Szia Ricsi! Vitte a stoppod?
Nagyon ügyes.
Egyébként, amikor bekötött a 3 longom 12637-en, és már néhány perc múlva, 10-20 pontos csorgás után nagyon éreztem és láttam is a grafikonon, hogy nagyon rossz helyen nyitottam őket, mert fordul, azonnal megfordult a fejemben, hogy zárni kell vagy shortot nyitni, de megint olyan stresszes állapotban kerültem, hogy nem láttam a világosan jelző indikátorokat, és teljesen érthetetlen módon semmit nem csináltam, kiszolgáltatva vártam, amíg többszáz pontot esik.
Ma meg, amikor jó irányban sikerült egyszer-egyszer pozit nyitni (persze későn), akkor bezzeg gyors voltam, jóval idő előtt zártam.
Tényleg megmagyarázhatatlan, amit csinálok és végtelenül bosszant, mindenféle külső kritika nélkül is. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudom, nem fogom tudni másképp csinálni.
Ha ezeket a pozikat sikerül normálisan lezárnom, tényleg rá kell állnom és rá fogok állni arra, hogy türelmesen, alapvetően H4, D1 időtávon "kereskedek", figyelve a H1 és W1 chartokat is, és megpróbálok csak a trendfordulók környékén pozícióba lépni, miután a lehető legtöbb szempontból alaposan kielemeztem a chartokat a különböző indikátorok és egyéb lehetőségek alapján.Titok! 12.750-nél nyitottam ugyanannyi shortot, mint a beragadt longom volt és ehhez nem nyúlok, csak akkor zárom, amikor felfelé közeledünk a 12.750-hez. (lefedeztem)
Valószínűleg, nekem is ezt kellett volna, kellene csinálni és addig csak csak az aktuális, jó lehetőségekre koncentrálni, teljesen függetlenül a fentebb rosszul nyitott pozícióktól.
Gondolom neked sincs stop a 12900-as pozik alatt, hanem ki fogod ülni, bármi lesz (persze 12000 alá sokkal nem szabadna mennie).
A 12.900-as nagyon minimális és ugye a a mostani esés után 14 ezer fölé várom. Addig el lesz, nem kér enni.
Óráson visszatértünk az eső csatornába.
Innen akár megközelíthetjük jó esetben az eső csatorma tetejét is.
Sajnos igen, nagyon elfogyott a türelmem. Aztán, lehet hogy a legjobb megoldás az lett volna, ha hozzá sem nyúlok, mert előbb-utóbb úgyis felmegy még a legfelül, 12637-en vett longokig is. Ha jól emlékszem, még neked is van longod 12900 körülről, amit nem is szándékozol veszteséggel zárni.
Most már csak az említett 3 legfelső long van nyitva (stop nélkül), 12667-nél zártam a 12532-est is, amikor a 4 shortot nyitottam.
Ez utóbbi veszteségétől eltekintve a mai kapkodásom, lassúságom, az, hogy olyan állapotba kerültem, amikor már nem látom az indikátorokat, a szinteket, pedig a szemem kiverik, kb. -130 EUR-t eredményezett. Ha nyugodtan tudtam volna figyelni és kiértékelni az indikátorokat, szinteket, trendvonal töréseket, aljakat, tetőket, stb., különösen az M5-ös chartot, akkor a mai ténykedésem jelentős pluszt eredményezhetett volna, vagy akár nulla körül zárhattam volna mindent.
Innen megpróbálom jobban csinálni.
Nem szabad elkapkodni, mert 12.048 a rés alja, de ha nem megy le, akkor is 12.100 környékéig le kellene menni. Addig sok shortot lehet nyitni és nyereséget termelni. De, ha megy még fel, akkor csak a tőkédet égeted.
Ha a pánik kialakul, akkor 11.945 és leérnénk a fej-váll nyakvonalára.
Ááááááá! Nyitogatsz, ha kell, ha nem!
Óráson 12.498 környéke vársz, ha töri felfelé, akkor tovább vársz.
Ha elkezd nagy erővel esni, akkor előbb csak keveset nyitsz. Ha már biztos az esés, akkor lehet bővíteni.
Ha megy tovább fel:
4H 12.523-12.535 kevés short nyílik, ha egyértelműen esik, akkor bővítés
Napos 12.571-12.635 között már lehet óvatosan shortokat nyitni
12667-nél nyitottam 4 shortot és fa...kalap módon az első rezdülésre lezártam 12666-nál. Azóta megy lefelé. ...:-(
KB58!
Figyelj, mert nem valószínű, hogy még egyszer feljön.
12.498-nál, vagy
12.523-12.535-nél vagy
12.572-nél várható a lefordulás.
Nem vártam, hogy H4 ilyen hamar felér.
Most még nehezebb meghatározni az irányt.
Ha elindulnánk fel, akkor 12.523-ig van tér felfelé H4-en.
Ha tovább szeretnének felfelé menni, akkor csinálhatnak egy kis helyet még egy lefelé menetellel.
Hiába nah, idegesen nem lehet trédelni ... mert abból csak nagyobb bukta lesz ...
Mi a valószínűbben várható most?
-------------------------------------------------------------
Reggel óta már nem tudom összeszámolni, hogy hányszor írtam be ezt:
Köszönöm, erre rápillantva inkább felfelé kellene kitörnie. A mai napra berajzolt emelkedő trendcsatornámon kúszik lassan felfelé, de csak pontok kérdése, hogy alá kerüljön, sőt lassan keresztezi. Nem vagyok nyugodt, most innen mégis short?