https://orulunkvincent.tumblr.com/image/1616891445...
Leértékelés van:))
Andorrától kikapni bazz.. :S
Lehet,hogy csak én vagyok hülye,de az M1-en azt mondták,hogy azért játszottunk az Oroszokkal,mert hasonló a játékstílusuk mint az Andorra-i válogatotté!!!!????
Müller 2016-ban San Marino odavágó.
"Thomas Müller a két csapat világbajnoki selejtezője után megkérdőjelezte az ilyen mérkőzések létjogosultságát, s kijelentette, annak „nem sok köze volt a profi futballhoz”, tekintve a két csapat tudása közötti különbséget, s hogy a San Marinó-i együttes tagjainak többsége amatőr játékos. Mindehhez azt is hozzátette, hogy a meccsen óriási volt a sérülés veszélye."
Hát igen , nem az a kérdés legyőzze, hanem az, hogy egy ilyen sörmeccsen esetleg komolyan megsérül. Ez egy profi hozzáállás a dolgokhoz, félgőzzel verem őket csak azért figyeljünk arra is nehogy lerúgjanak nagy igyekezetben, kényes szitukban hadd vigye a labdát úgysem jut sokáig vele. Aztán így is veri ha néha nem is simán . Ezért is van néha nagyon szoros meccs amatőrökkel mert nem akar megsérülni egy San Marino ellen , vagy egy Andorra ellen. Nem fog vele összecsúszni a középpályán vagy az ellenfél térfelén egy labdáért, hogy esetleg belesérüljön. Akkora a tudásbeli különbség nincs erre szükség alap esetben, nem egy kiélezett meccs.
A baj az, hogy a mi Andorra elleni meccsünknek sem sok köze volt a profi futballhoz. Nemcsak az andorraiak miatt ez a legnagyobb gond. Ha nyerünk akkor sem jutottunk volna ki a vb-re ilyen szempontból mindegy, hogy a legjobb játékosainkat mozgósítva keservesen győzünk 1-0-ra vagy 3-0, vagy kísérletezünk aztán kikapunk nagyjából mindegy ugyanaz a szint kb. Gerát lassan 40 fölött van de bevetjük és akkor sikerült az amatőröket 3-0 -ra megverni. Gera már nem sokáig játszik helyette kell valakit találni. Ki ellen ha nem egy Andorra ellen lehet próbálgatni posztokra embereket? Úgy látszik ez se fér bele legközelebb tsz kupában kell tesztelni posztokon embereken hátha ott belefér.
Az elgondolkoztató mikor egy Feröer nagyjából azt a szintet hozza fociban mint mi. Kemény küzdelem legyőzni őket úgy a csapatukban vannak olyan játékosok akik munka mellett fociznak.
Pl ott volt Izland eb -n kapusukról mondták, hogy sokáig amatőr volt filmrendező talán és onnan állt profinak bőven huszonéves korában . Meg is látszott rajta azért egy egy mozdulatán, hogy nem gyerekkora óta kapusnak nevelik egy profi közegben. Voltak olyan labdaérintései ami furcsán hatott. Ez is már egy olyan hátrány amit soha nem tud behozni, soha nem fog védeni olyan szinten. Pedig kapusposzton nem kell 90 percig rohangálni, labdazsonglőrködni. Mezőnyjátékos poszton sokkal jobban ki kell ennek jönnie.
Függetlenül attól ha legjobb csapatunkkal állunk ki vagy sem verjük Andorrát vagy sem , ezek bajokra utalnak. Nem jön ki a minőségi különbség a pályán. Mert nem nagyon van azért nem jön ki. :) Mert ha kikapunk 1 góllal de volt 3 kapufánk , és 20 gólhelyzetünk minden kifelé pattant akkor el voltunk átkozva. Ilyen is lehet egy egy meccsen. De szinte helyzetünk alig volt.
A jobbtól nem szégyen kikapni.
Szerintem egy amatőr csapat ellen egy profi játékosokból álló csapat ha 18 éves akadémistákból van összerakva az egész akkor se kaphat ki. Egyszerűen az erőnlétével be kell darálja a meccs utolsó harmadára. Ha focizni nem is igazán tud, de egyszerűen a jobb erőnlétnek ki kell jönnie 90 perc alatt.
