Regisztráció Elfelejtett jelszó

matgab részvényei

Mi volt a koncepció?

#793214 matgab Előzmény: #793020

szépen megy az aluminium ára felfele.

Ennek a cégnek jelenleg nem szépek a számai, de lehet, pont az ilyen cégek értékelésén dob a legnagyobbat, az ha a magas aluminium árak kirántják őket a fedezeti pont fölé és az addigi veszteség helyett nyereséget fog termelni. A Blackrock és néhány nagyobb alap benne van.

Ez a részvény amúgy elég nagyot emelkedett az elmúlt pár hónapban, hátha megy tovább. Egy Alcoa, Arconic vagy egyéb is emelkedett, de ott a nyereség növekedéséről szól a piac, itt meg arról, hogy veszteségből átmenne nyereségbe. Azért az azt is jelentheti jó esetben, hogy dupláz vagy tripláz. Vagy felvásárolja vmi nagy.

De igazából azt már nem várnám ki, elég lenne nekem egy plusz 15-25%. április 25-én fog Q1-et jelenteni.

Ez a szerdai minusz 10% eléggé megmagyarázatlan, azóta sem láttam bejelentést, vagy hírt ezzel kapcsolatban...

Mi volt a koncepció?

#793020 Hotibo

Mi alapján vettél bele? Mármint mi volt a koncepció? nem bántásból, hanem kíváncsiságból kérdezem.

http://www.teletrader.com/century-aluminum-company...

Amit én elsőre látok belőle, hogy sok benne a negatív érték. Közkéz elég alacsony (az nekem sose szimpi), de legalább tulaj benne blackrock, mondjuk nem tudom az mennyit számít, engem általában megnyugtat, ha egy-egy nagynak is van benne részesedése. Sok a negatív érték, osztalék sincs. Persze innen lehet szép emelkedés, ha jóra fordulnak a dolgok. Persze az a kérdés, hogy jóra fordulnak-e, vagy előtte még jó ideig szenvedés lesz.

qualcom

#792966 matgab Előzmény: #792901

cenx tegnapi teljesítménye:

Century Aluminum Co (CENX.US) 12.0600 -1.3200 (-9.87%)

Na azt hiszem, akkor a faktortelég gyorsan le is tudtuk...

qualcom

#792946 Bendeguz Előzmény: #792901

ma mindent eladtam, november óta összejött kb 20% nyerő. nem láttam, hogy ez az esés jönni fog, szépen menetelt minden. van sejtésed, miért van ez? szimpla korrekció?

qualcom

#792893 matgab Előzmény: #792869

ahá, itt a válasz a tegnapi Qualcom esésre... B@sszák meg, ez is ugyanolyan benfentes mutyi tőzsde, mint a magyar...

"17 százalékos pluszt mutat nyitás előtt a BlackBerry árfolyama, miután 815 millió dolláros kártérítést kaphat a Qualcommal szembeni jogi csatározások után. Korábban a kanadai vállalat túl sok jutalékot fizetett a Qualcommnak az értékesítések után, ezért kerül most sor a korrekcióra. Ez az összeg egyébként részvényenként több mint másfél dollárt jelent, így nem csoda a piaci reakció."

qualcom

#792869 matgab Előzmény: #792866

Century Aluminium egész jó vételnek tűnik egyelőre... :-) furcsa mostanában elmaradt eddig a faktor hatás a qualcomnál a comcast-nál , a MOL-nál és a Centurynál is (bár az utóbbi kettőnél még bármi megtörténhet, még benne vagyunk a 2 hétben). Valami zavart érzek az erőben...

qualcom

#792786 matgab Előzmény: #792749

Eddig a Qualcom részvény olyan szépen tartotta magát... Mi lelte most? Pedig elvileg a Qcom perelte be most az Apple-t, abból csak bejöhetne vmi pénzecske...

HUF

#792745 matgab Előzmény: #792530

Külföldi kalandozásom lezáródik egy hónap múlva, ami miatt látványos forint gyengülés sem elképzelhetetlen a közeljövőben...