Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Tüntetések

#793079 phiona

Sztem elég nagy hiba nem érezni a ritmust…

Az 1 dolog h a fidesz mit kamuzik az agyhalottainak, h repülők hozták a tüntetőket meg soros-bérencek stb, de hiba nem látni h sokaknak, hazai állampolgároknak tényleg elege van, és „csak” megfelelő hívószó, vállalható ügy kell h mellé álljanak, mint az olimpia bojkottja v most az oktatási és civil korlátozás. Többről szól persze, az összes szabadság korlátozásáról és az orosz irányultságról, a gátlástalan lopásokról. Arról, h az állam egyre többe pofázik bele abból ami nem lenne a dolga, ezzel elvonja a jogokat és közben gátlástalanul ellopják a jövőt is: tulajdont maguknak, max a csicskásuk lehetsz, Ráchelé meg Lawrence-é, övék az ország, multik helyett saját CBA, sajtó, és minden legyen az övék. Simics a régi öleb már csak a partvonalról kívülről ugathat be, a Jobbiknak nem ez a segítség hanem h nem beszámítható, ha pattan a cérna: kifakadás várható. Nehéz, mert magát is vádolná ezzel, ezért sem volt még, de ha eldurran: nem fog számítani.

És sokan nem tüntetnek mert félnek: egzisztenciálisan függnek a hatalomtól. Ha okuk sem lenne félnek a listázástól, ami be van himbálva. Gyáva nép… sok frusztráció után.

Az nem kegy h lehet tüntetni hanem olyan alapjog amit nem lehet korlátozni EU országban. Majd ha kivisz minket Viktor más lesz… de mondjuk ruszkiknál is lehet, más kérdés h némelyek közben elhunynak… kedves fórumtársaink némelyike (nem 1!) is elég súlyos mélységekbe süllyed, dögöljön meg mind aki nem nyal be, ugye?

Nem tetszik h fiatalok fesztiváloznak? Miért, olyan összeszorított szájú, erőlködünk majd beszarunk kéne mint a békamenet? Lejárt szavatosságú megélhetésiektől, akik elég gyengén domborítják az őszinteséget? És minden véresen komoly, huhh mentik a hazát, közben piti érdekeik miatt nyalnak a diktátornak, sokban gyászos múltú és jelenű, zsarolható egyedek. A tényleges agyhalott jóval kevesebb, Prospi se annyira hülye csak prosti.

Idősebbek is vonultak, meghatározó értelmiségiek is, biztos mind zsidó… soros-bérenc és malteros ugye? Hát nem. Hanem a társadalom gondolkodó és nem gyáva java. Akik a „hivatalos” tünti után fegyelmezetten többségükben hazamentek, a fiatalabbak és radikálisabbak meg maradtak. És lazultak, jól érezték magukat, élvezték h övék a város. Szívnak épp eleget, ennyi kijárt. És a tüntető oldalon van szellem, humor – a leggyilkosabb fegyver. Nem tetszik? Nemzedéki ellentét van? Hát jah, sokban változott a világ, csak szólok… Gyerektelen és ’70-’80-as évekből úgymaradt nem fogja megérteni h egész más új generáció nőtt fel, nem csak itt, nemzetközileg. Akinek a Sziget is csak vmi ördögtől való, nem kéne h ossza az észt a jövőről – mert alapjaiban nem ért fontos dolgokat. Lemaradtak, akik magukat járatják a korszerűtlen látásmóddal.

A zsidózás is elég avult, globalizáció és már előtte is vegyülések, 100 évvel ezelőtti, akkor is szar dumákat felhozni és újrarugózni: messze nem időszerű, mondjam így. Más Izrael állama, más a vallás, más a holokauszt (ami Európa legnagyobb közelmúltbeli gyalázata, beleértve a cigány-holokausztot is, ezért persze h feldolgozandó), és más a „zsidó nép”, ami üldözöttként külön-külön integrálódott a befogadó államokba, nemzetekbe, vallásokba, sokban vegyült. Soroljam h nálunk kik vitték előre a magyar ipart a felvilágosodás korában? a tőzsdét is? a millenium épületeit? Kik a Nobel-díjasok? az előnyt kivenni jó a tehetségből, de amúgy retkes zsidók? Menjetek a picsába. Szerb Antal pl katolizált és mélyen hívő katolikus zsidó volt, szülei is, nagyszülei nem, ezért vitték el. Utsó pillanatig hitte humanistaként h nem történhet meg vele ami megtörtént, ki akarták menteni, de nem kell, ez nem történhet meg… És Radnóti. Ki írt nála szebb magyarság verset? Szerbnél ki írta meg jobban a Világirodalom és a Magyar irodalom történetét? Én még beszélgettem olyannal aki a tanítványa volt a Vas utcai gimiben… karizmatikus és empatikus igazi jó tanár volt, megfért azzal h széles látókörű irodalmár… És sorolhatnám, és arra voltak jók beledögölve a bizalmukba h Ibiza szintű senkik zsidózzanak… én kérek bocsánatot. Majd ha írtál olyat bro, majd ha alkottál vmit… nem csak lefölözted a piti nyalásaid eredményeit. Ők a nevükkel az életüket tették fel tétnek és elbukták, pont a magadfajták miatt. Ártalmas vagy, de hasznos is: mutatja h mit hogyan nem szabad.

