Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

izraeli csapat ellen

#799726 TrendMan

Vajon Orbán ezt a meccset amolyan ajándékként dobta oda Netanjahu-nak?

A labdarúgás a diplomácia folytatása más eszközökkel ???

Ez sajnos a magyar foci …

#799360 TrendMan Előzmény: #799279

Ez sajnos a magyar foci romló imázsa:

Úgy, mint a műkorcsolyázásban, nem a tényleges teljesítményt pontozzák, hanem a hírnevet addig, amíg valaki nem bizonyít.

De vizilabdában is volt már hasonló.

Én nem láttam a meccset, de örülök, mert annyiféleképpen szívtunk már az utóbbi 30 évben, hogy újabb-fajta keserű élményekre nem vagyok már vevő.

Ahh, nagyon sajnáltam te…

#799279 matgab Előzmény: #799268

Ahh, nagyon sajnáltam tegnap a Fradit. Tényleg nagyot küzdöttek és tényleg jól játszottak. Egy hiba volt, hogy 2-1-nél nagyon magukra húzták az ellenfelet. 10 emberrel is el kell hinni, hogy az ellenfelet meg lehet szorongatni, le lehet kontrázni! Lásd Észak Ír -Magyar meccs. Vagy egy csomó olyan meccs, ahol a 10 emberrel játszó ellenfél a végén megverte a magyar csapatokat.

11 emberrel támadó iparos csapat volt ez a dán, akik az idő előrehaladtával egyre jobban próbáltak volna támadni és utána egyre nagyobb esélyünk lett volna a kontrákra.

Persze lehet, hogy ez volt a taktika, hogy kivédekezünk 25 percet és utána kontrázunk. Sztem azt kellett volna játszani 2-1-nél, amit elkezdett a fradi játszani 2-3-nál. És lehet látni, hogy így is lőttünk kapufát, volt ziccerünk és 20 perc alatt 1 gólt kaptunk. Ehhez képest a defenzív játék idején kaptunk két gólt és nem volt helyzetünk. Persze erőnléttel nem tudom mennyire bírtuk volna.

Annyira rossz érzés, hogy néha néha amikor egy-egy magyar csapat jobban játszik, akkor a bírók eldöntik ellenünk a meccset. Ilyen volt pl, a Török Magyar pár éve, amikor Gera Zolit felvágták a 16-oson belül 0-0-nál és 11-es helyett őt állították ki. Az volt még hasonló meccs. De volt még jó pár ilyen meccs. Itt lehetett látni, hogy 11-es, az egy védelmi rövid zárlat volt. De hogy miért ad ilyenért piros lapot?? Egyáltalán nem volt durva, alattomos, "gólhelyzetben" maradt a játékos (11-es) , szóval nem értettem a bírót. Aztán a 2. félidőben is volt egy két olyan furcsa ítélete, ami lelkileg nagyon meg tud fogni egy csapatot, mert olyan érzése lesz, hogy itt bármit csinál, a bíró így is úgy is el akarja dönteni a mérkőzést. (Pl. amikor a 16-osra betörő fradi támadó és védő között testi kontaktus volt, a fradi védő elesett -de nem voltak vele szabálytalanok és erre ad a támadónak műesésért sárgát. Az ilyen bíró soha nem focizott életében! Soha nem érzékeli, hogy mikor törik meg egy mozgásvonal, mikor milyen a testi kontakt, mikor szimulál egy játékos vagy mikor játszik rá egy adott szitura...

Sajnálom a Fradit, mert jól játszottak (kivéve Priskin- már ott 0-0nál be kellett volna varrni a ziccert és 3-0-ás állásnál az ellenfél már megtört volna, nem egyenlít.

Főleg Gerát sajnálom, mert bár még mindig ő az egyik legjobb a fradinál, de már látszik a mozgásán, hogy a gólok után már nem fog szaltókat ugrálni és már nem a régi a sebessége sem... Nem tudom, hogy jövőre is megpróbálkozik-e még egy nemzetközi kupaindulással.

