Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

http://www.portfolio.hu/…

#795672 banyaiz Előzmény: #795600

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/mar_j...

Jó lenne Romániában is erről +/- 0-ról elmozdulni , beindult a bank. Ezektől a görögöktől akarták megvenni a bolgár bankjukat is emlékeim szerint, csak arról lecsúsztak , sajnos. Nem lenne baj Romániában valami rendes méretet vásárolni.

Utolsó napok még osztalékkal most.

Otp ágylábat már átf…

#795568 banyaiz Előzmény: #795562

Otp ágylábat már átfűrészeltük fűrészport is megettük, alagutat is ástunk ahelyett az ajtón mentünk volna . Már csak néger Jimet kell kiszabadítanunk, a lényeg van még vissza. :)

Annyira szép minden és egyszerűnek tűnik, már szinte túl egyszerűnek. Biztos lesznek csavarok a sztoriban. Viszont most egy 1000-es emelkedés innen 10% 3000-nél 30% . Szóval jóval kisebb elmozdulás . Most egy limites nap 1000 Ft feletti mozgás bármelyik irányba. Mennyivel másképp hangzik 3000-ről 6000-re, vagy 9000-ről 18000-re. A 9000-ről 18000 re sokkal brutálisabbnak tűnik. Pedig százalékosan ugyanaz. Meg tudja trükközni az embert ez vsz. Mit akartam ebből kihozni már nem tudom. :)

:-)"Kemény az élet ilyen…

#795562 Csusza Előzmény: #795557

:-)

"Kemény az élet ilyen csapásokat kell kiállnunk , de valahogy bírjuk talán. :)"

Bizony, csapásokat adunk, csapásokat kapunk... :-D

Jó kis hét volt ez.

Nem is gondolkodtam ezen…

#795557 banyaiz Előzmény: #795547

Nem is gondolkodtam ezen , hogy hová tud gyorsan visszajönni. Inkább azon, hogy mi lehet benne esésben. Benne láttam 7 k környékét ha elborul a hangulat. Jól alakult ez így nem módosítottam az eredeti elképzeléseken.

Most a 7 k környékéhez nagyon nagy negatívum kellene a világban vsz. Ezzel az első negyedévvel.

Olyasmi körvonalazódik vsz, hogy ki kell mozogjuk magunkat a 4 számjegyű szinteken még egy darabig, aztán érzékeny búcsút kell vennünk tőlük előbb utóbb és az 5 számjegyű kategóriára kell áttérnünk. Kemény az élet ilyen csapásokat kell kiállnunk , de valahogy bírjuk talán. :)

Idén vsz ez a 4 számjegyű mozgás a vszínű, közben osztalék aztán megnézzük a következő negyedéves gyorsot 3 hónap múlva. Nem kell törnöm a fejemet hol vegyem vissza az már pozitív. :) Békésen mászkáljon ezeken 8-9 k s szinteken ha esetleg para akkor se menjen 7-es alá , és közben gyorsok kecsegtessenek a boldog fényes jövővel. Nagyjából így képzelném el .

Illetve ha álomkategóriát mondanám akkor nagyon túlhúznák gyorsan mondjuk 10 k fölé rendesen ott eladni és akkor mondjuk 9 k környékén visszavenni. De azért erre kis esélyt adok annyira belendülnének most következő hetekben hónapokban. Igaz okozott már nem egyszer meglepetést felfelé is 9 k környéki eladások aztán 11 k-t nézegette gyorsan. Elgurulhat a gyógyszer felfelé is, de ezzel most egyelőre még nem foglalkozom, majd ha tényleg olyan árat kínálnak amit nem lehet visszautasítani egyszerűen bűn lenne visszautasítani. :) Bárcsak így lenne.

Nocsak, ki gondolta voln…

#795547 Csusza Előzmény: #795480

Nocsak, ki gondolta volna pár hete, hogy már nyaldossuk a 9k-t. Ha nem is seggét, de a talpát már igen...

Na, azért nem volt az ol…

#795517 Csusza Előzmény: #795465

Na, azért nem volt az olyan kicsi 9400-ról 7800 alá. :-)

Remélem vettél időben.

Összetettebb lett most s…

#795480 banyaiz Előzmény: #795462

Összetettebb lett most sokkal a fundás része mint a válságkezelős időszakában. Csak az első negyedévet nézem szerintem egy elemzői álom, hogy mennyi mindent lehet rajta vizsgálni párhuzamosan mennyi folyamat, honnan hová és ilyesmik. :) Végre nem ez a sablon, hogy a minimumot hozza és várja a kormánydöntést a devizahitelekről addig minden alapjáraton. Az elég egyhangú volt évekig helyben járt.

Egyedül ez a külföldi korrekciós történet ami mekkora mikor május ez kavarhat itt vsz.