Amikor a legjobb csapatunkkal állunk ki akkor is alap sebekből vérzik a csapat. Olyan sebekből ami nem egy profi labdarúgó szint. Egy EB-n is amire csúcsra voltak pörgetve ezek a játékosok ott is voltak ilyen részletek bőven.
El lehet zavarni Storckot de b+ az , hogy lehetséges egy Puskás Akadémián (szegény Puskás forog a sírjában ilyen gittegylethez használják a nevét) nem tudnak kinevelni NB2-be alkalmas fiatalt?
Nem baj ha szembesülünk ezzel hol tartunk, kijózanító pofonnak jó. Ezt az Andorrát egy profi labdarúgónak ha egész éjszaka bulizik, nőzik , iszik , elszív 2 doboz cigit nem alszik egy percet sem, akkor is vernie kell. :) 3 gól előnyt adva nekik verni kell őket.
Storck egy kicsit lazára vette a figurát ezzel ennyi poszton kísérletezett de hát egy Andorra ellen? Ahol komoly focistaképzés van találomra elmegy bármelyik utánpótláscsapathoz ez a 20 ember kell és verniük kellene Andorrát. Német tartalékos válogatott félgőz San Marino ellen 7-0. Ha hajtottak volna 20-0. Kb ez a szint Andorra is nagyjából lehet kicsit jobbak ennél.
Szegény Dzsudzsák - 'az arab' ??? - majdnem elsírta magát.
Én elhiszem neki, hogy ő tényleg nagyon akar.
Ki szeretett volna próbálni néhány új arcot éles helyzetben.
Végül is a továbbjutási reményeink már korábban elúsztak.
Én már túltettem magamat a dolgon.
Dárdai volt itt az origo.
ez a majom csak a farvizén evezett eddig,vége lehetne a vad-vizi evezésnek...
két cikk:
http://24.hu/sport/foci/2017/05/25/egri-viktor-set...
http://24.hu/sport/foci/2017/06/10/andorra-magyaro...
"pótolni akarja egyik pillanatról a másikra az idősebb labdarúgókat,
ha önmaga lemond az NB1 első négy csapatának válogatottban is számításba vehető játékosainak a többségéről,
ha nemzetközi rutinnal felvértezett játékost keres a magyar bajnokságban,
és ha nyilvánvalóan hatalmas nyomás nehezedik rá, hogy mindezeken túl bizonyos érdekek mentén is válogasson.
Ez utóbbi pont fontos, mert talán magyarázhatja, hogy
a bal oldali védő posztján, a középpályán az NB1-nél is gyengébb színvonalú NB2-ből kerüljön be játékos a válogatottba, amikor az NB1-ben van jobb, rutinosabb labdarúgó.
Miként lehetséges, hogy az NB1-es meccset még nem játszó Tóth Bence, még ha oly tehetséges is, mint mondják, 19 évesen, épp egy éles meccsen debütálhat a válogatottban akkor, amikor – tényleg csak a példának okáért – ott van mondjuk a még mindig csak 27 éves, U20-as vb-bronzérmes, már EL-meccseken is nemzetközi rutint szerzett, több, mint száz NB1-es meccsel a lábában rendszeresen bal oldali védőt játszó paksi Szabó János?
Mekkora arculcsapása az a Red Bull Salzburg edzői karának, hogy az amúgy szintén rendkívül tehetséges Szoboszlai Dominik ott ülhet a magyar válogatott – nem az U17-es, a felnőtt –, kispadján, amikor Salzburgban még a közelében sincs a felnőtt futballnak, ahogy a szintén NB2-ből érkező, az oroszok ellen 90 percet játszó Márkvárt Dávid helyett is lehetett volna jobb, sokkal rutinosabb megoldást találni az NB1-ből (tényleg csak kiragadott példa: Simon Ádám, szintén U20-as vb-bronz, Videotonnal EL, BL-meccsek)?
