Csak a feljebb nyitottakat zártam 12.415 környékén.
1 és 5 perces alapján
Csak a feljebb nyitottakat zártam 12.415 környékén.
1 és 5 perces alapján
Közben gondolom zártad a rövid longjaidat. M1, M5 alapján nyitogatsz és zársz? Alapvetően melyik indikátorok alapján?
Nem állítom, hogy 4 óráson felmegy 12.577-ig, pedig az indinek jót tenne.
(csak abban az esetben, ha 12.500-ról nem fordulna le)
Azt nem tudom, hogy neked mit, de én rövidre 12.387-12.392 környékén longot nyitottam stop betéve.
Kérdés, hogy honnan kellene lemennie 12100-ig. Ha innen 12400 körülről most, akkor shortokat kellene nyitnom.
11.950-12.000-12.100- 12.285 lehetséges fordulóktól már felfelé mehetünk.
12.100 -ig legalább le kellene mennie.
Ha 12500-ról fordilna le, akkor ott kis nyereségben le kellene mindenképpen zárni az alsó longokat, és ha valóban 12000 felé indulna, akkor shortokat nyitni és valószínűleg lezárni a 3 db 12637-en vett longopt is. Ez utóbbiról mi a véleményed?
Ma reggeli rést betöltötte. A péntek 22 óráig tartó kereskedés alapján.
12.500 környékére ráadásul cikk-cakkban mehetünk fel, ami azt jelenti, hogy biztosan lesz beijesztés lefelé.
Ha 12.500 környékéről lefordulunk, akkor már 12 ezer felé lesz az irány.
KB58!
12.505 környékén én szűk stopot használnék, mert könnyen előfordulhat, hogy csak az eső csatornát teszteljük vissza a felfelé iránnyal.
Én úgy emlékszem, fel 5, le 3, tehát most indult a másik fel 5. Nem mond
ellent annak, amit te is írsz, hogy most felfelé fogunk menni.
---------------------------------------------------------------------
Hát ez így nem olyan egyszerű. Ott van még a (W) (X) és (Y) lehetőség. Ha, csak A-B-C-t jönne le, akkor az örök emelkedés lenne kis korrekciókkal.
Jó reggelt!
A 10-es, 20-as, 50-es és 200-as mozgóátlagokat nézve is úgy tűnik, hogy a 12390-es szint a kritikus, ha felette maradna onnan lehetne long a trend először kis időtávokon.
Hálásan köszönöm. Egyenként felrakva a "Moving Average" indikátort jobb egérgombbal kattintva a "Format" helyi menüből be tudtam állítani a 10, 20, 50 és 100 napos időtartamot. Jó lenne, ha kicsit egyszerűbben gyorsabban is be lehetne állítani és elmenteni a beállítást, célszerűen jól megkülönböztethető színekkel. De legalább most már 1-2 perc alatt fel tudom tenni őket és biztosan nagy segítségül lesz az irány meghatározásánál és segítenek elkerülnöm a legutóbbi tökéletesen hibás irányba való belépést is. Ezentúl mindig használni fogom őket (lehet, hogy az optimális paraméterezésüknek meg utána kellene néznem, mert most csak a napok számát állítottam be).
Köszönöm a válaszod. Te innen 12390 környékéről merre várnád először a DAX-ot, lefelé a 12085-12245? közötti rés irányába, vagy felfelé 12550-12630 irányába?
Most megnéztem, ott van hogy indicators, kiválasztod, felrakod, és utána van indicators wizard, ott meg be tudod állítani a napot, vagyis a periódust.
12 390.
A másik kérdésedre sajna fogalmam sincs, sosem néztem investiget, mert nem az alapján kereskedek.
Fent vagyok és leszek legalább éjfélig.
Azt meg tudnád írni, hogy az Investingre - tetszőleges időtávú chart-ra - hogy lehet feltenni a 10-es, 20-as, 50-es, valamint a 200-as mozgóátlagokat, amiket eddig sajnos nem használtam, pedig tudtam, hogy kellene és nagyon sokat segítettek volna. Valószínűsítem, hogy holnap nagy szükségem lenne rájuk.