Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#799975 Lenthor Előzmény: #799973

A DAX árfolyamának ez sem tesz jót:

Soha nem volt még akkora összejátszás német nagyvállalatok között, mint amire most titkos dokumentumok alapján bukkant a Spiegel. A kartellt öt német autógyártó, a Volkswagen, a Porsche, az Audi, a Daimler és a BMW hozta létre, 1990 óta rendszeres találkozókon döntöttek sokszor még a legapróbb technológiai részletekről is. A kartellezésre versenyhivatali eljárást követően derült fény, a részletek megismerését az is segítette, hogy a kartellben résztvevő Volkswagen önfeljelentést tett, és több fontos részletet is elárult a vállalatok közötti összejátszásról. Ha igaz az, ami a Spiegelhez eljutott dokumentumokból kirajzolódik, akkor a német cégeknek kartellezés miatt akár több milliárd euró bírságot kell fizetniük.

DAX

#799973 Lenthor

Sziasztok, JÓ HÉTVÉGÉT!

Egy 4. hullámot kezdhettünk meg (ha nem az Euro erősödése viccelt meg bennünket).

De, hol lehet a 4. hullám alja? Mi van, ha elkezdünk igazából esni.

Nehéz kérdés!

Nézzük a korábban betett fej-váll alakzatokat. Eddig egyről nem beszéltünk, ha megvalósulnak, akkor komoly esés lehet belőlük.

Az első a ferde fej-váll: ami akár teljesülhetett is.

https://invst.ly/4iwkp

Ennek a fej- vállnak a cél ára 11.762 lenne, ami elvileg elfogadható lenne.

Ami alátámaszthatja, hogy a havi Ichimokun a Tenkan vonala 11.563.

https://invst.ly/4iwpy

Tehát egy 11.563-11.762 közötti szint akár reális is lehet.

A második fej-váll lehetőség: 11.941-nél teljesülne.

Viszont itt brutális célár lenne, aminek szerintem kisebb a valószínűsége. Szóval a 11.941-es nyakvonalú fej-vállnak a célára: 10.927 lehetne.

https://invst.ly/4iwm5

Viszont a 11.941-es nyakvonalat a 23.6%-os fibo is magyarázná, ami 11.950-en található.

Az 50%-os fibohoz kellene lemennie, ahhoz, hogy teljesüljön a fej-váll célára. Egyelőre ezt a verziót nem támogatom, sok lenne az esésből.

https://invst.ly/4iwt0

Egyelőre nézzük meg mit csinál hétfőn. Egy biztos, hogy nagy fel-le csapkodás lesz a hét végéig. Az első verziót figyelem 11.563-11.762 között lenne jó fordulni, de addig sok le-fel hullám lesz.

DAX

#799933 KB58 Előzmény: #799918

"Azt viszont nem értem, hogy 12.316 törésével miért nem nyitottál shortot.

Ha visszaolvasol hányszor tettem be, hogy milyen fontos támasz a 12.316."

Tudom, emlékeztem is rá. Te is írtad többször, Rocco is, Robby is. Nem igazán számítottam ma ilyen mértékű és gyorsaságú bezuhanásra, és nem is figyeltem folyamatosan a chartokat, indikátorokat.

DAX

#799932 big-ebuy.eu Előzmény: #799920

én megint beszívtam daxszal ,esett a CSÚCSTÓL 700 PONT MÉG A SPX FENT VAN CSÚCS KÖZELBEN ,355 belevettem fedezőre és tessék :( itt nem csak napos eltérés nagy

indexek ellen is lehet fogadni ,párba spx/dax pl..... ez vmi szivattyú de ez már nem 200-300pontos eltérő! vagy hétfőn esik nagyot a usa index

spx van 2 rés már ...2432 eshetne aztán ki kéne verje a 2400-t, a dax 12k kiveri, de 11790 körül a napos ma 200

DAX

#799925 Ricsi Előzmény: #799924

Ez csak egy vélemény, sosem sértődök meg, ha valaki nem fogadja meg. Ha meg megfogadod, gondolom, tudsz nyitni valamennyi shortot kb ott, ahol zártad.

