Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Van privát felületem, ah…

#791169 phiona Előzmény: #791168

Van privát felületem, ahol kérdeznek h mit hogyan látok – most itt is megosztom. Hangsúlyozom: SZERINTEM, de eléggé egyértelműen. Ott kezdődik h OV pragmatikus politikus – liberből „térdre imára” térő lett, akikkel összeállt (pl Torgyán de sorolható) mindenkit megszívatott. Elveit elárulta, partnereit szintén. Van 1 vátesz-tudata, ő az ország megmentője és bevallottan Macchivelli a tanítómestere: „a cél szentesíti az eszközt.” Machiavelli a Fejedelem c. ominúzus alapművét Cezare Borgiaról mintázta, akinek aktív konzulense is volt. Cezare VII. Sándor pápa fia (mint ilyen: bíboros, majd a pápai seregek fővezére), Lucrezia Borgia bátyja, a színhely a XV. – XVI. század fordulójának színes Európája, ahol épp az erkölcs veszett el… a hatalom és a vallás alól is, búcsúcédulákért árulták a megváltást, a konspiráció és az ellenfelek tettleges illegál likvidálása (mérgekkel, tőkökkel, egyebekkel) bevett gyakorlat volt. Itt kapott a vallás végső gellert, Luther Kálvin Huszt és a felvilágosodás is erre reakciók…

Ez csak a módszer, de Viktorból maradt a ’89-es magyar mentőből, ez a mentségi ideológia. H ő menti a magyarságot. Jobb napjain tán el is hiszi h egységet teremt és nem szétver, pedig szétver, a hazai lakosságot a határon túlival is ő ugrasztotta össze. Lételeme a harc, úgymaradt kiskorában a katonásdival, nem tudott felnőni ahogy a kisvasútból meg a faluvégi fociból se. Sajnos nem ritka olyan gyerekeknél akiknek a személyiségfejlődése pl verős, domináns apával korlátolt. A szellemi érettség felfejlődik, a pszichés nem – a legtöbb személyiségzavaros tömeggyilkos is okos, ld pl a norvég náci, fejben megvan a rendszere de lelkileg zokni. 1001 példa, a töriből is, Hitler Sztálin stb mind ilyen… Viktorunk is személyiségzavaros sztem, ilyenekre vannak a nyalakodós gyógyszerek de nem javítják meg. Az ilyet ki kell vonni a forgalomból mert veszélyes – látszólag okés mert értelmes és hiperaktív, bogyókkal főleg, de beteg. A cselekedeteiből is látszik.

Addig érthető h olvasta töriben (és Macchiavellinél) h a talpasokat le kell telepíteni – ahogy Julius Caesar a harcosait. Engedett lopni ehhez eleget, minden fidesznyik megszedhette magát. De aztán elveszett a fék… Macchiavelli ezt nem javasolta hanem a mértékletességet (firenzei), és h hagyni a lakosságot is megélni, h termeljen és később majd sápolható legyen. Nálunk a lakosság le volt szarva, nálunk csak szavazópolgár van, részarányát tekintve 1/3 nyugger, nekik nyalizni Bözsivel (Erzsébet-utalvány) ha már 16. nyugdíj nincs mert ugye mindent amúgy ellopunk. A többieknek a populizmus, hülyébe nézve a népet mert ez azért nem mindenkinek jön be. Akkor majd agymosunk a médiával vazze – bocs, ez se. Kimaradt a töriből valszeg h ez 1 rebellis szabad nép… katyvasz, de az orra jó: és hamis vagy Viktor, a korábbi híveid is már ellened.

Meg minden a más farkával verve: rezsicsökkentés: más fizeti, banki cuccok: azt is: minimábérelemés: érdekes, járulékcsökketés ide-oda, minden dolgozó többe van mégis. Kamu minden szavuk h megoldották, minden abból van h srófolnak a multik és a hazai vállalkozások tökén h majd benyelik – vagy igen vagy nem, ez majd kiderül, a GDP meg az EU-s pénzek látszatberuházásaié amit a strómanok fölöznek.

