Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

ceu kozben

#793050 Ricsi Előzmény: #793046

Ha már migárncsok...

A kerítés sem jó ötlet ám. Ezzel azt érjük el, másfelé mennek. Olyan ez, mintha hozzátok betörnének, és mindig a te szobádat rámolnák ki. Erre azt lezárnád, és akkor a családod többi tagját rámolják ki, de neked jó, mert megoldottad a problémát.

Mi jelenleg az Unió családjába tartozunk, és más családtagra tolni a sz@rt, finoman szólva sem elegáns.

Persze tudom én, az intelligens és elegáns megoldások lassan kikopnak, de azért én még azt gondolom, szükség lenne rájuk.

re

#793049 Ricsi Előzmény: #793044

Magyarországon folyamatosan lakott. Hát, ezek nem fognak itt 3 évig hesszölni, abban biztos lehetsz.

Katalóniában meg alig akar valaki kiválni. Amit a sajtó ír, annak a fele sem igaz (milyen meglepő, ugye? :D). Gondolj bele Angliába, London egyértelműen maradni akart, és Barcelona is. Nem hülyék az emberek. Ott semmi más nem tét, csak hogy kicsit "különutas" politikát folytassanak. Ugye mondtam, Spanyolország sem hozott be menekülteket, erre Katalónia írt egy petíciót, hogy akkor a spanyol kormány engedje meg nekik. A bbuuzziikk-nak is több jogot akarnak, bár sehol nem láttam annyit, mint abban a városban.

Hihetetlen multikulti város, de pl az FC Barcelona a nemzet megtestesítője, amelyik a kiválás ellen van. Nem akarnak ők a Real Madrid helyett pl Sitges-el El Classicó-t játszani.

Értelmes ember azt is megérti, ha nem lesznek Uniós tagok, a Seat pakol és költözik. Katalónia messze legnagyobb vállalata.

ceu kozben

#793046 Spade Előzmény: #793032

Nézd nyuszi attól a cél még lehetett a migráncs betelepítés elkerülése (is) h lopnak, vagy h elfedjék eltereljék , hogy lopnak. Itt a logikai hiba Egyik nem zárja ki a másikat és nem is igazolja.

A népszavazás így is jó mert a több nint 3 milla és több mint 90% az elsöprő többség, ezzel nem nagyon érdemes szembemenni. Nem ugyanaz mint fülkeforradalmárként módosítani az alkotmányt éppenhogy 1/3-dal, amire mindenki azt mondhatja h igazából nem támogatta senki. Ezt bizony a döntő többség támogatta. Jobb lett volna ha érvényes is, de így se rossz.többet ér mint egy érvényes és eredményes 51% többség.

re

#793044 Spade Előzmény: #793033

állampolgárság, nézzük mint mond a magyar tv:

(2)11 Kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, aki a kérelme előterjesztését megelőzően legalább három évig folyamatosan Magyarországon lakott, és az (1) bekezdés b)-e) pontjában meghatározott feltételek fennállnak, ha

a) magyar állampolgárral legalább három éve érvényes házasságban él, vagy házassága a házastárs halálával szűnt meg,

b) kiskorú gyermeke magyar állampolgár,

c) magyar állampolgár fogadta örökbe,

d) magyar hatóság menekültként elismerte vagy

e) hontalan."

Tehát ha menekültként elismerték és nem tett törvénybe ütközőt van munkája van hol laknia akkor megkapja az állampolgárságot. Persze ha kéri. Ez még nálunk is csak 3 év

De van országos népszavazás meg települési a kettő különbözik mert az utóbbihoz nem kell állampolgárság. a barcelóniai nyilván az utóbbiakhoz tartozik hiszen eleve az ilyen szavazást alkotmány ellenesnek nyilvánították

re

#793040 rbbj11 Előzmény: #792979

USA-ban sokkal több ilyen ház van, olyan is, ahol olasz zászló van kinn, juj de rossz nekik és USA-nak!! Mindenki csak úgy menkül onnan, főleg amerikaiak!

re

#793038 rbbj11 Előzmény: #792971

az unoka bizony elég német lesz, lehet, te nem laktál kinn...nekem volt koliban Rostockban arab származású szobatársam, tuti jobban beszélt németül, mint te :))

Egyébként török unokák német és osztrák egyetemekre járnak, és egyetemi szinten folyékonyan beszélnek németül, és kérdezd meg őket egy teázásnál, töröknek vagy németnek tartják e magukat?