És nincsenek összeszorított rémült szájak: ezek a fiatalok és ezek az értelmiségiek nem félnek, nem függenek: ha nem itt, megélnek máshol, jobban. De itt szeretnének, ez a hazájuk! és van annyi joguk hozzá, mint a megélhetésieknek: ugyanúgy állampolgárok. A zömük valszeg okosabb és képzettebb mint pl Ibiza, és megkockáztatom h az itthon tartásuk is fontosabb lenne, a jövő orvosaié tanáraié mérnökeié jogászaié. Nem ügyeskedők, tárgyi tudás van mögöttük és ami fontos: a jellemfejlődésben is sokan jóval előrébb tartanak.

Ezt úgy értelmezni h fujjfujj libsik: elég szerény… Érik a forradalom mellesleg, nem Soros miatt hanem az önhitt és túlnyert Viktor miatt. Veremben etetik, neten olvasni se tud, kiszolgáltatott, a betegségének is. Bukni fog, a kérdés az idő. Amikor telik a hócipő (történelmi tény) nincs latolgatva h mi lesz utána, és mindig lett utána valami, jellemzően jobb mint az előző volt, legalábbis az előzőek orvoslása kérdésében – és legalábbis időlegesen. Most annyi a tapintható harag és düh (évek óta, ez most csak a gyújtópont) h örülni kell ha az idoljaitok nem a lámpavason végzik… Ha valaki, épp a sororos (úm malteros) liber zsidó izé ment meg ettől, mert a mélyrétegekben erős igény lenne rá… Ti hol éltek? a népesség nagyon lecsúszott és nagyon dühös, a tüntetők az ő mondandójukat is megjelenítik. Díszcigány lenyúlta a lét de a cigók is forrponton… nem lesz itt több 2/3, sőt, és ezt tudja a Habonyművek is… ezért trükköznek, de bénán, kevesek. Nem a Jobbik lesz az igazi kihívó, van még 1 év… De mindenkit minősít miket ír, a patkányság is.

Ültök a fotelban és nézitek a műsort – de nem érzitek, nem érzékelitek jól sztem…

Nézzétek és értsétek ezeket: szellemesség és felülemelkedettség, hit és irónia, honfitársaktól… https://kepek.444.hu/2017/04/13/univerzalis-balhe-ilyen-sok-jo-transzparenssel-meg-sosem-tuntettek-magyarorszagon

Rákóczi népe, hej! :-)

sok barom libsi..

#793069 Ibiza

sok barom libsi..

megy a pofátlankodás..megint lesz ennek böjtje..

Usában trumpit az újságirók felállva várják úgy tisztelik meg..utána int leülhtnek.. nem az embert.hanem magát a beosztást tisztelik.. a a Köztársasági elnök nem sanyi vagy pityu.. mint ahogy a templomban..zsidagógában sem fingunk hangosan és nem szólitjuk a papot vagy rabbit sem dezsőnek vagy dancinak..

Ha nekem bejön egy ilyen a privát zónámba úgy, hogy nem kapott engedélyt akkor pofán verem.. ez demokratikus..mert vallási felekezettől független.

a nihillibsik zsizsegését láthassuk.. minden hagyományt semmib vesznek..devalválnak.. mások jogait megkérdőjelezik semmibe veszik..de a sajátjukra nagyon kényesek..

Sok barom.. ne felejtsük…

#793067 Ibiza

Sok barom.. ne felejtsük el ez a diktatórikus fasiszta kormány engedélyezi a tüntetést.. és persze még ő a hibás.

"Veszélyes játékot űz a Fidesz a tüntetőkkel"

persze.. sok kis taknyosorrú nem tartja be a helyszint az időt.. de más a hibás.. usában szétvernék őket.

de gondolom ide is megérkeztek az érdekeltek szakszolgálati szakértői.. (moszad?)

http://24.hu/belfold/2017/04/13/veszelyes-jatekot-...