Viktor ott lépte el a sakkot amikor Simiccsel összeveszett. Nem mintha Simics Grál lovag lenne, az is 1 aljadék tolvaj, de legalább neki tényleg volt agya. Túl nagyra nőtt, saját birodalmat épített és ezen az alapon részt kért a hatalomból. Korrekten visszaosztott mindig, de Viktor 2010 után elszállt: enyém minden, lábhoz, igazodj. Simics ehhez túl gőgös volt – bebaszva gecizett igaz, de az alkohol semmi ahhoz amit a túloldalon tolnak. A májnak se. És itt jött a képbe Lawrence: a kedves nem túl szofisztikált és nem túl sikeres gázszerelő… aki alá hirtelen lett csapat, és dicső h a nevét le tudja írni. A többi svájci bankfiókokban, titokban. Ami Simicsnek jutott ha olcsóbban is csinálná már nem Simicsé… 1 kézbe futott össze 1 név által ami tán Viktoré? leányka hotelek és média h harsogja dicsőítse őt – ezek már erősen diktatorikus vonások. De hiányzik az agy a fék, ez minden diktátor hibája.

Ott az árulkodó személyiségtorzulás, h aki ép, a kiskori kompenzációját felnőttként nem vetíti ki (foci, kisvasút, kardozás, szegények voltunk ezért birtokhalmozás), jellemző az is h családi erőszakban érintett személy (Viktort verték – interjúk) jellemzően hárításból érzéketlen a senyvedők iránt: lefojt, hogy ne kelljen ezzel szembenézni, apukát máig hízlalja.

Ott még, hogy aki ép, fogja a gyeplőt. De itt elszabadult. Az is tipikus betegségtünet h nem elég letelepíteni, adni ami jár: a túldotálási kényszer: h szeressenek és ne áruljanak el. miközben ő is tudja h one man show, Rogánt Lézert Tállait Kósát Sesztákot Matót stb bőven, túlontúl hagyta lopni… a félhülye amatőröket meg bénázni. 1 minőségi embere sincs! Mind abból él h bekéri a civil szféra javaslatait, lenyúlja, és nem ad vissza. Mato is 1 ramaty, Zita lábaköze szögméréséből szemléli a japán pöttyöket, de h monetáris: tán a szó sincs meg. Bizony már a dőlést nem akaró nem fidesznyikek szólnak ötletelnek, ezt adják el magukénak, vissza pesze semmit sem adva… Közben meg kiépült az új oligarchia, minden az övék – váltani csak durva büntetőperekkel lehet majd, de annyira elbizakodottak, hogy hagytak maguk mögött elég nyomot.

Szigorúan szerintem :-) Prospero: fantazmagória ugye? Ha beleszállsz egyáltalán: én vagyok a hülye ugye?

Nos feleim: itt tartunk, itt tart az országunk, a globális felmelegedés miatt is felértékelt delikátesz országunk most – betegek uralma alatt. És hagyjuk, és nézzük, mindenki asszisztál max aki nem elmegy…

Szar emberek vagyunk mi is a részvétellel, közreműködéssel, és még a betegség mentsége sincs meg.

Illetve persze értem: L…

#791168 phiona Előzmény: #791166

Illetve persze értem: Lawrence magától zseniális vállalkozó, valahogy most ért benne össze a sok kisipar (vö korábbi üzleti beszámolói) után az üzleti zseni, és nem stróman dehogy, sőt a nevét is le tudja írni. Aki nem hülye össze tud rakni egyszerű mátrixokat, de megfoghatatlan. Ha viszont OV-ről bármi kiderül – névvel, nos az megfogható… más kérdés h birka országban ez is ki lenne magyarázva, szal a rettegést változatlanul nem értem… és tartom h ezért az orosz medve kebelébe terelni minket újra: túl nagy ár.