Te jó ég, emlékszem, mikor először láttam TV-ben a fradiban játszani, talán 17 éves volt és már akkor néztem, hogy "jesszus ezt el ne vigyék a fradiból, mert nem fogják tudni pótolni, ez jobb, mint a Lisztes volt".

Az akarati tényezők font…

#798299 banyaiz Előzmény: #798294

Az akarati tényezők fontosak pl focizni is az tud aki komolyan akar. Akkor mi most genetikailag alkalmatlanok vagyunk a focira vagy a kombinatív játékra? Azért ilyen szar a focink mert hitványak vagyunk hozzá? :) Nem hiszem, de valahogy mégse akar összejönni. Talán az út ami oda vezet ott valami nem stimmel.

Integráció nyilván bonyolultabb mint a foci nyelvén megértetni egymást népeknek, de azért még látunk csodákat ezen a téren is ezzel a hozzáállásunkkal amit most orrba szájba nyomatunk. De nem akartam idehozni ezt a témát maradjunk a sportnál igazad van.

integrálni azokat lehet,…

#798294 matgab Előzmény: #798291

integrálni azokat lehet, akik elfogadják az integrációt. Pl. a svábok integrálódtak a magyar társadalomba alig 50-100 év alatt.

A cigányok meg nem nagyon akarnak már 500 éve integrálódni, ezért nem is nagyon lehet integrálni őket.

Majd így jár nyugat európa is a muzulmán bevándorlókkal, de ez már egy más topik.

Hát ja latin csapatoknál…

#798291 banyaiz Előzmény: #798289

Hát ja latin csapatoknál nehéz mondjuk Reyes pl lehet a csapatból róla gondoltam volna utoljára. :)

De nem is ez a lényeg , és persze, hogy nem kötelező létszámmal előírni stb csak vsz sok tehetség elveszhet ezen a téren is, hogy be se kerül az akadémiára mert nem olyan a háttere.

Akkor foci ügyön túl nem is szólva a nagy integrációban.

hát nem tudom, hogy ezek…

#798289 matgab Előzmény: #798283

hát nem tudom, hogy ezek közül vajon mind cigánynak vallja-e magát.

De az biztos, hogy egy spanyolt vagy olaszt néha nehéz megkülönböztetni tőlük.

De ezek szerint vannak, akkor meg nem kell hiányolni őket, mert ennyien vannak. Nem lehet numerus clausus-t a fociba meg a parlamentbe meg mindenhova...!

Van der Vaart ! :) …

#798283 banyaiz Előzmény: #798267

Van der Vaart ! :) Google a barátom volt. Az egyik szülője roma másik spanyol Ajax nevelés , és aztán holland válogatott real stb.

http://romasajtokozpont.hu/roma-vilagvalogatott-20... Elég jól csengő nevek Pirlotól mondjuk Quaresmáig. Mondjuk egy Pirlo tényleg nem az a drabális fizikum de azért csak egyik legjobb olasz focista lett, és esze is volt a játékhoz. Nem is tudtam, hogy roma gyerek. Quaresma milyen technikás focista, C Ronaldoval emlegették hasonló tehetség aztán kicsit félrement a pályafutása. De mintha már beszéltünk volna erről és akkor erre rákerestem. Igen Pirloról is mondjuk róla egyáltalán nem gondoltam cigány gyerek. Jó lenne a válogatott középpályán egy ilyen Pirlo nálunk is elférne. :)

Igaz nálunk meg itt van Balogh olaszokhoz szerződött el is felejtettem, azért csak van mutatóban egy egy játékosunk ezen a vonalon is.

Másik része amilyen pörgés van egy nb1-es meccsen ha a kórház ortopédiai osztályán válogatnánk akkor is tudják hozni ezt az ápoltak ha kicsit felerősítik őket. :) Na jó ne komolytalankodjak.