Áder

#793065 Csusza Előzmény: #792954

Igen, ez van, tényleg érdekes. Mondjuk én, mint "jobbikos" nem örülök, hogy így alakulnak a dolgok. Bár egyre kevésbé hoz lázba már ez az egész...

csak tréfából

#793064 Ibiza

usában szigorúbb szabályok vannak az iskolák alapitványok egyesületek átláthatóságára mint nálunk.. nem tudom mit kell finomkodni.. minden befizetés legyen látható...nem a 7 guriga felettiek..

NEM TEHETEK RÓLA Kevés a…

#793063 Ibiza Előzmény: #793036

NEM TEHETEK RÓLA Kevés az eszed..kb 543x leirtam milyen politikai irány és politikai pártokra van szükség a véleményem szerint....

Mellesleg nem te kérdezted hanem én.. a többi stimmel füles..

ceu kozben

#793062 tozsdenyul Előzmény: #793059

naivabb vagy ricsinel is draga szivem

az hogy van nalad, hogy Brusszelrol meg a malterosokrol csakis a leghatsobb szandekot feltetelezed, a fideszrol meg nem tudod elkepzelni? :)

nem visszafele kovetkeztetes zajlott, a dolgok elott ment itt a vita, nem is kicsi, csak azota is kuzdesz a disszonanciaddal

a kiiraskor lehetett cel a migrincs, meg a nemzet, de amikor letelepedesi kotvenyre kerult a sor, akkor hirtelen megvaltozott a cel? logika? :)

igerem, nagyon vigyazok majd, nehogy kikotyogjam, hogy nem a Telapo hozza az ajandekot

(upsz)

ceu kozben

#793059 Spade Előzmény: #793053

ott követed el a logikai hibát már megint, h a népszavazás kiírásakor a cél lehetett a migráncs elkerülés, akkor még nem tudták a végeredményt sőt biztosak voltak benne sztem h érvényes lesz, tehát nem tudták h majd a jobbik a letelepedési bizniszt kéri cserébe sőt sztem még a jobbik se tudta. Tehát az első lépés után a döntési fán következett egy következő döntés nem érvényes mi a fasz legyen , alkotmány módosítás ? aztán még 1 döntés h engedjenek-e a jobbiknak. Ezek az irányított gráfon (döntési fán) különböző csomópontok amin nem mehetsz visszafelé tehát nem is következtethetsz visszafelé (tipikus implikáció megfordítása)

Ami a jogászkodást illeti, a 90% nem is jogi előny hanem politikai ami sokkal komolyabb a jogit 3 nap alatt le lehet tv-el papírozni ahogy a fidesz rendszeresen meg is teszi, de szembe menni 90%-kal az könnyen végzetes lehet

télleg léptem

ceu kozben

#793053 tozsdenyul Előzmény: #793046

nem

ha a cel a betelepites elkerulese, akkor siman lezarjak a kotvenyesdit, meg meg adnak mas kis kedvesseget a jobbiknak joszivvel ha kell, es alkotmanyoznak

Ennyire egyszeru

De bizony hogy kizarja, es teljesen egyertelmuen

sot, ha a cel a nepakarat ervenyesitese, akkor is alkotmanyoznak

igy viszont bizony hogy szembekoptek a 3 millio szavazot, miert? hogy a jobbikkon uthessenek egyet, es tovabb lophassanak a kotvenyesdivel

Kerj egy kavet, dolj hatra nyugodtan, es figyeld csak milyen marha sokra lesz eleg az ervenytelen nepszavazas alkotmanymodositas nelkul az EP-ben :)

Meg az alkotmanymodositassal sem 100 % hogy az EP figyelembe venne, de hogy a nepszavazas 0, az biztos

pontosan 0-t er, egy ervenyes 51%-os meg valamit

most tenyleg neked, mint jogaszkodonak magyarazzam, mennyit er egy nem ervenyes nepszavazas???

re

#793052 Spade Előzmény: #793049

a magyart ápt-t csak példának hoztam fel a német is valami hasonló lehet az unió miatt.

Nekem a katalánok mást meséltek, nagyon is le akarnának pattanni csak nincs meg a többség . Ami ott is látszik ha már zászló, h nagyon sok házon van kint zászló van akinél a katalán és van akinél a spanyol akár szomszédonként váltakozva, ki lehet találni h melyik mit jelent :)

Lépnem kell

ceu kozben

#793050 Ricsi Előzmény: #793046

Ha már migárncsok...

