De, valószínű, hogy csak szeretnék.
KB58!
Szerettem volna a 12.708-at, mert ésszerűség alapján fel kellett volna menni oda.
Írtam viszont, hogy a 12.316 milyen fontos támasz. Onnan lehet fel és lefelé menni.
Nos, amikor 12.300-al szignifikánsan törte az ellenállást, akkor már nem érdekes, hogy mit szeretnék, gyorsan dobni kell a longokat és nyitni ezerrel a shortot.
Tehát, ha jól meghatározod a fontosabb ellenállásokat és támaszokat , akkor már csak le kell kereskedned.
Szerintem sejted a választ ...
Sajnos annyira nem ragadtak be, hogy 12500 alatt tartottam volna őket, pedig eredetileg én is megyőződéssel 12000 körülre vártam, csak indokolatlanul elszakadt a cérna a nagy felfelé erőlködés láttán :-(
Dehogy nem! Annak idején én is kapkodtam és az mindig a hátrányomra vált. Kis tapasztalatot szerzel és máris menni fog.
Azt kell megszoknod, ha elég nagy valószínűséggel esni fog, akkor egy kis long irány ne ijesszen meg.
Ugyan így, ha nagy a valószínűsége az emelkedésnek, akkor nem szabad felülni egy kis esésnek.
Nagyon jó módszer, csak profi tudást, tapasztalatot és folyamatos követést és gyorsaságot igényel, és én ezt most biztos nem tudnám megcsinálni.
OK figyelek...
már három pakk van nyitva > kezd jól kinézni Mester ;-))
Indik lent vannak, nem tudom, hogy engednek-e egy kis fel korrekciót.
Megvannak még a beragadt shortjaid? Vagy már rég fordítottál, és most azért izgulsz már, hogy megint ilyen érdeklődő lettél :)
A fent nyitott shortokat tartom, a lejjebb nyitottakat, ha annál feljebb megy akkor nyitok shortot ott is, a következő aljon visszaveszem a lent nyitott shortokat, így kis profit mellett mindig feljebb viszem az átlagom.
Mi a tapasztalat a rés zárásokkal kapcsolatban, most be kellene fejeznie a megkezdett réstöltést és ha igen, akkor ez további lefelé irányt valószínűsít inkább (általában mintha ez lenne), vagy a betöltés után jelen esetben 12050 körülről fordulnia kellene (mert erős lélektani és TA szint)?
Ennyi felfelé korrigálással én tényleg nem próbálkozok, csak profiknak.
Ha viszont eléri kb. ezt a szintet, akkor short nyitás (és irány a 12050 és/vagy 11950) vagy csak a meglévő shortok tartása javasolt (akinek van)?
2017. július 19. 20:53
S&P500-nál talán a iii. hullám 2.473, majd innen le kellene mennie 2.452 környékére.
A DAX is mehet le, ha 20 pontot esik az SP.
--------------------------------------
2017. július 21. 8:17 Lenthor
még felmehet 2.476-ig.-------------------------------
majd 2.448-2.252 -nél kell figyelni, ha az SP majd fordulni fog.
Csak le megy szerintem idáig.