Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

DAX

#797580 Daxofon Előzmény: #797540

például ez is egy kis tanitás fel kell irni a szabályok közé

Ilyen helyzetben LONG várható

Ezeket kell összebgyűjteni innen a fórumról ;-)

Én is jegyzetelek néha, megéri

A lin.reg csatornáról mi a véleményetek? 200 - 250 es értékkel egész jól mutatja a szinteket..

DAX

#797578 big-ebuy.eu Előzmény: #797561

Én utam is hasonló,magyar rv kilőve,jól mondod ,csak én pont 2008 nyarán kezdtem,legrosszabbkor....rengeteg idő,könyv,tanfolyamot néztem meg hozzá,onnan is csíptem kis tudást mindenhonnan de sehol nem volt grál tudás,melátosod jó spx privot kicsit alászúr a tegnapihoz,vszínű reggel vetetik kis longba

DAX

#797569 Ricsi Előzmény: #797561

Ez biztos, és még a nyugdíjvagyont is elvették, hogy kevesebb tőke és szereplő legyen a piacon.

DAX

#797561 Lenthor Előzmény: #797559

De mint minden másban, ebben sem lehet megúszni a tanulást

----------------------------------------------------------------------------

De, milyen igaz, amit írtál.

KB58! Ne hidd, hogy én már úgy születtem, hogy az 1éves szülinapomra DAX részvényeket kaptam.

Sajnos mint a közmondás mondja:

Ahhoz, hogy elmondhasd, hogy valamit már konyítasz a tőzsdei kereskedéshez legalább egyszer el kell veszítened a tőkédet.

Amikor elkezdtem kereskedni, jöttek a sikerek. (Kezdők szerencséje)

Majd fellelkesülve, hogy megy ez nekem, úgy buktam a milliókat mint a pinty.

Utána kezdtem utánanézni, hogy is működik valójában ez a cirkusz.

Nos a tanulópénzt megfizettem és még megtanultam valamit.

Mégpedig: magyar részvényekkel nem kereskedek többé.

Hogy miért: Ekkora mutyi nincs a világ tőzsdéin sehol.

A tőzsdei törvényszerűségek itthon nem működnek.

Lehetne mondani, hogy kis szemétdomb és a kevés nagybefektető arra viszi az irányt amerre akarja.

De, nem biztos, hogy csak ez az ok.

Amikor egy politikus arra a kérdésre, hogy nem is keresett életében annyit, amennyi a vagyona - majd erre azt válaszolja, hogy ügyesen tőzsdézet- nos ezek felvetnek olyan gyanút, hogy bennfentes információval azt tesznek velünk, amit akarnak.

DAX

#797560 Lenthor Előzmény: #797539

2017. június 21. 15:05

Lenthor

Előzmény:

12.802-12.830 kellene. Utána, ha szemetek leküldhetik megint 12.670-ig.

De, jobb lenne, ha mennénk tovább fel.

https://invst.ly/45lpk

-------------------------------------------------------------------

Nos felmentünk 12.805-ig.

Írtam, hogy ha szemetek lemehetnek 12.670-ig, sőt akár 12.643-ig is.

Tudom reggel írtam, hogy 12.705 alá nem kellene mennie, mert onnan shortossá válik. Ennek megfelelően 12.706-ról fordult is.

Most mégis van egy olyan érzésem, vagy legalábbis én a nagyok helyében így tennék, hogy:

1. Bemutattuk, hol a támasz és azon nem tud átmenni.

Következmény: 12.705 felett mindenki longol.

2. Majd hirtelen megindítják lefelé. Longokat dobja mindenki, mert tört a támasz. Indítják a shortokat.

3. 12.643 és 12.670 között szép lassan felvásárolják a piacra került pakkokat és indulhatunk 13.107-re.

Szóval ez csak összeesküvés elmélet, de van némi alapja.

DAX

#797559 Ricsi Előzmény: #797558

Ha lenne egy nyerő összeállítás, mindenki ezt használná, és nem működne. Néha a megfigyelés is tévútra vezet, de ahogy látom, 80-90%-os találati aránnyal ketyeg, így ez annak tényleg jó, aki csinálja. De mint minden másban, ebben sem lehet megúszni a tanulást. Szerintem rászánsz 1 hónapot, visszanézel éveket, megnézed, mit csinál az árfolyam bizonyos "együttállások" esetén, és akkor megvagy. 1 hónap kemény tanulás biztosan elég 1 instrumentumhoz, és ennyi idő alatt semmi mást nem lehet kitanulni. Persze gondolom, baromi unalmas lehet 1 hónapig napi sok órában chartokat elemezni, de mondom, nem úszható meg.

DAX

#797556 Lenthor Előzmény: #797552

Nem lehet ezt így leírni. Hosszú időn keresztül figyelni kell, hogy egy hullám mikor megy tovább és mikor fordul le. Az indik, hogyan hatnak a hullámok mozgására.

A skalpolást 1 percesen érdemes demón kezdeni és gyakorolni.

DAX

#797551 Lenthor Előzmény: #797548

Na vissza jöttem. Közben a bent maradt vételi ajánlat 12.740-12.745 között teljesült. Elfelejtettem kivenni az előbbi lemenetelnél.

DAX

#797548 Lenthor Előzmény: #797545

12.710 környéki longokat zártam 12.796-on, mert át kell mennem a szomszédhoz.

Lehet. hogy lesz is egy kis lefelé korrekció.

DAX

#797547 KB58 Előzmény: #797543

Én is lezártam, amikor már lejjebb ment, de még pluszban. A H4 alapján valószínűleg nem kellett volna zárnom, de most nem tudtam nézni, amikor olvad a pluszom. A mai napi aljon kellett volna nyitnom elég bátran.

DAX

#797545 Lenthor Előzmény: #797543

Ha tanítanám a tőzsdei kereskedést, akkor igen nagy hangsúlyt fektetnék az egy perces hullámokra.

Ha ott megismerik a hullám mozgását, akkor már nagy baj nem lehet.

Figyelte már meg valaki, hogy egy ötperces hullám ideje alatt hányszor fordul az egy perces?

Mikor van az amikor egymást bevárják és lecsökken a kis tf-en a hullámok száma. Szóval van mit megfigyelni.

DAX

#797543 Lenthor Előzmény: #797541

A 12.745 és 12.746-on visszanyitott longokat zártam 12.803-n

Persze a 12.710 környékéről még sok maradt.

Csak mivel irreálisan sokat nyitottam, ezért voltam kénytelen zárni belőlük.

DAX

#797542 KB58 Előzmény: #797540

Köszönöm, igen ez egyelőre emelkedést támaszt alá. Azért kérdeztem meg ismét, mert 1 DAX CFD longgal most beléptem 12764-nél, amikor hirtelen elindult felfelé és szeretnék nyereséggel kilépni belőle, ahol célszerű.