A kerítés sem jó ötlet ám. Ezzel azt érjük el, másfelé mennek. Olyan ez, mintha hozzátok betörnének, és mindig a te szobádat rámolnák ki. Erre azt lezárnád, és akkor a családod többi tagját rámolják ki, de neked jó, mert megoldottad a problémát.

Mi jelenleg az Unió családjába tartozunk, és más családtagra tolni a sz@rt, finoman szólva sem elegáns.

Persze tudom én, az intelligens és elegáns megoldások lassan kikopnak, de azért én még azt gondolom, szükség lenne rájuk.

re

#793049 Ricsi Előzmény: #793044

Magyarországon folyamatosan lakott. Hát, ezek nem fognak itt 3 évig hesszölni, abban biztos lehetsz.

Katalóniában meg alig akar valaki kiválni. Amit a sajtó ír, annak a fele sem igaz (milyen meglepő, ugye? :D). Gondolj bele Angliába, London egyértelműen maradni akart, és Barcelona is. Nem hülyék az emberek. Ott semmi más nem tét, csak hogy kicsit "különutas" politikát folytassanak. Ugye mondtam, Spanyolország sem hozott be menekülteket, erre Katalónia írt egy petíciót, hogy akkor a spanyol kormány engedje meg nekik. A bbuuzziikk-nak is több jogot akarnak, bár sehol nem láttam annyit, mint abban a városban.

Hihetetlen multikulti város, de pl az FC Barcelona a nemzet megtestesítője, amelyik a kiválás ellen van. Nem akarnak ők a Real Madrid helyett pl Sitges-el El Classicó-t játszani.

Értelmes ember azt is megérti, ha nem lesznek Uniós tagok, a Seat pakol és költözik. Katalónia messze legnagyobb vállalata.

ceu kozben

#793046 Spade Előzmény: #793032

Nézd nyuszi attól a cél még lehetett a migráncs betelepítés elkerülése (is) h lopnak, vagy h elfedjék eltereljék , hogy lopnak. Itt a logikai hiba Egyik nem zárja ki a másikat és nem is igazolja.

A népszavazás így is jó mert a több nint 3 milla és több mint 90% az elsöprő többség, ezzel nem nagyon érdemes szembemenni. Nem ugyanaz mint fülkeforradalmárként módosítani az alkotmányt éppenhogy 1/3-dal, amire mindenki azt mondhatja h igazából nem támogatta senki. Ezt bizony a döntő többség támogatta. Jobb lett volna ha érvényes is, de így se rossz.többet ér mint egy érvényes és eredményes 51% többség.

re

#793044 Spade Előzmény: #793033

állampolgárság, nézzük mint mond a magyar tv:

(2)11 Kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, aki a kérelme előterjesztését megelőzően legalább három évig folyamatosan Magyarországon lakott, és az (1) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott feltételek fennállnak, ha

a) magyar állampolgárral legalább három éve érvényes házasságban él, vagy házassága a házastárs halálával szűnt meg,

b) kiskorú gyermeke magyar állampolgár,

c) magyar állampolgár fogadta örökbe,

d) magyar hatóság menekültként elismerte vagy

e) hontalan."

Tehát ha menekültként elismerték és nem tett törvénybe ütközőt van munkája van hol laknia akkor megkapja az állampolgárságot. Persze ha kéri. Ez még nálunk is csak 3 év

De van országos népszavazás meg települési a kettő különbözik mert az utóbbihoz nem kell állampolgárság. a barcelóniai nyilván az utóbbiakhoz tartozik hiszen eleve az ilyen szavazást alkotmány ellenesnek nyilvánították

re

#793040 rbbj11 Előzmény: #792979

USA-ban sokkal több ilyen ház van, olyan is, ahol olasz zászló van kinn, juj de rossz nekik és USA-nak!! Mindenki csak úgy menkül onnan, főleg amerikaiak!

re

#793038 rbbj11 Előzmény: #792971

az unoka bizony elég német lesz, lehet, te nem laktál kinn...nekem volt koliban Rostockban arab származású szobatársam, tuti jobban beszélt németül, mint te :))

Egyébként török unokák német és osztrák egyetemekre járnak, és egyetemi szinten folyékonyan beszélnek németül, és kérdezd meg őket egy teázásnál, töröknek vagy németnek tartják e magukat?

Van személyes családi szálam is: unokatesóm magyar anyától első generációs német még csak. Ha ő nem echte német, akkor senki...kultúrában, viselkedésben, beszédben...mindenben.