Van személyes családi szálam is: unokatesóm magyar anyától első generációs német még csak. Ha ő nem echte német, akkor senki...kultúrában, viselkedésben, beszédben...mindenben.

"bevándorlási hátterűek"…

#793037 rbbj11 Előzmény: #792961

"bevándorlási hátterűek"

apróság: nagyobb részük EU-s polgár...többek közt magyarok...egy rakás török

nem az a lényeg, én hol …

#793036 rbbj11 Előzmény: #792900

nem az a lényeg, én hol éltem, akadjatok le a személyes marhaságokról. Azt mondtam, nyíltan vallj színt, te merre akarod az országot irányítani, kinek az oldalán látni, aztán majd a nép eldönti. Bár nem a személyemről szól, de én anélkül, h éltem volna Oro-ban sem akarok arrafelé orientálódni.

nem tudom mit jópofáskod…

#793035 rbbj11 Előzmény: #792882

nem tudom mit jópofáskodsz, kenyért nem mertél persze törni nyíltan....csak rólam beszélsz, azt kérdeztem, neked mi az álláspontod? Mo. egyedül a népek tengeráében, ütközőzónában? Vagy oroszok? Vagy Nyugat? Melyik? Választanod kell, nem kiduma, a történelem homokozója nem a kidumáról szól. Ezzel Horthy is megbukott, vele az ország és a lakossága is. Nem lehet hatalmi tömbök közt illegni-billegni, főleg nem hazánk geográfiai helyzetében. Svájc más: Nyugat-EU közepén hegyek tetjén lehetsz semleges...nem mellesleg a világ legjobb légelhárító rendszerén ülve, ami olyan sűrű, hogy szinte minden hegyükre 2 jut a legmodernebb rendszerekből...

re

#793034 Ricsi Előzmény: #793033

Egyébként szívesen "vitázom" veled, de a témák összemosásában nem vagyok partner, ezt előre jelzem.

re

#793033 Ricsi Előzmény: #793015

Senkinek nem jár automatikus állampolgárság, pl itt Spanyolországban elég sok feltételnek meg kell felelni. Ha gondolod, nézz utána. És ugye a kérdés úgy merült fel, Barcelonában hogyan szavaznának a menekültek.

ceu kozben

#793032 tozsdenyul Előzmény: #793027

De nem lett ertelme...es ez szamit

'Azzal reálisan nem számolhattam h a fidesz a letelepedési kötvénybiznisz miatt szembe köpi a népszavazókat.'

milyen ervet vagy tapasztalatot talaltal a fidesz 11 eves kormanyzasa alatt, ami miatt ezzel nem szamolhattal??

Megjegyzem, epp errol szolt a vita, amiben meg ma is hulyezel - hogy tudniillik sosem kulpolitikai volt a celja az egesznek, hanem belpolitikai, es innen nezve teljesen logikus kovetkezmeny, hogy a fidesz szembekopi a nepszavazokat. A lopason kivul csak a Jobbikrol szolt az is.

Arrol is szo volt, hogy csak EU-bol kilepes segithet (amit te kizarsz, hogy eljon) vagy csak alkotmanymodositas segithet, amihez 1) nem kell nepszavazas, 2) ha alkotmanymodositas lett volna a cel, akkor eleve mashogy all a fidesz is az egeszhez. 3) azt is lehetett tudni,. hogy ervenytelen lesz, mert ugye megemeltek a hatart, pontosan azert, hogy SOSE lehessen ervenyes nepszavazas tobbet ellenuk az orszagban

Ha viszont feltetelezed, hogy a lopas elobbrevalo nekik, mint a haza erdeke, illetve feltetelezed hogy abszolut nem demokratikus elvek vezerlik oket (mert semmilyen elvek nem vezerlik oket), akkor semmi meglepo nincs azon, ami tortent, ezeket meg mar 2000 ota lehet tudni es nem is okoztak azota sem csalodast vagy meglepetest.