DAX

#799924 Lenthor Előzmény: #799922

egyszerre írtuk majdnem, utólag olvastam, amit írtál.

Miután zártam a shortokat : konstatáltam, hogy soha rosszabb napot nem kívánok magamnak mint a mai volt.

DAX

#799923 Lenthor Előzmény: #799921

Döntöttem 12.230-nál minden shortot zártam.

Legfeljebb hétfőn, ha tudom akkor visszanyitom.

Nem tetszik, hogy az Sp500 -0.11%-ot esett csak.

DAX

#799922 Ricsi Előzmény: #799920

Vélemény?

1 jegybank nem fog beavatkozni, csak az egész. Sokkal inkább talán az USA, vagy az angolok, azok tudnak érdekes dolgokat csinálni, csak kérdés, jelenleg mi az érdekük. Ezt nem tudom.

Nézd, 22-ig van időd, ha jól tudom. Addig nézd meg, USA mit csinál. Nem hiszem, hogy hétvégén olyan dolog történne, ami miatt innen még nagy esés lenne, tehát a zárt shortjaidat hétfőn újra meg tudod nyitni kb ezen az áron. Ha sok van, zárd egy részét. Ha esik még hétfőn, be tudsz lépni, ahol csak akarsz, ha meg felfelé menne, ez a pénz már zsebben.

Nekem egyszerűbb az életem, volt shortom 360-ról azokból zártam 350-en, 300-on, 250-en és 200-on. Az utolsókat 150-en és 100-on zárnám. Vételem meg van ma reggelről 420-ról, de az is elfér, főleg, mert 100-ig vannak hozzá shortjaim is, persze nem annyi, mint long.

Szóval, 1 szó mint 100, én estefelé zárnék shortot mindenképpen. Ha még lefelé várod, akkor nem mindet, de egy jó részét.

DAX

#799920 Lenthor Előzmény: #799918

Kicsit gondolkozzunk!

Ugyan én a hullámok híve vagyok, de itt ma feltűnően érdekes kereskedést folyt!

A DAX esett -1.62%-ot míg az

S&P500 eddig -0.16%-ot.

Nos ez túl nagy eltérés.

Az oka valószínű, hogy az Euro erősödése.

Ahogy erősödött az Euro úgy esett a DAX.

Ha ez az ok, akkor ha valamelyik nemzeti Bank beavatkozik, akkor váratlan mozgás lehet hétfőn.

Valószínű, hogy zárom a shortjaimat, nehogy meglepetés érjen.

Akár hétvégén is beavatkozhatnak, ha akarnak.

Vélemény?

DAX

#799918 Lenthor Előzmény: #799915

az indikátorok (pl. Bolli és különböző mozgóátlagok) alapján esést érzek 12440 környékéröl, mégsem léptem shortba

-------------------------------------------------------------------

A fő trend az a-b-c alapján lefelé és persze kell a 4. hullám.

De, 12.316 töréséig még én is felfelé vártam. Ha ma felfelé megy, akkor bosszankodhatnál, hogy miért nem nyitottál longot,

Azt viszont nem értem, hogy 12.316 törésével miért nem nyitottál shortot.

Ha visszaolvasol hányszor tettem be, hogy milyen fontos támasz a 12.316.

DAX

#799915 KB58 Előzmény: #799906

Ez tökéletesen igaz, csak eddig még minden határozott reményem ellenére nem sikerült megvalósítani, mindig hagytam magam elbizonytalanitani. Tegnap este beírtam a BUX fórumba, hogy az indikátorok (pl. Bolli és különböző mozgóátlagok) alapján esést érzek 12440 környékéröl, mégsem léptem shortba akár innen ma reggel sem, pedig ezek a mozgoátlagok {azok sorrendje) a különböző TF-eken már kb. 12640 körülröl elég egyértelmü lefele trendet mutat folyamatosan, azaz akár ezek alapján sem kellett volna tartanom az emelkedéstöl és nyugadtan tartanom kellett volna a 12500-as átlagárú shortjaimat.

DAX

#799914 Lenthor Előzmény: #799913

De a korábbi támasz fölé nem szokták vinni, mert ha igen, akkor emelkedik tovább

12.279 esélyesebb.