Köszönöm a válaszod.
Nekem is tetszett és a gyakorlat azt mutatja, hogy pontosan így is van.
Na, indulok a tengerre (most alig 28 fok a víz), majd jövök estefelé...
Magyarán hosszútávon csak shortban lehet veszteni, longban elképzelhetetlen. Ezért én mindig vételben vagyok, hol kisebben, hol nagyobban.
Ez csak a számolás. Aztán persze nő azért, mert nőnek benne a vállalatok, és nő azért is, mert infláció is van.
A DJIA is mindig növekedésre van ítélve, de az más miatt. Ez a 2 instrumentum növekvő pályán van, mást nem ismerek, lehet, azok is.
Hát, ennek olvass utána, ha részletesebben érdekel, de röviden egy példával megpróbálom elmagyarázni.
Van pl az Adidas rv, ami benne van a dax kosárban. Ennek legyen az értéke 100 eur, és a dax 12 000. Az adidas fizet 5% osztalékot, és ekkor az értéke másnapra 95 Eur lesz, mert leesik az osztalékszelvény. Ennek ellenére a dax értéke továbbra is 12 000. Aztán egy év múlva az adidas újra lesz 100, ekkor emiatt a dax értéke már 12 100 lesz. És minden kezdődik előlről.
Ez nagyon kisarkított példa, csak az értelmezés miatt írtam számokat. Tehát a kifizetett osztalék nem csökkenti a dax értékét, a megtermelt pedig növeli.
Ezt kifejtenéd kicsit részletesebben, hogy miért van növekedésre ítélve a DAX az elszámolása miatt?
A gyakorlat pontosan azt támasztja alá, amit leírtál. Lenthor is gyakran jut nagyon hasonló következtetésekre, mint Rocco. Rocco a szinteket szintén elég jól eltalálja, időnként egész pontosan az irány is, időnként viszont éppen a várakozásával ellentétesen megy el az árfolyam. Igen, a nagyok játéka a kicsikkel.
Lesz az 13K fölött, csak idő kérdése. A dax növekedésre van ítélve a számolása miatt.
500alá szúrás jöhet,longosok stopját kiverik 500pontonként certi ko Ersténél is ,13k felé reppentik,ott ugyanez na van aki 13070 ,13250,13400 vár hmmm
CNBC is össze-vissza van , van aki 1800sp vár ,van aki 2750 jövőre
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=NQ&p=m1 nasdaq 100 nézve szép lufi,2000 semmi hozzá
http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=ES&p=m1 spx is majdnem ranget tett rá 1996-2009 rangre .....2009-től 2486 jön ki,és szép elliott 5 pont
Sokan olvassák Rocco-t, és sokan jutnak maguk is ilyen következtetésekre. Ilyenkor az a kérdés, a nagyok most akarják elvenni a kicsik pénzét, akik így kereskednek, vagy majd legközelebb. Nem tudom, mennyi short nyílt, lehet pl leviszik az általam említett 645 körülre, és amikor már sok a short, akkor irány felfelé.
Ha egyszer naponta kb annyit megy fel. Nem én találom ki az indit, amit használok. Kedden megint kb 5 pont, szerdán szintúgy, és addigra vagy töri, vagy megy fel.
És én a 12 490-et nem látom semminek, de természetes, hogy mást figyelünk, és Lenthornak sokszor igaza van.
Amit én megfigyeltem vele kapcsolatban (már mondtam neki is, nem a háta mögött beszélek), hogy a kis időtávokat jól látja (pontosabban brilliánsan), a nagyokkal néha mellényúl. Most is van vétele 920-on, a piaci ár meg 700 alatt.
Ezt csak azért írtam le, mert a 490 egy messzi ár, és mondom, én nem látok ott semmit.
5 pont? :)
És a mai 12 645 hétfőre már kb 12 650 körül lesz. Szép kerek szám:)
egyetértek ,ma nagyon veszik kis büfik ,hetes aljat kiszedték,65 euwax ,nagyon ritka
650 5h bollinger alj
28-40 spx néz ki mára vagy 31 -42,ha le nem szakad
Ha viszi a 12 645-öt, én nem lepődnék meg a rés betöltésén sem, ami 12 100 és 12 200 között van. Ez is kb érték, mint minden, amit írok.
Szerintem nincs eldöntve, de én sokkal erősebb támasznak gondolom a 12 645 körüli értéket. Mondom, pár pont ide-oda nem számít nálam.
Aztán van még a 12 617 is, szóval én nem nagyon látok most le 490-ig, de bármi megeshet.
De nálam a fontos támasz jelenleg 12 645.