Mondjuk Rákosi kollektivizálása. Mit csinált először hozzunk egy ellentétet a paraszti rétegbe. Van a kulák meg a nem kulák. Aztán verjük szét az egészet kollektivizáljunk és utána meg nincs mit enni. :) Van a jó civil egy CÖF van a rossz civil a mit tudom én ki TASZ, Norvég , vagy Soros vagy akárki te vagy én mindegy.
Ugyanez a hozzáállás, hogy vannak a jó civilek meg a rosszak mert csúnya dolgokat mondott Viktor vezérről, ez akkor egy gonosz civil lehet akkor nem is mondhat valami értelmeset. TASZ bírálni mert valamit akkor süssük rá gonosz Soros . Meg kell bélyegezni.
Egy civilnek legyen az TASZ vagy bárki nem kell megválogatnia a szavait. Ha saját maga mércéjének megfelel anyázhat is akármit. Viszont az megint egy más szitu, hogy egy állam vezetése küld ilyen üzenetet, mert az más pozícióból hangzik el.
Te tanár vagy Zoli nagyon más ha te tanárként mondasz valamit, vagy a csintalan kis nebuló valamit . :) Egész "rendszerre" nagyon más hatása van, az osztályközösségre.
Ugyanez a folyamat mint egy tsz-esítés, vége fű se nő amit le lehetne kaszálni. Mert a tsz vezetője jó káder csak éppen sík hülye a mezőgazdasághoz mert korábbi szakmája istállótakarító volt de most több 1000 hektáron kellene gazdálkodnia.
Ennek a hozzáállásnak ez a vége vsz, és ez a baj.
Pontosan ez a hangulat van az egész körül , ezekkel az üzenetekkel , hozzáállással. Nagyon ártalmas . Mondjuk elég ránézni CÖF-re finoman szólva nem IQ bajnok emberkéknek tűnnek. Nem a természetes szelekció működött . Amivel még nem lenne baj mert mindenkinek joga van hülyének lenni. A baj akkor van ha mindenki mást lesöprünk. Mert ő nem szimpatikus civil , hanem Soros. :) Akkor van az mint Rákosi méltán népszerű tszeiben , hogy a főagronómusnak a tehenész előadást tart a földművelés fortélyairól. :)
Ha ez a munka beérik azt Kőszegen is megérzik a civilek. Éppen ezért nem, hogy beérnie hanem elkezdeni sem kellene. Többek között ezért is van ügy ebből.
Lehet, hogy neked is van kedvenc diákod az osztályból , de attól még ha vitája van egy másik diákkal nem fogsz mellé állni, főleg ha esetleg nincs is igaza. Nem fogod a másik gyereket ezért megbélyegezni, esetleg megvitatjátok mi volt miért volt . Nem? Kb pont ez a szerepe egy aktuális kormánynak egy jól működő társadalomban, jól működő civil szervezetekkel. Ezek torzsalkodnak egymással és a kormány kialakítja az egészséges kereteket hozzá. De nem fogod leütni mint tanár az egyik csintalan nebulót mert a másik neked szimpatikusabb . Mert akkor az a rendszerre káros lesz, már nem iskolának hívják hanem mit tudom én pankrátorképzőnek. :) Érted mit akarok mondani.