(lasd 1-es szabaly, amit ma ideztem ebbe a topikba)

jo reggel neked is, naivozod ricsit, holott a fidesszel kapcsolatosan te mutatsz gyermeki naivitast

Annak volt igaza, aki azzal szamolt, hogy szembe lesznek kopve a valasztok/nepszavazok.

A bizottsag meg magasrol leszarja az ervenytelen nepszavazast, ha lett volna csak 60%-os elutasitas, de ervenyes, az tokeletesen eleg, ez igy 0 a bizottsag fele es mehetsz vele a klozettra. Elkurtak ezt a lehetoseget.

Eredmenyt tekintve semmivel sem vagyunk mas helyzetben, mint mondjuk pl az osztrakok, de erdekervenyesitokepessegunk kb nulla, mert meggyozni targyalasos uton mar nem fogunk tudni senkit, vagy erovel lenyomjak a torkunkon, vagy nem, de a targyalokepessegunket eljatszottuk, a Neppartbol sem fog mar senki mellenk allni. Csak osztrakokhoz viszonyitva a kulpolitikai lenullazodason kivul nalunk kozben meg elloptak a fel orszagot is...

Mi vagyunk a 'visegradi egyek'

nem lehetett realisan ezekkel szamolni? Hofi 2000-ben dobta be ezt a poent, hogy visegradi negyekbol Viktor csinalt visegradi egyeket.

ezt tudjak a bezaratast helyeslők vajon?

#793029 Euroman Előzmény: #793016

Mondjuk a zenei stílus alapján még takonyárpád is ott lehetett volna....a kivénhedt eunuch is ilyen zenére vereti Ibizán

ceu kozben

#793027 Spade Előzmény: #793019

így is lett volna értelme ha a jobbikkal együtt módosítják az alkotmányt. Azzal reálisan nem számolhattam h a fidesz a letelepedési kötvénybiznisz miatt szembe köpi a népszavazókat.

És valami értelme így is lett mert azért a 3 milla meg a 90% elutasítás az jelzésértékű a bizottságnak, na és az ellenzéknek azaz egy jövendő kormánynak is, és ha valami miatt megússzuk akkor az pont ez lesz

ezt tudjak a bezaratast helyeslők vajon?

#793025 Koffein Előzmény: #793016

voltál kint? vagy csak insta beszámolókból tájékozódsz? :)

ceu kozben

#793019 tozsdenyul Előzmény: #793017

figyu, a migrancsokat tobbszor elmondtam neked, hogy mi a velemenyem, ne bassz fel

en sem akarom oket, ahogy te

de vazze te nyomtal fel mindent a nepszavazosdi lapra, hogy hu de kiraly dolog, amirol kiderult hogy hulyeseg volt, csak mar megint okosabbnak kell lenned, mint egy 5. emelet :)

a vita azon ment, hogy erre jo eszkoz-e a nepszavazas

szerinted mi ertelme volt egy ervenytelen nepszavazasnak? masodszor kerdezem, mert nem szeretnel valaszolni ra

jo eszkoz volt? elert vele viktor valamit?

mert eljatszotta a nepszavazas kartyat, spade, amire mondtad milyen fasza otlet, eredmenye viszont nulla, mint az osszes fidesz lepes, amiknek te kezdetben tapsolni szoktal, aztan meg engem fikazol ha kiderul, hogy valojaban elkuras lett, mert nehogy be kelljen ismerned, hogy mar megint benezted

stratfor?

ha 2027-re kampec az EU-nak, akkor sokra megyunk a 2050-ig tarto extrapolacioiddal a nemet migranshelyzetrol, nem igaz? :)