Ez valahol kiválogatási …

#798279 banyaiz Előzmény: #798267

Ez valahol kiválogatási elveken áll vagy bukik. Vannak adottságok egy egy sportághoz már gyerekkorban. Mennyire gyors stb.

Cigányság körében is van aki tehetséges lenne súlyemelőnek másik meg futónak , vagy focistának stb.

Azért fociban pl afrikai csapat még nem nyert vb-t . Pedig fizikálisan ott vannak .

Lényeg a lényeg , hogy ilyen sport és integrációs történetek összevonása kínálja magát. Mert sport közösségépítésben, rendszeres életmódra nevelésben ott van. Egy focicsapatban játszanak pl mindjárt máshogy néz a csapattársára stb stb.

Azért vannak komoly szintű cigány focisták Európa szerte. Egyet se tudok mondani névről az igaz. :) Akit sokat emlegettek de nem ugrik be a neve egy holland válogatott csóka még régebbről . Egyszer láttam vele egy interjút sportcsatornán . Gyerekkora úgy nézett ki cigánykaravánnal vándorolt mindenfelé és rúgták a labdát többek között. Aztán felfigyeltek rá, hogy hű egész ügyes ez a srác, és holland válogatott lett belőle nagy klubokban játszott.

a feketék izomzata sokka…

#798267 matgab Előzmény: #798265

a feketék izomzata sokkal jobb, mint a fehéreké. Ezért , ha sikerül egy fekete embert abba a szellemi kulturális mentális közegbe legalább olyan szinten beemelni, hogy a feladatát elvégezze, amit rábíznak akkor már jó helyzetben van. Azért fekete srácok jellemzően vagy védők, vagy csatárok, mert ott a legkevesebb a szellemi munka és ott a legfontosabb a fizikum.

Egy átlag cigány fizikuma jellemzően a fehér emberek alatti , mind izomtömeg, mind testmagasság mint ruganyosság szempontjából is. Persze kivételek azért vannak, de akkor sem az a jellemző. Ehhez jön a sportkultúra, sport tradíciók hiánya is. Valamint a fegyelem hiánya illetve a kevés szellemi tehetség (ebből a szempontból mindegy, hogy annak az oka családi háttér vagy más). Akkor hogyan lenne sok cigány a labdarúgásban? Ahol sok a cigány más közép kelet európai országban, ott sem nagyon fociznak. Ahhoz képest itthon még úgy ahogy vannak, főleg az amatőr bajnokságokban.

Nagyon mélyről jövünk fo…

#798265 banyaiz Előzmény: #798261

Nagyon mélyről jövünk fociban az is igaz, nem egy gyors folyamat. De nem tudom megvalósul e az pl, hogy szegény rétegeket a sportba, fociba, cigányokat pl .

Nem nagyon követem az nb1-et az igaz lehet ezért nem látom, hogy minden csapatban 1-2 roma is rugdosná a lasztit. Vagy korosztályos csapatokban. Pedig neki aztán tényleg egy kitörési pont lehetne, hogy bekerül egy fociprogramba ahol támogatják a sportolását tanulását. Biztos , hogy tehetségek is vannak.

Na mindegy, csak mikor ez a rögvalóság akkor meghallom a szünetben ezeket az okosságokat hát pofám leszakad.

Konkrétan foci , utánpótlásnevelés valami talán mocorog öntjük bele a pénzt ahhoz képest nagyon karcsú egyelőre de lehet, hogy ennél több idő kell lehessen értékelni. Egyelőre nem vagyok elájulva az eredményétől. Az egy jó stratégia lehet elárasztani pénzzel , csak nagyon oda kellene figyelni, hogy célzottan menjen mert különben minden lesz csak nem a célok teljesülése . Lesz a végén minden csak foci nem, és focista. :)

Pl az szerintem nagyon nem buli, hogy nb1-ben nagyon jól keresnek , jönnek haza külföldre került "sztárjaink" is mert jó a lóvé. Közben meg esetleg oda nem jut ebből a pénzből ahol nevelni kéne focistákat. MIndenféle trükközésekről lehetett olvasni, hogy a felnőtt csapathoz átjátsszák a lóvét, és a kölyökcsapatoknál meg a létszám sincs meg .

