Atiska, a pozíció nyitással kapcsolatban igazad van, Tegnap nagy hülyeséget követtem el, kapkodtam és egy DAX felrántás után, a 12637-es lokális csúcson, pont az ellnállás alatt nyitottam 3 db CFD longot. Utána már láttam, hogy az indikátorok lefelé mutatnakm és azonnal elindul ellenem az árfolyam, ahogy szoktam írni, belülről éreztem, hogy minél előbb le kellene zárnom, de mindig halogattam és szokásommal ellentétban nem zártam, addig, míg be nem zuhant. Most viszont szeretnék minél kisebb veszteséggel kiszállni belőle és ezért kérek véleményt, tanácsot a tapasztaltabbaktól, hogy ezt hogy lehetne megoldani.
Igen, a tőzsdével kapcsolatban biztosan gyengébbek az idegeim mint pl. neked, és ezért sem szeretném bezárni a pozícióimat pl. 1000 EUR veszteséggel. Te férfiasan most bezárnád és elmennél nyugodtan aludni?
Longot lentebbről azért nyitottam, mert jó esetben felfelé korrekciót várnék, de tudom, hogy lehet GBL szituáció is (beesés 12390 alá rendesebben, DAX réstöltés 12245-12080? között), ami a legtöbbeknek fáj. Ezzel kapcsolatban azon gondolkodom, hogy esetleg kellene-e pl. a tegnapi alj (12345?) allá short pozikat betenni és az összes long pozim alá ugyanide stop loss-t és további zuhanás esetén a megnyitott short pozik nullába hozhatnák a minuszos longjaimat.
A fentiekkel kapcsolatban szívesen várom a te érdemi javaslataidat is, de nem azt, hogy ne "nyafogjak" és zárjam le a pozijaimat és pihenjek. Én azért általában a témához kötödően írok hozzászólásokat, nem locsogok, mint sokan bizonyos PF fórumokon, nem cikizek folyamatosan másokat, hanem érzésem szerint próbűálom arra használni a fórumot, amire való, véleménycserére, vagy akár javaslat kérésre is.
Ha meg ennyire zavarnak a beírásaim (amikre nem lehet azt mondani, hogy minden fórum tele van velük), akkor ugord át őket.
Szóval, ha van érdemi tanácsod, hogy rövid távon, pl. ma hogy tudnám a minimálisra csökkenteni az egyelőre virtuális veszteségheimet, azt szívesen fogadom.
Egyébként neked sikeresebb kereskedést kívánok, mint amit én (hosszú idő után először) sajnálatos módon tegnap indítottam.
Bocs, ez most tényleg hosszú lett...