Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#799166 Ricsi Előzmény: #799164

Ha marad a certi, akkor még lesz egy kör felfelé, akár az általad várt 530 körülről.

DAX

#799165 atiska83 Előzmény: #799157

Ne haragudj, de te semmit nem gondolsz meg, semmit nem fogadsz meg, akárki akármit mond!!!

Ugyanabban a helyzetben vagy mint két héttel ezelőtt, csak most épp a másik irányba.... sőt nem is ugyanabban a helyzetben, hanem sokkal rosszabban, mert egy emelkedő piacon ragadtál be 3 vagy kitudja hány shorttal.

Ki mondta neked, hogy 350-en shortolj? Ki tanácsolta, hogy mindjárt 3 pozit nyiss short irányba is? Miért nem elég egyszerre 1 pozit nyitni? Mikor láttad, hogy emelkedni kezd, miért nem zártad a shortokat, vagy legalább egyet, vagy kettőt, mikor láthatod, hogy mindenki 14.000-et vizionál, vagy mikor áttörte a csökkenő trendvonalat 550 körül, miért nem nyitottál fedező longot a shortokra?

Nem értelek, és most meg, hogy itt fenn vagyunk éppúgy rimánkodsz meg nyafogsz mint amikor lenn voltunk 350nél ..

És ha átmegy a 700on? Mit fogsz csinálni ? rányitsz még 3 shortot csak azért is dühből ?

Mi lesz ha 14.000ig megállás nélkül emelkedni fog?

Ritka az ilyen tréder nah, meg kell mondani ... ami nem megy, azt nem kell erőltetni én azt mondom ...

DAX

#799164 Ricsi Előzmény: #799162

Ha kiütik a certit, és még ma elindul lefelé, akkor nagy esés lesz belőle szerintem.

DAX

#799163 KB58 Előzmény: #799158

Szép, formás kis csésze, amit nekem 12540 körül teljesen ki kellene hörpintenem, ha így alakul.

kexelo alábbi bejegyzése és chartja is a 12720-ra utal:

rutin kell ehhez a "sporthoz" és elfogadni, h nem minden tréd lesz nyerő... ennyi a (mentális) titok, röviden...
kis tf-en mehet még feljebb is (~720, ha i=v?)
link

DAX

#799162 Lenthor Előzmény: #799161

Most kivárás van, mert innen már meg kellene csinálnia a 12.707 környékét.

Ilyen szemetek nem lehetnek, ha már ilyen közel vagyunk hozzá.

DAX

#799161 Lenthor Előzmény: #799159

De csinálom, csak hagytam shortot, nem zártam mindet nyereséggel és most visszanyithattam volna

DAX

#799159 KB58 Előzmény: #799155

Igen, bírnak az idegeinken játszani, napokig, órákig.

Na, erre a k...a DAX-ra a reggeli ajándék leszúrásnál le kellett volna zárnom a 12616-os shortokat nullában (ahogy egy-két heklyre beírtam a fórumokon is) és longokat nyitni, amikor felfelé indult.

Lenthor pár perce még akartam is kérdezni, hogy nem nyitogatsz-e rövid pozikat, longokat, shortokat?

DAX

#799155 Lenthor

Ne vacakoljanak már! Húzzák fel azzal 50 ponttal és utána hagy essünk!

Itt szórakoznak velünk!

DAX

#799154 Ricsi Előzmény: #799149

A várhatóan nagy nyereséget hozó, sokak által nyitott certiket el szokták venni. Ha sok ilyen van nyitva, aminek 720 fölött van a kiütési ára, esés előtt elveszik, ha kevés, nem törődnek vele.

DAX

#799153 Ricsi Előzmény: #799144

Kiülsz több száz pont veszteséget, és utána szórakozol 20 ponttal, így bizti veszteséges leszel. Nem tudom az átlagodat (nem emlékszem, de akkor zárj 530-on minden shortot, ha egyet be tudsz zárni 0-ban lentről is.

pl: van 3 eladásod 600-ról, és 1 db 350-ről (illetve 3 van, de most 1-el foglalkozunk).. Ennek az átlaga ((600*3)+350)/4 = 537,5. Tehát, ha 4-et zársz 537 alatt, akkor nyerőben zártál egy 350-es shortot. Így már csak 2 maradt, mennyivel szebb is lesz az élet. Ha megy le, majd a többi is nyerő lesz (ha "kivételesen" Lenthornak lesz igaza), ha pedig fel, akkor adsz 700 körül, és máris jobb, mert egy 350-es eladást kicseréltél 700-ra.

Persze tudom, ezt sem fogod megfogadni, de nem baj.

DAX

#799152 KB58 Előzmény: #799146

Jelenleg az M1-en az MA200 mentén kúszik felfelé az árfolyam :-(

Amikor innen az esetlegesen várható (általunk most nem kívánt) további emelkedéstől való félelmemről írtam, akkor az alábbi elemzés alapján tettem (ez az M30, de magvannak a hosszabb távra szólók is). A chart is megvan hozzá, de azt jelenleg nem is tudom feltenni, de fizetős elemzés révén, lehet, hogy nem is tehetném fel (ezért kértem e-mail- címet):

Sajnos ezen elemzés ismeretében sem léptem meg a 12348-as shortok zárását és longok nyitását, pedig már én is felfedezni véltem az indikátorok alapján a legutóbbi 12400-as szint felett.