Valszeg elég lenne Orbán…

#791166 phiona Előzmény: #791137

Valszeg elég lenne Orbán Viktor ügynökmúltját tisztázni, a többi tényleg oly mindegy. Kiadni az erre vonatkozó aktákat, úgy, hogy Moszkva se mondhassa: nono, van nálunk még más is… Országos pletyka, hogy Paks II-t azért kell megcsinálnunk, mert a ruszkiknál a bizonyíték, hogy Viktor besúgó volt, és ez a hallgatás ára. Drága ár, ha… ha nem: meg mi a túrót titkolnak? Az ellenzéket mentik? a komcsijaikat? nyilván nem, és az tudott, és a titkolás élteti a pletykát…

Más kérdés h Prospi Ibiza meg a többi hívő még azt is megmagyarázná: mily nagyot tett a besúgással Viktor, a rendszert bomlasztotta vele stb. Érdekes h a lopásokat, magángazdagodást Löre avatar alatt bevállalják, az ügynökmúltat nem – miért cikibb, nem értem.

Én már meg sem próbálom …

#791163 Ricsi Előzmény: #791162

Én már meg sem próbálom :))

Apai ágon nemesi származással, anyai ágon lelkipásztori nagyapával, 90 előtti folyamatos üldöztetéssel jelenleg (mert nem értek egyet viktorral), én vagyok a libsibolsikomcsizsidó. Komolyan, azt sem tudtam, mit válaszoljak, így a politikai témát levettem a napirendről :)

"lassan az fog menni" ? …

#791162 Csusza Előzmény: #791137

"lassan az fog menni" ? Már régen ez megy. Kérdezz csak meg egy lelkes viktoriánust, hiába sorolom neki a neveket, mintha meg sem hallaná.

https://kolozsvaros.com/…

#791137 walex

https://kolozsvaros.com/2017/03/18/ha-van-szegyene...

Ha így haladnak, lassan az fog menni, hogy a fityiszes volt MSZMP-sek, KISZ-esek, III/-es spiclik jó emberek, a rendszer áldozatai, az ellenzéki néhai MSZMP-sek, KISZ-esek, ügynökök pedig rossz emberek, mert ők voltak a megrendelők.
Már nem is az ügynökök, besúgók nevei érdekesek, hanem a megrendelőké?
Csak nemhogy borulni fog a sz@ros bili végre, hogy előre mentegetik a demokrata jelmezbe bújt, nagynemzeti komikat?

Lázár nem hüje.. azt gon…

#791102 Ibiza Előzmény: #791099

Lázár nem hüje.. azt gondolom pont ezért mondja..

ügynöklistáról elmontam párszor a véleményem.

1. ha előhozták volna a listát akkor ezt 90-ben kellett volna.. és akkor kellett volna meghozni azt a törvényt, egy beosztás feletti komcsik ne vehessenek részt a politikában, ( a szerencsétlen többgyerekes kényszerpárttagok nem erősítették a rendszert) és elszámoltatni mindegyiket...de antall a "békés átmenet" érdekében elcserélte a politikai hatalmat a gazdaságiakra..komcsik simán elrabolták a javakat...a maradékot meg "privatizálták" ..a bankokból használták fel a pénzeket ehhez.. utána konszolidálták a bankokat a pénzünkből..Most gyurcsóti simán röhög a pofádba.. és azt mondja botkának ő annyit adózik egy évben mint amennyit botka egész életében sem keres.. A "kerekasztal tárgyalásokon" volt a megegyezés.. fekete dobozosok felvették de mindig van egy nyilvános és egy háttér megállapodás. Az egészről azt gondolom egy irányított átmenet volt.

