Néztem ezt a riportot szír úszó csajjal. Bp-en félt és nem érezte magát biztonságos körülmények között. Nyilván ezek érzések. Nagyon furcsa belegondolni elmenekül egy szír polgárháborúból, Megjárja a török , vagy libanoni menekülttábort (azért ott se lehet éppen egy leányálom tartózkodni európai szemmel nézve)
Mondjuk biztonságérzet akár egy török bazárban pl. Azért nem egy London. :)
Szóval áthalad Bp-en , itt van olyan benyomása , hogy nincs biztonságban, az embereket veszélyesnek látja. Nyilván teljesen más helyen élt ami innen nézve sokkal extrémebbnek tűnik mint egy Keleti pályaudvar mondjuk. Bár az se éppen alapjáraton se az a nagyon barátságos hely ott alvó menekültek nélkül se. :) Na mindegy szóval ez valahol ilyen mit szoktál meg hatás is szerintem. Hétköznapi környezetből máshová kerülve. Mondjuk London is ilyen , de akkor milyen hatás ez ha pl Bp-ről Bombayba , vagy Calcuttába mint biztonságérzet , vagy komfortérzet.
:) sokkoltalak most ezzel. Csak vicc volt mert a cikk alapján valami ilyesmi jutott eszembe Lipcsében micsoda kaotikus állapotok vannak.
Azért mostanában a médiánkban kicsit drámai a hangvétel a migránsos hírekben. Néha ilyen felvételek jutnak eszembe ha csak a szöveget , és a drámai hanghordozást hallom.
De biztos más azért egy utcakép 1-2 millió hirtelen beérkezett után. Marseillei hangulat hirtelen Lipcsében. :) Na jó nem egészen de valami kis ízelítő belőle.
Lipcsei életképek felkészülni a német menekültek áradatára. :)
Komolyra fordítva , jók ezek a korabeli felvételek, színes technikával. Érdekelnek az ilyen történelmi dokumentumfilmek /filmek. Dunkirk-re vagyok most kíváncsi mit alkottak róla.
Megszokás kérdése szerintem valahol. Hol mozogsz mindennap. Mit tudom én aki Rióban él , vagy Fokvárosban , vagy Kairóban mondjuk annak lehet hétköznapi ami ott történik. Turistaként kicsit extrémebb a helyzet.
Nekem ha Bp-en járok az is extrém bizonyos szempontokból , hogy lehet ott élni. :)
Azért Európa szerintem még ezzel a mostanában divatos terrorkodással is azért a biztonságos helyek között van. Már amennyire ezen a világon valami biztonságos lehet.
Tévé kikapcs, internet leolt...
de szép filmecske volt ez...:-)
Amúgy ilyen a világ. Én Londonban idén nem éreztem magam full biztonságban. Nem féltem, de figyeltem folyamatosan. Ilyet kelet közép európában nem kell csinálni, ott hozzánk hasonló emberek laknak. (néhány negyedtől eltekintve.)
Lipcse az Úr 2017 esztendejében. Kemény körülmények között élnek arrafelé a népek, menekülnek is ki merre lát. :)
Egy Sztálingrád érdemérem odaítélhető a hősies helytállásért, hogy Lipcsében városnézést hajtottak végre. :) Apokalipszis 4 lovasa száguldozik az utcákon , de hősies helytállással megnézték a város nevezetességeit. Ezért minimum egy Sztálingrád első fokozatú érdemérem jár.
Csernus dokit kell hívni, hogy valahogy pszichésen összerakja őket egy ilyen látogatás után. Kemény az élet arrafelé. De a lényeg minderről Soros tehet .
Így tudnám röviden összefoglalni . :)
Ki kell menni és meg kell nézni :)
Erről mit gondoljon a magyar ember Budapesten, ha a kormány által felvásárolt oldalon jelenik meg:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20170726-feltek-a-ma...
Most tényleg!
Ki tudja, hol van a valóság?
http://www.origo.hu/gazdasag/20170719-2018-tol-bet...
Hajrá!Itt ne álljatok meg gender balfékek,rakjátok a nőket traktorra,mint Rákosiék az ötvenes években!
A leberalizmus újabb csúcsa:
http://index.hu/tudomany/2017/07/16/harom_eve_tart...
Perelni egy majom által készitett fotó ügyében?
kis kópé :))) ;)
te töltesz fel youtubera videokat? :)