"Egy csökkenő korrekciós folyamat végső szakasza épült fel az elmúlt időszakban. Megjelenhetnek a vevők hamarosan. Igazából nem várjuk 12280 alá, azonban 11934 alá kétségtelen nem eshet, így már várjuk, hogy a DAX index 12953 fölé emelkedjen, amikor ez megtörténik, akkor az emelkedés trendszerű folytatását várjuk! A fentiekben vázolt csökkenő korrekciós folyamat van tehát folyamatban. Azonban most rövidebb távon egy emelkedő trend hullám épül. Épp egy lehetséges forduló elején vagyunk. Még nem tört meg az esés, de várakozásunk szerint a következő folyamatban emelkedő aljakat és tetőket fogunk látni. Ennek kulcsfontosságú feltétele, hogy 12310 alá már nem fog esni a DAX index! Emellett várjuk a 12953 szint átvitelét, amely megadhatja az emelkedés lendületét. Nagyon korai fordulós koncepció ez! A grafikonon feltüntetett 0.618-as Fibonacci szintet lényegesnek véltük. A nagyobb korrekció célba ért itt, szóval innen újraéledhet az emelkedés. Az indikátorokat figyelve, nehézkesen csökkenő korrekciós folyamatban haladnak egyre lejjebb, de egyszer mindennek vége szakad, jöhet a fordulat az indikátorokban is!? Korai jelként néha divergencia segíti a kereskedőt, érdemes figyelni rá.
Analizáljuk a mozgóátlagokat is. Nagy mértékben eltávolodott az árfolyam a kék mozgóátlagtól, ezért nagy a valószínűsége, hogy egy kisebb megtorpanás jön és ideális lenne egy csökkenő korrekciós folyamat a mozgóátlag környékére. Az előzőekben azt ecseteltük, hogy a fordulat bármikor kialakulhat, azonban a trend még töretlenül folyamatban van. Szóval akkor fordul nagyot a világ a DAX index körül, ha kritikus szint (12310) átvitelre kerül, mert akkor az esés újraéled, és folytatódik új aljakra tovább akár 12100-ig utolsó körben."

DAX

#799150 KB58 Előzmény: #799148

Csak nehogy szignifikánsan áthúzzák felfelé a Donchian középvonalán.

Nagy esések előtt csinálnak egy fals felhúzást. Most van egy olyan érzésem, hogy beindulhat a nagy átverés.

Lenthor, a próféta szóljon belőled.

DAX

#799149 KB58 Előzmény: #799145

Egyetértek és ebben reménykedem. Viszont beteszem kexelo legutóbbi BUX fórum hozzászólását:

"srácok, azért veszélyes játék certivel, lehet benne tréfa... nagyon nagy piroska gyertya teteje a short SL (~735), ha kiveszi, az cummancs... de jó az R/R (hiszen fel 100p, le viszont 600p), meglátjuk... ;)

Na én ettől a GBL-tól tartok :-(

DAX

#799148 Lenthor Előzmény: #799145

Egyébként elég logikus volt ez az emelkedés.

Napos Stochastic teljesen lent volt. Tudott volna tovább esni? Nem!

Felhozták a Donchian középvonalára, ezzel javult a Stochastic értéke is.

https://invst.ly/4cmz1

Most a kisördög beszél belőlem:

Ha, gyorsan elkezdenénk esni és 12.500 alá zuhannánk, akkor már nem lenne 12.707, hanem igen gyorsan eshetnénk 12 ezer irányába.

Úgy, hogy 12.533-nál nem árt egy kicsit kivárni.

Nagy esések előtt csinálnak egy fals felhúzást. Most van egy olyan érzésem, hogy beindulhat a nagy átverés.

DAX

#799146 KB58 Előzmény: #799135

Kexelo (akinek szintén elég jól be szoktak jönni a chartos előrejelzései) már többször ismételt chartja a BUX PF fórumon teljesen összhangban van a te 12000 környéki várakozásoddal (és kb. a jónak ígérkező gyorsjelentési szezon vége környékére mutat).

Ha ez így lenne, akkor - ha nem szállok előbb - ez lenne számomra az utóbbi évek legjobb trédje. Csak bírjam idegekkel és ne legyen GBL a nagyok részéről.

ma, 09:16

link
(fibo és rsi előrejelzés egyelőre hibátlannak néz ki...remélem hozza az elvártakat) ;)

DAX

#799145 Lenthor Előzmény: #799142

KB58!

Ugye 4 óráson az ár a Donchian felső vonalánál. A Stochastic is fent van.

Ebből mi következik? Felrángathatják idő előtt 12.707-ig, de nem valószínű (csak kisebb lefelé korrekció után) . Hosszabb távon pedig esni kell, mert a Stochastic nem bírja már ezt a felfelé iramot.

Napokban erről írtam, hogy jó beszállási pont shortra.

https://invst.ly/4cmxm

DAX

#799144 KB58 Előzmény: #799143

Köszönöm Ricsi, eggyel beállok 12550-re. A másik kettóvel nem kellene 530 körülre, Lenthor chartjai alapján elég szignifikáns szintnek látszik?