Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bitcoin

oncoin egy csalás, köze nincs a BTC-hez

#795704 Hotibo

A onecoin egy csalás volt, a németeknél már le is lőtték, semmi köze nincs a BTC-hez


Bitcoin

Különben tényleg érdekes ez az egész, hogy mi van mögötte, meg hogy mitől értékes, én is még csak az alapokat karcolgattam a témában, puszta kíváncsiságból, mivel eleve szkeptikus vagyok, de csak csak nem akart bebukni az évek során, sőt, szóval valami csak van benne, ezért is kezdtem utánanézegetni, mert most már muszáj. Az viszont tény, hogy nem lehet pikk pakk megérteni a lényegét, sőt némi informatikus véna is kell hozzá, talán ezért is nem hisznek benne sokan, mert nem olyan könnyen megérthető. Pedig a hit az fontos lenne, minden pénz mögött a hit áll, azaz hogy holnap is közel annyit fog érni mint ma.

Azt viszont bánom hogy nem vettem a fáradságot hogy utánanézzek, de bevallom évekig azt hittem hogy a bányászás az nem más mint mmo játékok fizetőeszközének célzott gyűjtögetése eladás céljából, akkoriban ez pont nagyon ment ázsiában, aztán elkönyveltem ezt az izét valami ázsiai divatnak.

Viszont ha elfogadjuk hogy ez pénz, és a szomszédunk is elfogadja az, és az ő szomszédja is elfogadja hogy az, akkor azzá is fog válni, vagy már azzá is vált.

Logikailag addig kell nőnie az értékének, míg el nem éri a teljes lefedettséget, vagyis amikor már mindenkinek lesz, a kérdés csak az, hogy ez lehetséges-e egyáltalán, és hogy idő közben mennyibe is fog kerülni a tranzakciók számoltatása, mert ha lassabban csökkenek a számítási kapacitások költségei, mint a tranzakciók számának növekedési üteme, akkor nem fogja fenntartani magát a rendszer, vagy nem fogja megérni fenntartani, és szépen leépülget. Mivel ha jól értem az adatbázisok nem egy helyen vannak, hanem rengeteg helyen megvan az összes adat, pont mint a torretnél, de ha mindenki ezt fogja használni, akkor még is mekkora lesz az az adatmennyiség, mennyi időbe és költségbe kerül egy utalás? De lehet hogy pontosan ezért nő az értéke, és ezért is fog nőni mindaddig, míg nem kezd el stagnálni, és beállni egy szintre. Bár ha maradunk a jelenlegi gazdasági modelleknél, ahol csak a növekedés a nyerő, akkor elméletileg meg se állhatna ennek se a növekedése.

Lehet most árazzuk be a világot? Lehet hogy ez az egész csak egy gonosz fricska a bankrendszereknek, a jelenlegi kapitalizmusnak? Egy évek óta tartó hacker vicc? Globális kifosztás? Globális pénzügyi újrarendezés első hullámai, a határok elmosása, hogy egy cipész munkája mindenhol ugyan annyit érjen a világon? Vagy csak az aminek mondják, független digitalizált pénz.

ui.:(Aztán lehet hogy az összes nagy matekos meg programozó, már jól betankolt, mert jobban átlátják az egész mechanikáját, és tudják hogy hova fog vezetni, és jövő héten ráöntik a piacra a zsákmányt, vagy 10 év múlva mikor már 1mUSD lesz 1 BTC, aztán trilliók tűnnek el a semmiben a nagy coin válságban)

ui2.:Minden esetre még jó pár órát beleölök, mert ez nagyon csak a felszín, és már tényleg piszkálja a fantáziám, kár hogy nem pár évvel ezelőtt piszkálta. Szerintem érdemes lenne utánanézni jobban a témának, már csak azért is, mert biztos hogy lesznek hatásai, már túl nagyra nőtt hogy ne legyenek, akár pozitív, akár negatív.

BTC

#795703 banyaiz Előzmény: #795689

Másik része ami elég alap milyen fundamentum áll mögötte? Valamibe pénzt teszünk érdemit mint első kérdés. Válság eseményeinél euróból is menekült a pénz svájci frankba . Egy bitcoin vagy onecoin (mik vannak még nem tudom onecoinról is most hallottam Zoltántól) szóval ezek és hasonlók mögött mi a fundamentum?