Mondjuk hűtötték a hangulatot azzal, hogy a következő negyedévekre nem várnak ekkora profitbővülést mint az elsőben volt. Kíváncsi vagyok rá, hogy mennyi lesz az a nem akkora profitbővülés. Ha csak pici lesz tavalyhoz képest akkor is 3 negyedévből több lesz 10%-al mint tavaly egész évben.

Akkor nem számoltunk az akvizíciókkal amik azért csak hozzátesznek pár mrd-ot negyedévente majd.

Szerintem ezért vásárolgatják. Megint az van, hogy az elemzők agyalnak rajta , hogy a fenében hoz már megint ez a bank 18% tőkearányost . Ez azért nem tesz rosszat a kereskedési hangulatnak. :)

Ott vannak még az orosz ügyek függőben. Mi lesz a szankciókkal ruszkikkal, ukrán , orosz ügyek. Trump belengette a jó viszonyt Putyinnal csak hát a gyakorlati megvalósítás az nem olyan egyszerű. El kell dönteni a függő ügyeket amiből fene tudja mi lesz .

Talán ott nem is fognak terjeszkedni ezért inkább itt a régióban román, szlovák, bolgárról a múltkor lecsúsztak ha az a vétel sikerül akkor Bulgáriában már magyar Otp-hez hasonló piaci pozíció lett volna. Ez lassú móka. De ha számokban kezd megjelenni mindenhol egy pár mrd profit + akkor az együtt sok lehet. Ez is azért a piacot foglalkoztatja vsz és nem negatív irányba.

Ha azt nézem egyedül a bolgár hoz nettó 50 mrd környékét évente. Egyetlen egy darab akvizíció hozadéka. Jó az egy extra beszerzés volt. Meglátjuk ez a horvát pl majd mit hoz ott mert a +0 -0 környékén mozog a horvát részleg egyébként szóval ráférne egy kis +.

:( bosszantó tud lenni…

#795373 banyaiz Előzmény: #795367

:( bosszantó tud lenni.

Hát azért annyira nem szállt még el 8800 környékén jár mondjuk persze az se kellemes ha 400 körül vetted volna.

Ezek a 10 k-s célárak kicsit felpörgették mai kereskedést. Megrágják az első negyedévest ez időigényes.

Szerintem is ez a 10 k környéke reális lehet ezen az 1 éves időtávon. Ha jönnek is parák, korrekciók világban, ez a 10 k azért számokban is benne van, elérhető közelségben is van akár ha 7-8 k környékéről indul neki. Valami nagyon negatív nem várt folyamatnak kellene beindulni , hogy ne érjük el . Ideális lenne pl év végére. :)

Talán jön a nyár levágják az osztalékot világban korrekció esetleg valami komolyabb. Nem hiszem , hogy most egy lendületben megyünk még egy 1000-est.

400 fölé csak visszakorr…

#795371 Csusza Előzmény: #795367

400 fölé csak visszakorrigál, akkor tudsz venni. Persze remélem nem fogsz...

;-)

bazz, de jó meglátásom v…

#795367 matgab Előzmény: #795354

bazz, de jó meglátásom volt megint és megint nem játszottam meg és megint nagyon megy a meglátásom szerint.

8450-en épp nem tudtam venni, szarrágó voltam és 8550-nél nem pakoltam fel magam az OTP-vel. Most megint várhatom, hogy essen.

Normál ügymenet visszaál…

#795309 banyaiz Előzmény: #795279

Normál ügymenet visszaállásával (ami azért még folyamatban van, nem zárult le) kb az a szitu mintha 2008-tól folytatná a bank. Kiesett 10 év a válságkezelésre, vörösterror elleni védekezésre. Sündisznó állásból kidugta most már az orrát az van most kb.

Változott pár dolog a világban banki területen közben de lényegében mintha 2008-ban lennénk és újra kérdés mi lesz a külföldi leánybankok pályája, mert abban lehet érdemi növekedés vsz. Magyar az nagyjából saccolható , de az, hogy egy Ukrajnában , Oroszországban stb milyen üzletet tud csinálni ha terjeszkedik hát elemző legyen aki kimatekozza. Milyen növekedés a reális, és mondjuk 10 éves távon mi van benne. :) Sok minden lehet.

Amondó vagyok szerénység, jó nekünk ha keserves munkával a 2 mrd euró profitot eléri. Nem kell a 100x-ozás árfolyamilag jó a háromszorozás is. :) Jó lenne . Ez azért benne van de nem lesz könnyű menet.

Ja, ja, én is így látom.…

#795279 Csusza Előzmény: #795127

Ja, ja, én is így látom. Az "igazi OTP-s idők" elmúltak, bár ha megnézzük, hogy milyen mozgások voltak mostanában, akkor szerintem ezek sem rossz idők, ha valaki észnél van, tud keresni. (Én is szeretnék észnél lenni. :-) )