Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Nem tudom, ki hol él, de…

#794487 MGHUN

Nem tudom, ki hol él, de én kb. 3-4 hete egyre több arabot vagy négert (mielőtt félre értetek, tudom, hogy sok fekete muszlim is van) látok. Gondoltam arra is, hogy csak paranoiás vagyok már, mert folyton ezen jár az eszem, de a metrószerelvényeken minden korán reggel látok legalább 3-mat 4-et,( egy leszáll, felszáll helyette kettő) és sosem ugyan azt. ilyen eddig nem volt, és tök hirtelen jött ez az egész. Szerintetek lehet köze ahhoz, hogy Orbán elbukott az Eu-val szemben?

Kíváncsiságból beütöttem…

#794479 banyaiz Előzmény: #794476

Kíváncsiságból beütöttem googleba első cikk 2015-ben 300-an kaptak menedékjogot. Vmi 100 k -s nagyságrendű kérelemből ahol a nagy része ugye a papírok beadása után 1 héttel max Germanyban volt.

1000 környéke nagyjából stimmelhet vsz mióta megy ez a nagy cécó itt , hogy ilyen migráns olyan migráns. :)

Germanyban meg 1 millióval dolgoznak kiből lehet Mercedes gyári munkást faragni. :) 1 milliónak egyáltalán a menedékkérelmét elbírálni érdemben. Eszméletlen meló. Be is rosáltunk volna vsz ha pár 100 k ember kérelmét érdemben el kell bírálnunk.

Ennek egy része persze visszajön csepegtetik innen onnan , hogy vissza oda ahol először regisztrálták. Évi pár 100 bírálattal elbírunk vszínű valahogy.

Németeknél nem táboroztatják már őket hanem bérlakásokba költöztették , vagy befogadókhoz segítőkhöz, ahol az állam fizeti a bérleti díjat x ideig. Mi közben itt elvagyunk a népszavazással, meg az óriásplakátokkal meg a gonosz Sorosozással. Módosítjuk az alkotmányt ha megszűnik a letelepési kötvény, meg ilyen látszat tevékenységekkel.

Pontos számot nem tudok …

#794477 banyaiz Előzmény: #794476

Pontos számot nem tudok mondani fenntartásokkal kezeld. Olyasmi rémlik nekem, hogy aki fiatalkorú és egyedül érkezett az "különleges bánásmódot" kapott. Törvényi kötelezettség is részben. Eleve tartózkodhatott itt , és akkor + gyorsított menekültügyi eljárás ahol jó esélye van mert fiatalkorú. Abban a táborban akkor több 100-an voltak ilyen fiatalkorúak abban az egy pillanatban mikor az a riport készült . Az egy másik kérdés, hogy a tábor vezetője elmondta, hogy a nagy részük nem értékeli ezt a különleges bánásmódot hanem eltávozik nyugati irányba. Rengeteg fiatalkorú volt egyedül, és sokan fiatalkorúnak adták ki magukat.

Ezen kívül mindig lehetett hallani, hogy 10-20-30-40 menedékjogot kapott ilyen olyan okokból, felnőttek, családosok stb. Még az is felmerült, hogy vallási alapon nem diszkriminálunk e menedékjog bírálatnál .

Ezért gondolom olyan 1000-es nagyságrend környéke lehet ez.

Most is a jó ég tudja mennyi ilyen eljárás lehet folyamatban . Legtöbb esetben azzal zárul, hogy már nincs is az országban meg se várta az eljárás végét. De biztos vannak olyanok akik megvárják, és megkapják a menedékjogot. 1000-ből 1 vagy ilyesmi.

Politikailag a gonosz mi…

#794474 banyaiz Előzmény: #794473

Politikailag a gonosz migráns az adu. Számtalan ilyen logikai bukfencet lehet találni a sztoriban. Csak politikailag kérdés, hogy hálás dolog e ebben az ügyben az emberi értelemre alapozni? :)

Szerintem az ellenzéknek valami olyan álma van, hogy ez a téma egyszer kerüljön le a napirendről.

Ettől függetlenül persze igény lenne rá, hogy ilyesmikre rámutasson egy egy képviselő ha már fizetést kap , hogy a Parlamentben képviselje az embereket, akkor valami gondolkodást is vigyen a tevékenységébe. De hát ez az igény nem lehet túl nagy sajnos. :) Erre a megállapításra kell jutnom . Szisztematikus munkát igényelne egy eleve hátrányos helyzetből aztán ki tudja, hogy a végén nem a migránssimogatás marad e meg a tudatalattiban.