Egy Usa dollár mögött ott áll Usa gazdasága ezért kicsit biztonságosabbnak tűnik mint mondjuk egy kolumbiai peso . :) Ez se a mindenre garancia de azért egy Usa mégse egy Kolumbia. Az se véletlen , hogy válságban svájci frankba volt menekülés nem bolíviai bolivárba vagy mi is a pénzük. De nem is forintba.

De egy bitcoint mihez mérjek? Biztonságosabb mint egy afganisztáni fizetőeszköz, vagy egy szíriai most éppen? Vagy hogyan viszonyul mondjuk egy euróhoz fundamentumaiban, vagy egy svájci frankhoz? Nem tudom mihez mérni. Ami pedig alap lenne. Lehet azért nem tudom mihez mérni mert tájékozatlan vagyok az ügyben.

Re: BTC, ETH

#795701 banyaiz Előzmény: #795695

Nem is hallottam róla. :) Ez persze engem minősít nem ezt a megoldást. :) Nem tudok hozzászólni .

Bitcoin egyik nagy árfolyamesése mögött ok volt egyszer kiraboltak egy bitcoin szolgáltatót. Na most az ilyen dolgokkal mit kezdjek mint kockázattal? EGy bankot kirabolnak elvileg biztosítva van a pénzed állami garanciákkal bizonyos összegekig még akkor is ha csődbe megy a bank. Ezek a részletek ki vannak már dolgozva ezeknél a fizetőeszközöknél? Kizárni ezeket a mindennapi életben előforduló eseményeknek a kockázatait?

BTC

#795697 banyaiz Előzmény: #795689

Nem látom át olyan szinten a bitcoin felépítését , hogy érdemben hozzá tudjak szólni ahhoz mi lehet a jövője.

Az előnye amiért megérte vele fizetni valakinek mert ismeretlen tud maradni, illegális dolgoknál nem hátrány. Lehetett hallani Kínában a jüan gyengülése miatt sokan vinnék külföldre a pénzüket, és ezt lekorlátozták. Elkezdték keresni a bitcoint erre kijátsszák ezt.

Vagy neten mindenféle egyébként illegális cucc megvételére használták. Mert nehéz visszakövetni ki a vevő.

Nem látom át azt, hogy milyen legális tranzakcióra előnyösebb ez mint a normál fizetőeszközök? Ahol van egy szabályozott háttér.

Szóval nagyon csekély a tudásom az egészről mélységében nem látom át az egészet, a buktatók a részletekben, apró részletekben lehetnek akár. Egy teljesen szabályozott fizetőeszköznél is mekkora gubancok lehetnek mondjuk államcsőd, elinflálódik stb . Ennél számomra a legnagyobb kockázat mintha a legális és illegális határán mozogna az egész lehet, hogy rosszul látom, és nincs meg ez a szabályozottsága minden részletre.

Re: BTC, ETH

#795696 Kiss Zoltán Előzmény: #795670

Egyik diákom "onecoin-nal" kereskedik élesben,hát az viszont egy igen nagy baromság!Bányásznak valamit,és kozben egymással kereskednek!Egy éve próbálom róla lebeszélni,de nem megy,feladtam!Mondtam is neki,Zoli ez lesz a te E-Starod!

Re: BTC, ETH

#795695 Kiss Zoltán Előzmény: #795670

Egyik diákom "onecoin-nal" kereskedik élesben,hát az viszont egy igen nagy baromság!Bányásznak valamit,és kozben egymással kereskednek!Egy éve próbálom róla lebeszélni,de nem megy,feladtam!Mondtam is neki,Zoli ez lesz a te E-Starod!

BTC

#795689 Hotibo

Na ez az amiben kezdek elbizonytalanodni, mert egyáltalán nem biztos hogy nem tud még innét is nagyot menni, már csak azért is, mert véges a mennyisége. Viszont azt a jó Isten se tudja megmondani, hogy hol lesz az a pont ahol már elkezd stabilizálódni az értéke.

Kockázat szerintem leginkább abból fakadhat, ha betiltják az elfogadását, vagy ha valamilyen módon gátolják, sarcolják a használatát. Esetleg ha feltörik, vagy megtámadják egyéb módon, bár ez nem túl valószínű a a felépítése miatt. Vagy ha beöntik, bár az csak időleges hatás lehet. Pro alapon viszont az is lehetséges, hogy a jövőben ez vagy valami hasonló "coin" lesz a világvaluta, és már egyes jegybankok, bankok már régen ott vannak mögötte a háttérben. Viszont az egy elborzasztó lehetőséget is felvet, hiszen így minden létező pénzt el lehetne inflálni, és egyben az adósságokat is.