Hát el kell ismerni, hog…

#798261 Tapasz Előzmény: #798259

Hát el kell ismerni, hogy tényleg jó ez a német csapat. Minket megszórtak volna az biztos. Én a magyar foci vezetők helyében elsüllyednék. Érdekes, még Csányit is megtudják etetni, hogy jó az, ami nálunk folyik utánpótlás szintjén.

Lehet, hogy jobban járna Magyarország, ha Borsod és Szabolcs megyében minden gyereknek ingyen adnának focicipőt, mezeket és labdát.

Persze ne üljünk fel az …

#798260 banyaiz Előzmény: #798246

Persze ne üljünk fel az ilyen látszat dolgoknak mert mi tudjuk, hogy nem lehet integrálni. Pl elgondolkoznék azon is hány cigány gyerek focizik a méltán acélos nb1-ben. Mikor mondjuk egy néger Rüdigert látok világszínvonalon focizni. Vajon mi lehet annak a magyarázata nonstop pofázunk a romák integrációjáról és valahogy nem tud megvalósulni ilyen kézzelfogható eredményekkel akárcsak mint a sport. Nem lenne köztük tehetséges focista akár? Hogyne lenne. Érdekes b+ a németek egy török vendégmunkás gyerekéből nevelnek egy klasszis focistát, nálunk egy cigánygyerekből csoda ha nb1-es focista lehet, nem is tudom van e nb1-ben 1 is, vagy a korosztályos csapatokban. Biztos lehetetlen őket focira képezni. :) De közben mesélünk az integrációs erőfeszítésekről , és arról mennyire kilátástalan , és mennyi pénzt költöttünk rá . Igaz vannak olyan pittyputtyok mintha nem oda kerülne a pénz ahová szánták, de hát mi tudjuk a lényeget erről is elmesélni , magyarázkodni az eredménytelenséget megmagyarázni, mert ez lehetetlen. Ebben nagyon ott vagyunk a szeren.

Na valami ilyesmi lesz majd a gonosz migránsoknál is lehetetlen őket integrálni mert mi tudjuk, aztán ha kemény szisztematikus munkával sikerül hát biztos véletlen volt. :) Így mennek a dolgok .

Ilyen német focisuli …

#798259 banyaiz Előzmény: #798246

Ilyen német focisuli után ahol tolonganak a válogatott tagságért a fiatal nevelések. Egy Müller se lehet nyugodt a maga nem tudom 27-8 évével vagy hány éves a posztján nem szorítják ki. Nem arról van szó, hogy egy Dzsudzsákot aki araboknál levezet kiszorítják a fiatal posztjára tolongó nevelések, hanem a Bayer kezdő játékosa se lehet nyugodt, hogy hoppá itt meg kell küzdeni a tagságért. Komoly.

Szóval belehallgatnék egy ilyen oktatás után az MLSZ ülésbe ahol mondjuk kiértékelik az akadémiai nevelés eredményeit. Igen 3 ember csereként bekerült az Nb1-be is , vagy a Puskás Akadémián nem sikerült Nb2 szintű focistát kinevelni de sikerült vásárolnunk máshonnan. Ennek a magyarázatát , hogy milyen homokszemek kerültek a gépezetbe . Oké ott van Honvéd mint bajnokcsapat ott azért sok saját nevelés játszott az örömteli.