Ha szemfüles ellenzéki p…

#794473 Koffein Előzmény: #794472

Ha szemfüles ellenzéki politikus volnék, akkor gyorsban, még melegében utánajárnék, és a témába egy jobb horgot beakasztanék a kormánynak, hogy ez hogy is van? Megtévesztik a választókat? Hány milliárdot költöttek reklámokra, meg szavazásra? ééés így is küldenek ide embereket? há hogy, miként? mi történt? :-))

Annál sokkal többet is b…

#794472 banyaiz Előzmény: #794467

Annál sokkal többet is befogadtunk mióta megy ez a gonosz migránsok megvédés típusú brazil szappanopera. :)

Emlékeim szerint folyamatosan voltak olyanok akit menedékjogra jogosultnak minősítettünk. Számokat nem tudok neked mondani de 1000 nagyságrend környékén lehet mióta megkezdtük a harcunkat a gonosz migrációval. Fiatalkorúakat eleve, és akkor volt azért más is beleesett a szórásba. Az más kérdés, fiatalkorúak különösen védett kategória, hiába kaptak menedékjogot, vagy legalábbis jó esélyük lett volna rá, hogy megkapják első adandó alkalommal eltűntek Germany irányába a szállásukról. :)

Külön kell azért választani a parasztvakítást meg a valóságot. Nehéz ügy mert nagyon komoly a parasztvakítás az ügyben 99% kb, és néha van egy egy morzsa ahol valami érdemi dolog is elhangzik

Most hallom, hogy állító…

#794467 Csusza

Most hallom, hogy állítólag 30-40 fiatalkorú migráncsot befogadunk.
Ez igaz? Nem arról volt szó, hogy senkit sem, mert Brüsszelt megállítjuk, meg hogy mindenkit visszaküldünk oda, ahol belépett az eu-ba?

Vagy kamu a hír?

Hát igen... sajnos nem c…

#794437 MGHUN Előzmény: #794420

Hát igen... sajnos nem csak sebészorvosok jönnek Európába. De legalább ma már bevallják. Azt az egyet nem értem, hogy ha Németország őshonos etnikai társadalma öregedik, és kevés gyerek születik, akkor miért az a megoldás, hogy egy teljesen más (ráadásul az itteni kereszténnyel sajnos okkal ellenséges) kultúrájú és etnikumú embercsoporttal helyettestik azt. Ez kb. olyan mint amerika példája, csak itt nem kell egy fejledtebb társadalomnak erővel elvenni a területet, hiszen mosolyogva odaadják azt. Mellesleg, mivel több migráns elmondása szerint rengeteg radikális kihasználta a bevándorlási hullámot, lehetnek megint olyan tüntetések, mint Angliában volt a sharia-alapú törvényekért. Mivel a jelenlegi politikusok mindenképp el akarják kerülni a migránsok "megbántását", ezért lehet, hogy engednek is nekik. Meg ez a vérfrissítéses dolog nagyon ilyesztően hangzik. A (mondjuk ki nyltan, fehér) Német társadalmat lecserélni muszlimra, mert túl kevesen vannak. Ez a tatárjárás után a mi esetünkben azért működött, mert mi itt akartunk hont alapítani, így muszáj volt integrálódni. De a muszlimoknak már van hazájuk, és az ott dúló háborúkat pont a férfiaknak kéne megoldaniuk, akik a grafikon szerint itt tartják a markukat, nem pedig egy újat találni. A muszlimok (mint ebben a cikkben is olvashattuk) nem akarnak felhagyni a kultúrájukkal, de ebben az esetben békét csak úgy lehet teremteni, ha az itteniek hagynak fel azzal, ami pont a teljes vérfrissítéshez vezethet. Ennyire kevés idő alatt, mellesleg nem is lehet ennyi embert képesíteni valamilyen szakmára.

A liberálisokat, tudom nem zavarná, ha 100 év múlva Európában az europid rassz kisebbségben lenne, de ez akkor is egy borzalmasan hangzó dolog. Kisebbségnek lenni a saját hazánkban.... engem kiráz a gondolattól a hideg.

Miért éreztem, már az EU…

#794378 MGHUN Előzmény: #794342

Miért éreztem, már az EU-s ultimátumnál, hogy ez lesz?? De legalább itt az esélye, hogy leváltsák végre, lassan 8 év után.

Csak ki jön ezután?? Ez a nagy kérdés.

Ok-okozat.......

#794377 MGHUN Előzmény: #794279

Mint mondtam ezzel a !!!!HUMOR!!!! volt a célom, és NEM feogok isis-es kivégzős videókat belinkelgetni, mert aki azt humorosnak tartja az inkább elmegyógyintézetbe való, mint politikai ill. tőzsdefórumra.

És a 888.hu-s színvonal helyett jobb lenne a 444-es? Egy ezek szerint nem jó helyen elsütött poéntól nem fogok átváltani egysejtű módra.

Ok-okozat.......

#794376 MGHUN Előzmény: #794275

"nem tudom a hatóságok felé mit mozdulnak..de nem is érdekel..."

