Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: olajka

#80717 Bakiba Előzmény: #80709

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, tehát: a mai nyilt kereskedést végig lubickolta az árfolyam 64.5 környékén tehát ott ráadtam este, nálam az fontos érték, aminek fölé zárása esetén én is zártam volna/nem így történt/, most csak a stop van ott. A hajszál még mindig zavaró tényező:))

Longon a megadott szinten gondolkodnék, ami nem kizárt még a héten:))

Szóval valahogy így gondolom:))

#80709 rbbj11 Előzmény: #80704

az a hajszál max nem ad okot a short növelésére. A kockázata a longnak egyáltalán nincs arányban a nyerhető összeggel. Éppen a "hajszál" kifejezés miatt

#80707 Sanguis Előzmény: #80704

No meg Hugo Chávez, és az oroszok bármikor bekavarhatnak, sőt egy ügyeskedő "olajmágus" is. Irigylem azt, akinek a tőzsde nyitott könyv, kétségek nélkül. Én állandó kétkedésben traedelek.:)

#80704 Bakiba Előzmény: #80700

Az a hajszál a zavaró tényező:)) De most már duplán shortolom 1500 hsz. belépőtől + opció:))

#80700 rbbj11 Előzmény: #80561

egyszerűen nem értem, mi nem egyértelmű az esésben....Törte az emelkedő altrendjét, ráadásul szignifikánsan. Nincs itt semmi longnak keresnivalója, főleg, hogy a teljes részvénypiac is hajszálra van a hatalmas bezúgástól

#80561 Bakiba Előzmény: #80556

Részemről, ha bezárunk 64.5 alá akkor csak olyan 61.7 környékén gondolkodnék el a longgon, ott viszont erősen:))

#80560 Sanguis Előzmény: #80556

A felfelé szélhámos már megtette a dolgát, most jöjjön a lefelé szélhámos.:) Úgy lenne igazságos.:)

#80553 Dr. ursi Előzmény: #80551

bár már van egy longom ... túl szép a napos dupla top hogy igaz legyen, hajszálra ua a tetetje, főleg h az a csaló speki húzta állítólag fel és a kényszerzárásai miatt indult le oly hirtelen :o) no majd meglássuk.

#80190 Kissherceg Előzmény: #80044

Egy szélhámos kereskedő piaci műveletei miatt emelkedett a hét elején ez évi csúcsára az északi-tengeri Brent könnyűolaj ára. Az alkusz munkaadója tízmillió dollárt veszített, a Brent pénteken kora délután csaknem 10 százalékkal olcsóbb volt a mesterségesen feltornászott árszinthez képest.

A londoni PVM Oil Associates - a világ legnagyobb tőzsdén kívüli olajkereskedő vállalkozása - közölte: a társaság "nem engedélyezett kereskedés áldozata lett", és veszteséggel kényszerült zárni jelentős értékű határidős kontraktusokat. A cég értesítette a brit pénzügyi felügyeletet, áll a Financial Times pénteki beszámolójában.

A Brent hordónkénti ára kedd reggel 71 dollárról hirtelen felszaladt 73,5 dollárra. Ezen a szinten tartózkodott egy kerek óráig, mialatt 16 millió hordó kőolajra szóló határidős kontraktus cserélt gazdát a piacon. Ez nagyjából kétszer annyi, amennyit Szaúd-Arábia - a világ legnagyobb olajtermelője - egy teljes nap alatt a felszínre hoz, és nagyságrendekkel több a reggeli órákat hagyományos jellemző kontraktusmennyiségnél, mintegy 500 ezer hordónál.

Londoni és New York-i kereskedők szerint az engedély nélkül végzett piaci művelet megmagyarázza a kivételes áremelkedést, amelynek hátterében néhányan kezdetben geopolitikai tényezőket sejtettek. Kereskedők szerint a szokatlanul nagy forgalom felerészben a vállalati engedély nélkül ténykedő alkusz számlájára írható, a másik felét az elinduló hullámot meglovagolni igyekvő, gyanútlan kereskedők hozták össze.

hirdetésA Financial Times értesülése szerint az idei csúcsért a PVM munkatársai közül egy bizonyos Steve Perkins a felelős. A cég nem kommentálta a londoni gazdasági napilap információit, Steve Perkins pedig elérhetetlennek bizonyult. Kollegái szerint tapasztalt olajkereskedő, akinek tudását elismerik a piacon.

A PVM 10 millió dollárt veszített az ügyön. Ez önmagában is súlyos csapás, tekintve, hogy a cég 5,6 millió dolláros adózott eredményt jelentett legutóbbi üzleti évéről. A keddi eset komoly sérülést is okozhat a cég arculatán is, mert a társaság vezetője, David Hufton rendszeresen bírálja az olajpiaci spekulánsokat, és "elektronikus olajkaszinónak" nevezi a kereskedés rendszerét.

A Brent könnyűolaj pénteken kora délután 66,47 dollár volt augusztusi szállításra. Csütörtökön 2,14 dollárral ment lejjebb az ára. A tavalyi évet 51,42 százalékkal olcsóbban végezte, mint 2007-et, miután tavaly július 11-én történelmi csúcsot ért el, 147,50 dolláron.

:)))))

#80044 BudFox Előzmény: #79649

kicsit OFF...tegnap megyek tankolni..308 egy liter 95 -ös....szánalmas ez az egész ország.....több mint kétharmada adó...még se megy semmire az ország..

már jó lenne ha lennének hidrogénes autók.

#80037 Sanguis Előzmény: #79660

Technically we should now be looking to establish a new range on August WTI Crude at lower levels with Fibonacci support at $65 and $62.33 being the two interesting support levels. The dollar will as usual try to play its part and any attempt to reach the important support level at €1.3740 would put further pressure on dollar based commodities. Resistance can be found at $68.50 ahead of $70 and $73.

#79660 Bakiba Előzmény: #79655

Számítok egy visszarántásra ott oldanám a zárat és kapna tőlem is pluszba ráadásként:))