Maradjunk annál a gondolatmenetnél, mi van ha tényleg elterjed az egész világon, és ugye korlátos a mennyisége, akkor bizony az értéke is nőni fog, sőt az lesz a normál állapota hogy nő, legalább is addig, míg nő az emberiség mennyisége, nőnek a gazdaságok, pedig ha belegondolunk jelenlegi rendszerek az állandó növekedésben működhetnek, sőt mindenki a GDP-t unszolja bármi áron. Ha nincs növekedés akkor mindenki pánikol, meg válság van....

Azt meg már tényleg meg se említem, hogy az MI, meg robotika felé rohan a világ, egyre másra kerülnek elő az alapjövedelmek gondolatai is. Itt közbe szúrnám, hogy igen is van érték már most is a BTC mögött, legalább is az én olvasatomban, a generált kereslet/kínálaton felül, ott van mögötte a számítási kapacitás, azaz energia+hardver. És vajon mi lesz velünk egy olyan világban, ahol a pénznek fix mennyisége van, a gépek meg megcsinálnak helyettünk mindent? Ahol exponenciálisan emelkedik a számítási kapacitás, tehát olcsón tud működni a bitcoin rendszere úgy is ha mindenki mindent ezzel bonyolít? Ahol már nem feltétel a növekedés? Lehet hogy ez már maga a technológia, társadalmi szingularitás első hullámai? Lehet hogy már benne vagyunk, csak észre se vesszük?

Elnézést a tudománytalanságokért, vagy ha valamit merőben rosszul látnék, ez csupán egy elrugaszkodott filozofálás, sem vételi, sem eladási javaslatot nem fogalmaz meg. Csupán vitaindítónak szántam, hátha egy egy okos ember is látja és hozzászól, kijavítja.

ui.:

(Aztán nehogy a végén a skynet vegyen meg minket kilóra a bitcoinjaiból.)

BTC, ETH

#795670 banyaiz Előzmény: #795662

Akkor kellett volna megvenni mikor még azt sem tudtam létezik ilyen fizetőeszköz. :)

Akkor 2 pizza árát beletenni. 0 kockázat és ha bejön akkor kaszálni.

Most már szerintem elég rizikós.

Azoknak is furcsa érzés lehet akik illegálisan drogot bármit adtak vettek és mai értéken dollármilliók forogtak a kezeik között. Érdekes érzés lehet. Hasonló ahhoz mint a Seuso kincs sztori nézik, hogy ez nagyon nehéz nem lehet ezüst csak ón , valami kacat jó lenne szurkot melegíteni. Utána meg mrd-os árakon cserél gazdát 1-2 db-ja is.


BTC, ETH

#795662 Hotibo

Megmondom őszintén, én még helyet se tudnék mondani, ahol biztonságosan lehet venni, hát még olyat ahol el is lehet költeni, mármint Magyarországon. Meg most itt a tárolás hogy történik, az oké hogy van egy tálcám, de azt regisztrálni kell valahol, na most mi van ha az veszik el, vagy nem tudok hozzáférni ilyen olyan okokból, ilyesmitől jobban tartok, mint az árfolyamtól.

BTC

#795643 Hotibo

Basszus, akármikor nézem meg, mindig csak drágább, szinte fáj kimaradni ilyen rallyból. :D Van itt valakinek, csak kíváncsiságból, esetleg ETH? Vagy ilyenekkel nem is foglalkoztok, bár kezd olyan érzésem lenni, hogy lassan nem lesz elkerülhető.

Re: nincs cím

#697996 Bendeguz Előzmény: #697991

Felteszem a videó nem mai, vagyis akár 800-1000 is volt egy btc. Most mennyi is, 400 alatt valahol? Háááát... :)

Re: nincs cím

#697991 Koffein Előzmény: #697986

ép azon gondolkodtam, hogy kockáztatni vágyó vállalkozásoknak megérheti bitcoinba árulni, mert vagy felmegy és megtöbbszörözi, vagy rá_aszik az eladó... :))

Re: Baj van

#693072 rbbj11 Előzmény: #693060

pontosan

aki biztonságossá teszi az őrzését, az lehet többet keres rajta majd, mint egy apple az iPhone-jain :)

Re: Baj van

#693060 Lebleuf Előzmény: #693038

Igen. Ott tartunk, mikor arról beszéltünk, hogy biztonságát megoldva befektetés lesz belőle, addig lutri.