Ha már se Szalai, se a felállt védelem ellen kifejezetten erősnek vallott Nikolics, se Németh, se Böde nincs a keretben, miért nem lehet behívni a horvát gólkirály Futács Márkót?
Bejõtt az az Ayala,hát én 55 évesen se nézek ki rosszabbul!:)
Se Akadémia,se TAO pénzek,de elég 5 sör a meccs előtt,és ilyen pocakkal is vágnak minket!:))
1986 VB óta, de mindegy...
Ez a meccs fényesen bizonyította, hogy ennyi TAO pénzből még Andorrát sem lehet megverni, nemhogy Portugáliát! Logikusan emelni kell a magyar labdarúgásba öntött TAO pénzeket!
Amúgy lehetett ezt látni, hogy Szalai meg Kádár meg az összes többi focista inkább sérültet jelentett, míg Dzsudzsi gondolom Tippmixen megtette a hazait és vesz belőle egy szép autót... tudatos buktatás volt ez, amit nem is sajnálok, mert másképp ezt a Storckot az életben nem rúgták volna ki...
Nagyon jól megfogalmaztad, ez megy 30 éve.
kb. 1987 óta
ezt én sem láttam, de lehet, hogy az ismétlést megnézem! Soha nem láttam még andorrai csapatot nyerni tétmérkőzésen.
Azt hiszem Andorra beárazta a magyar focit.
Épp ma mondtam ismerősömnek, hogy a magyar foci olyan mint az élet. Amikor azt hiszed, hogy már nincs lejjebb, akkor mindig bebízonyítja, hogy tévedtél...
Nagyon jó érzékkel nem nézek manapság már meccset.
Aranylábú fiaink ha a feröeri döntetlennel nem is tudták kipicsázni Storckot, azt hiszem ezzel az andorra elleni vereséggel sikerülni fog nekik... :-))
Nem tudom Matgab. Már sokat mérgelődtem a focink miatt mert valahol fáj , hogy ekkora lúzerek vagyunk . Persze mondhatjuk miért fontos , hogy 22 ember kerget egy labdát. De valahol az önbecsülésemet sérti , hogy ekkora balfaszok vagyunk benne. Magam se tudom miért . :)
Egy amatőr kiszámíthatatlan lehet egyszer nagyon rossz, máskor nagyon jó teljes orosz rulett. Egy profi az egy bizonyos szintet mindig hoz egy elvárható szintet, minimum szintet, és ettől csak felfelé tud eltérni ha jól jön ki a lépés. Ettől profi.
Egy orosz csapat amit láttam tőlük utóbbi időben egy egy meccset, ha szarul is játszottak , vagy kikaptak akkor is úgy , hogy egy bizonyos szinten azért fociztak.
Ezt sajnos a mi focinkra nehéz elmondani.
Ott tart a focink, hogy mindegy kikapunk vagy sem első lépés be tudjam azonosítani a pályán egy labdarúgás nevű sportágat űztünk. :) Ha ez megy és 10 meccsből mondjuk 8 -szor sikerül akkor már előreléptünk függetlenül , hogy közben ki is kaptunk akár minden meccsen. Valami mocorog néha ebben az is már előrelépés. Dárdaival is, Storcknak is volt egy egy meccse norvégok ellen , osztrákok, izlandiak ellen pl.
Szerencsére az összeállításunkat nem tudom és a meccs nem volt nekem betervezve.
Így most büszkén veregetem a vállamat:
Lám! Lám! Mindig ez van, amikor az oroszokkal játszunk!
sokkolt az egész
Hát ezek az oroszok sem voltak világverők...
Nem tudom, mindig úgy tűnik, mintha azok lennének jók akik nem játszanak, de amikor esetleg bekerülnek, akkor kiderül, hogy velük sem lehet a világot megváltani.
Pl. Niko nem kerül be, Futács nem kerül be, de inkább a középpályánk ami borzasztó gyenge.
Ott meg nemzetközi szinten sajnos nincs játékosunk. Nagy Ádám a vakok közt a félszemű. Azon kívül egy-két német/olasz másodosztályú játékos talán. Csereként, csapatában alig játszva.