De azért akkora a kontraszt, persze lehet, hogy gonosz Soros keze van ebben is, de talán földhözragadtabb dolgokban kellene keresgélni először. Igaz, hogy a halódó nyugatra iszonyatos csapást mért a migráció pl már ilyen furcsaságok esnek meg négerek futkároznak Rüdiger néven, csak idő kérdése az összeomlásuk mindenki láthatja. :) Valahogy úgy látom a fociban sikerült a német mentalitást átadni, ezek a török srácok is nem nézem a nevet, és a külsőt mintha egy Klinsmannt vagy Völlert látnék a pályán mozogni, vagy egy Matthaust , úgy tűnik mintha illeszkednének a precíziós gépezetbe. Oktatás nevelés mintha hatott volna rájuk egy kissé.

Valahol elgondolkoztató …

#798258 banyaiz Előzmény: #798246

Valahol elgondolkoztató az, hogy mire lehet vinni szervezettséggel, komoly hozzáállással dolgokhoz. Iszonyatos volt ez a kontraszt ha összehasonlítottam az 1 perces hírek nevezetű gyalázattal a félidőben. :)

Valami olyasmi életérzés volt mint mikor Pelikán gátőr a fán az árvízben és itt valami kurvára nem stimmel. :)

Pl konkrétan kedvencem ez a nem éppen szőke és kékszemű Rüdiger , akinek a neve és a kinézete nagyon vicces volt a számomra . Úgy játszott mint mondjuk egy Kohler echte német 1990-es vb. Az egész játéka teljesen német volt, még a mozgása is, fegyelmezett, gyors , kemény mint a penge, taktikus semmi hőzöngés szeleburdiság. Elgondolkoztató dolgok ezek valahol.

Főleg ha abba belegondolok, ha mi akadémiáinkról iszonyat közpénzen kinevelt csikókból összeraknánk egy csapatot azok mire mennének mondjuk nem Chilével mert az viccnek is rossz lenne, hanem mondjuk Gibraltárral, felvennék e velük a harcot. :) Hát nem tennék 2 fillért rá, sajnos.

Jó hát ha nekünk megfelel a szünetben nyomott színvonal, hogy nehogy Soros nevessen a végén stb akkor ilyen eredményeket fogunk felmutatni, nemcsak fociban ezzel a hozzáállással , hanem az élet minden területén. Nagyjából ez jött le nekem tanulságként a focin túl nézve a történéseket.

Arra kaptam fel a fejeme…

#798248 banyaiz Előzmény: #798246

Arra kaptam fel a fejemet, hogy Rüdiger, Rüdiger és egy néger futkározik ezen a néven. Pedig azóta utána néztem illett volna ismernem a srácot mert Rómában játszik.

Tanulságos kis este volt. Ha valaki nyitott szemmel nézte a mérkőzést a focin túlmenően is, és a szünetben is az 1 perces híreket , és reklámokat is ebben dimenzióban . :) Azt hiszem, hogy fontos következtetések levonására alkalmas este volt a focitól az élet sok területéig . :)

Volt magyar felmenőkkel rendelkező is a német csapatban ez is elgondolkoztatott.

Ha csak a sport része , nagyon jó kis pörgős meccs volt. Nekem az jött le belőle, hogy egy német fiatalokkal telepakolt csapat minimum versenyképes volt Copa győztes Chilével . Pedig Chile nagyon is komolyan vette a meccset beleadtak mindent. Ezzel az igen jó Chilével aki a világ 20 legjobb csapatában biztos, hogy benne van , de lehet , hogy a 10-ben is , versenyképes volt egy ilyen német csikócsapat. A játék minden elemében. Erőnlétben szerintem felül is múlták őket . Maga az eredmény ezek után már mellékes is szinte.

Ha Chile-nek lett volna …

#798246 Tapasz Előzmény: #798235

Ha Chile-nek lett volna egy normális támadója, akkor kaptak volna ötöt.

Amúgy úgy látom, te nagyon komázod a bevándorlókat :-)

Gondolom ez a gyerek eltartja az egész rokonságot, mert az ismereterjesztő filmekben szereplő német vállalatoknál csak árjákat lehet látni. :-))