidó vagy német sincs..

de most hirtelen van magyar..még ha jobbágylelkű is..

hm..ez hogy.. ezeket a tulajdonságokat le lehet képezni genetikailag? akkor ezek szerint vannak magyar gének?

de akkor vannak zsidó gének is nem? akkor ott is leképződik a sunyiság?..alattomosság? pofátlanság? és a pénzhez való már már sexuális vonzódás.. minden nap haszonnak kell lenni mert másképp el van qrva a nap?...

a svábok takarékossága is leképződik?

akkor helyes a jó MAGYAR mondás ..viszi a vére..vagy benne van a vérében.. nem véletlenek ezek a mondások.. ezek nem sztereotipiák..hanem tapasztalatok.. mint amikor ezredszer csókolgatod a darazsat..de mindig megcsíp..

Kertész Ákos

#800713 tozsdenyul Előzmény: #800666

én biztos vagyok benne, hogy nem.

A cigányok, de a zsidók ellen is, nemcsak sért és gyaláz, de még az eltüntetésükröl is ír. Tovább megy, mint Kertész. És nincs eljárás.

Söt.

Kertész a kitüntetéseit a kifogásolt szöveg ELÖTT kapta. Utána MEGVONTÁK azokat.

A lovagkereszt a szövegek UTÁN jött. Tiltakozás dacára.

Szóval maradjunk annyiban, hogy kibaszott nagy a képmutatás itt...

És kurvára hiteltelen a szelektív felháborodás, egy amúgy is nagyrészt félreértett szövegen.

És hovatovább, leírom, hogy ez persze megint csak Kertészt igazolja, mert ahogy szinte mindenkinek bassza a csörét kurvára, hogy a "magyarokról" (valójában a jobboldalról) csúnya a véleménye, pl hogy nem bánják kicsit sem az antiszemitizmust, a fórum zsebnácija mindjárt tesz is erre egy antiszemita hitvallást ide, Kertészt amúgy elüldözik kisemmizve a picsába, az antiszemita minden izében minden rendszerben komisszár alattvalót, a durvább szövegeiért meg ki is tüntetik államilag. A jobboldal.

Abszurdisztán rulez, ti meg ne a Kertész nevü tükörre haragudjatok, ha fején találja a szöget...

Kertész Ákos

#800687 Koffein Előzmény: #800685

"Nálam nincs "nagyság" vagy "minöség" amilyennek a magyarnak lenni kell, vagy amilyen éppen nem lehet"

Mégis minősíted embertársaidat :)

Bármennyire is meglepő tök nyugodt vagyok :)

Kertész Ákos

#800685 tozsdenyul Előzmény: #800684

abszolút más malomban örölünk

Számomra nincs etalon, akihez fel kell nöni

Nálam nincs "nagyság" vagy "minöség" amilyennek a magyarnak lenni kell, vagy amilyen éppen nem lehet

A felsorolt országokról is felesleges a vita, mert van másik 30, ha akarsz, pl csehek, szlovének, szlovákok észtek stb

Azért ne követelj felsorolást, hogy legyen mit elutasítani.

Alapból nem érted a mondanivalót, mert nem akarod érteni, izomból elutasítani akarod. Pl ha megnéznéd, hogy Kína hol van elhelyezve, ezen lehetne elgondolkodni. Hogy mondjuk jé, munkaalapú társadalom, és hasonlók.

Nyilván Kína tök más utat járt be, pont ettöl érdekes a dolog. Meg hogy akik tök hasonló utat jártak be (többi KKE ország) az meg mégse ott van.

Nem baj, ne húzd fel magad, annyit nem ér.

Értelmesen nem lesz megvitatva, meg máshogy se :)

Meg amúgy is gyakorlatilag jelentösége sincs, a reakciók pont eleget mondtak.

Kertész Ákos

#800684 Koffein Előzmény: #800651

Annyi a baj, hogy egy adatsor mögé bújsz, nem mered leírni, hogy "szerintem ez az x ország az etalon", ide és ide kellene felnőni. Csak a tárki tárki tárki... :)

Amúgy, a felsorolt országok mióta is gyakorolják a demokráciát? Mióta csiszolódnak? Mi mióta? Ne akarj egyik napról a másikra alsó hangon átugrani egy évszázadot.

USA azért elég érdekesen néz ki a listában, ez is megérne egy vitát.. :)

Kertész Ákos

#800683 Koffein Előzmény: #800682

ezek az oldalak alapból lájkvadász oldalak, ha valaki fb-n ilyennel spammol tiltom a fenébe :))

ifjú vagy még, ne ilyen oldalakról informálódj... vannak hitelesebb források is