Regisztráció Elfelejtett jelszó

oncoin egy csalás, köze nincs a BTC-hez

Hotibo

A onecoin egy csalás volt, a németeknél már le is lőtték, semmi köze nincs a BTC-hez


Bitcoin

Különben tényleg érdekes ez az egész, hogy mi van mögötte, meg hogy mitől értékes, én is még csak az alapokat karcolgattam a témában, puszta kíváncsiságból, mivel eleve szkeptikus vagyok, de csak csak nem akart bebukni az évek során, sőt, szóval valami csak van benne, ezért is kezdtem utánanézegetni, mert most már muszáj. Az viszont tény, hogy nem lehet pikk pakk megérteni a lényegét, sőt némi informatikus véna is kell hozzá, talán ezért is nem hisznek benne sokan, mert nem olyan könnyen megérthető. Pedig a hit az fontos lenne, minden pénz mögött a hit áll, azaz hogy holnap is közel annyit fog érni mint ma.

Azt viszont bánom hogy nem vettem a fáradságot hogy utánanézzek, de bevallom évekig azt hittem hogy a bányászás az nem más mint mmo játékok fizetőeszközének célzott gyűjtögetése eladás céljából, akkoriban ez pont nagyon ment ázsiában, aztán elkönyveltem ezt az izét valami ázsiai divatnak.

Viszont ha elfogadjuk hogy ez pénz, és a szomszédunk is elfogadja az, és az ő szomszédja is elfogadja hogy az, akkor azzá is fog válni, vagy már azzá is vált.

Logikailag addig kell nőnie az értékének, míg el nem éri a teljes lefedettséget, vagyis amikor már mindenkinek lesz, a kérdés csak az, hogy ez lehetséges-e egyáltalán, és hogy idő közben mennyibe is fog kerülni a tranzakciók számoltatása, mert ha lassabban csökkenek a számítási kapacitások költségei, mint a tranzakciók számának növekedési üteme, akkor nem fogja fenntartani magát a rendszer, vagy nem fogja megérni fenntartani, és szépen leépülget. Mivel ha jól értem az adatbázisok nem egy helyen vannak, hanem rengeteg helyen megvan az összes adat, pont mint a torretnél, de ha mindenki ezt fogja használni, akkor még is mekkora lesz az az adatmennyiség, mennyi időbe és költségbe kerül egy utalás? De lehet hogy pontosan ezért nő az értéke, és ezért is fog nőni mindaddig, míg nem kezd el stagnálni, és beállni egy szintre. Bár ha maradunk a jelenlegi gazdasági modelleknél, ahol csak a növekedés a nyerő, akkor elméletileg meg se állhatna ennek se a növekedése.

Lehet most árazzuk be a világot? Lehet hogy ez az egész csak egy gonosz fricska a bankrendszereknek, a jelenlegi kapitalizmusnak? Egy évek óta tartó hacker vicc? Globális kifosztás? Globális pénzügyi újrarendezés első hullámai, a határok elmosása, hogy egy cipész munkája mindenhol ugyan annyit érjen a világon? Vagy csak az aminek mondják, független digitalizált pénz.

ui.:(Aztán lehet hogy az összes nagy matekos meg programozó, már jól betankolt, mert jobban átlátják az egész mechanikáját, és tudják hogy hova fog vezetni, és jövő héten ráöntik a piacra a zsákmányt, vagy 10 év múlva mikor már 1mUSD lesz 1 BTC, aztán trilliók tűnnek el a semmiben a nagy coin válságban)

ui2.:Minden esetre még jó pár órát beleölök, mert ez nagyon csak a felszín, és már tényleg piszkálja a fantáziám, kár hogy nem pár évvel ezelőtt piszkálta. Szerintem érdemes lenne utánanézni jobban a témának, már csak azért is, mert biztos hogy lesznek hatásai, már túl nagyra nőtt hogy ne legyenek, akár pozitív, akár negatív.