De mivel általában véleményem és értékrendem miatt felém már fordultak ilyen fenyegetésel, ezért én nem tudom figyelmen kívül hagyni. Sajnos sokszor tapasztaltam azt, hogy az esetek 90%.-ban az őszinteségre is rámondják ,hogy "gyűlölet beszéd"

Ok-okozat.......

#794279 Koffein Előzmény: #794267

Béke van, nyugodjál meg :)

Azért írtam, amit írtam, mert olvastam egy pár hszt, mondom jól van megérkezett banyaiz ellentéte :) majd jöttek a tevehajcsáros képek és ez már nagyon üti a 888 mércét... vannak szintek, ahol meg kell bökni a folyamatot, fel kell rázni, vagy lesz változás, vagy nem... ha van egy konstruktív gondolat, vagy reagálunk rá, vagy nem, de ettől függetlenül látjuk a folyamatokat amerre tartunk. A torokelvágós képpel mit akartál mondani? Volt valami különleges célja? Mi lesz a következő? Youtuberól belinkelgetsz isis.es torokelvágós filmecskéket? Értjük, hogy azt üzenné, hogy a libsik beengedik, majd 10gyerekkel 50év múlva akár kikiálthatják az eu-t kalifátussá. De, az adott kép, egy konstruktív vitát, vagy gondolatot tud elindítani? Én úgy gondolom, hogy nem feltétlenül.

Ok-okozat.......

#794275 Ibiza Előzmény: #794267

"Nem a mostani neoliberalizmus a liberalizmus.. ez egy balliberális torzszülött.." igy értsd ahogy irtam..nem ki..hanem maga a liberalizmus nem az amit ma látsz..mert ez balliberális torztszülött..

"Ez aztán a szólás-szabadság! Reméltem, hogy valahol még a jobboldal támogatóinak is vannak szabad véleményílvánításra lehetőségük. Látom, tévedtem...."

nem értem? Én is..Te is..mások is itt irogatnak.. vannak libsik..neoliberálisok.. és? igy a jó.. a feljelentgetés olyan értelmű..sokakat szeretnének kitiltatni a fórumokról.. nem tudom a hatóságok felé mit mozdulnak..de nem is érdekel...

Tedd a dolgod..ha van véleményed ird be.. ha nem uszitasz nem gyűlölködsz akkor az kiállja a szólásszabadság próbáját.

Ok-okozat.......

#794267 MGHUN Előzmény: #794164

"ez egy balliberális torzszülött.."

Ki?

Meg "feljelentget"?

Ez aztán a szólás-szabadság! Reméltem, hogy valahol még a jobboldal támogatóinak is vannak szabad véleményílvánításra lehetőségük. Látom, tévedtem....

Azért nemcsak amerikai m…

#794166 Ibiza Előzmény: #794159

Azért nemcsak amerikai multicégek.. nagyjából a régi gyarmatositó országok..és cégeik.. de benne vannak az újak is.. divatcégek..nagy bankok..

Nézd az is igaz.a megtermelt javak nem egyenlően oszlanak meg a világban.. nem egyformák a lehetőségek.

Afrika jó példa.. vannak hitvány semmirevaló erőszakos és gyilkos emberek..és vannak afrikai országok ahol dolgoznak teszik a dolgukat..és nem élnek rosszul akiknek van munkájuk.. Euban a hitvány munkák nagyobb részét feketék és indiaiak végzik..

nem csak a feketéknél vannak szegények..ázsiában is bőségesen..

Ok-okozat.......

#794164 Ibiza Előzmény: #794162

nem kell ezen rugózni..vannak ilyenek vannak olyanok..sokféle világkép..sokféle jellem..sokféle szocializáció.. beszólogatnak kóstolgatnak..van aki feljelentget.. megy a klikkesedés..de azért itt alapból értelmes vitákat lehet folytatni.. a stilus meg maga az ember..

ez egy valóban eredeti értelmében liberális fórum..mindenki nyugodtan elmondhatja a véleményét.. egy ember egy vélemény.. ha nem tudsz érvelni az igazad mellett akkor vesztettél..ennyi.. vesztettél de egyben nyersz is..mert csiszolod az elméleted..ha nem tudod megvédeni..akkor vagy el kell dobni..vagy csiszolni rajta..

érdemes utánaolvasni a liberalizmusnak.. még konzervativ liberalizmus is létezik..

Nem a mostani neoliberalizmus a liberalizmus.. ez egy balliberális torzszülött..

Ok-okozat.......

#794162 MGHUN Előzmény: #793962

Akkor ha ennyire zavar a stílus, akkor kérlek fejtsd ki, hogy ezen a fórumon úgy kell-e tárgyalni, mint a Buckingham-palotában, vagy esetleg lehet egyszerű hazafias állampolgárként is beszélgetni?