2. kivettek dossziékat a rendszerből..állítólag gyurcsótié is eltünt.. napokig szecskázták a papírokat (Pesty L. ha jól rémlik).. csak emlékezni kellene kicsit. Ha kivettek akkor be is rakhattak neveket. a teljes ügynöklisták talán csak az oroszoknak és usának vannak meg.. usában megvannak a kisz- és párttagok listái..ezt azért gondolom mert akkoriban hallottam usába akart kimenni egy csóka..kérdezték volt e párttag..mondta nem.. akkor mondták neki nem kapja meg a vízumot mert ők másképp tudják...nem a párttagság volt a gond..hanem mert hazudott. Amúgy még egy érdekes.. a komcsilibsi 2.0 időszakban szilvási hónapokra beengedte az államvédelemhez a KGB-t.. az ottani dolgozók átvilágítása címszóval.. de teljes hozzáférésük volt az adatokhoz. Azt gondolom ma is zsarolnak embereket a kivett dossziékkal.. és az ott felhalmozott kompromittáló adatokkal... és persze lehetnek elvhű kettős ügynökök. És ha már ügynöklista..mi van az amerikai.. német israeli ügynökökkel? vagy az érdekcsoportok ügynökeivel? .. ők is bőségesen itt vannak a közéletben médiában.

A titkosszolgálatok nem hüjék odafigyeltek a jóképességű emberekre..ha tudták beszervezték.. ha feltételezzük tiszta minden akkori párt.. akkor is az alakuló pártoknak semmilyen lehetőségük nem volt megszűrjék a jelentkezőket..nyílván minden pártba berakták az embereiket.

3. Nem sok hozadéka van ügynöklistának - főleg ma- ha nyilvánosságra hozzák a dossziékat.. az emberek többsége nem tud mit kezdeni ezzel..lásd vikidál.. elöször teljes karantén majd átcsap az "én veled vagyok gyula" mozgalommá.."megbotlott gyula de ma már megjavult mint jimmy.. pár hónap után meg már semmi nincs..
A nyilvánosságra hozás megoszt embereket..

Én is nagyon fontos megtisztulási lehetőségnek gondoltam a nyílvánosságra hozást.. de fentiek miatt már kétségeim vannak.

http://index.hu/belfold/…

#791099 walex

http://index.hu/belfold/2017/03/17/lazar_szerint_a...
Lázár szétnézhetne a Fideszben is, hemzsegnek benne a néhai MSZMP-sek, volt KISZ-esek, de még III/II-esük van.
http://index.hu/belfold/2014/06/27/avh-s_ugynoke_v...
Nem véletlenül akadályozzák és akadályozták kéz a kézben az MSZP-vel az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát.
Amikor egy törvényt egy nap alatt átvertek a Parlamenten 2/3-dal, az ügynöklistákkal ez valahogy nem ment 5 évnyi 2/3 mellett.

érdekes, patkányarcú nem birja a kritikát.

#791038 Láma Előzmény: #791016

Hisz a rőzsebajszú is kitilthatná az újságírókat, a vajda is lezárathatná az utcáját. Milyen szerencse, hogy csak ez az egy darab nem bírja.

"Két idős asszony tiltakozott a napokban Orbán Viktor miniszterelnök XII. kerületi, Cinege utcai házánál. Összesen öt intézkedő rendőr szállt ki a helyszínre, civil és egyenruhások egyaránt; még erősítést is hívtak."

http://hvg.hu/itthon/20170308_orban_haza_mikro_tun...

Arról nem is beszélve, h…

#790997 Turkoglu Előzmény: #790941

Arról nem is beszélve, hogy lenne olcsóbb jobb megoldás is Paks 2-nél: http://climenews.com/egy-megujulokon-alapulo-energ...

Ha még a szemérmetlen lopást amit végre fognak hajtani nem is számítom. De egyébként van több tanulmány is ami ezt alátámasztja. De itt mint jelenleg mindenhol a lényeg nekik az, hogy maximálni tudják a lenyúlást a többi nem igen számít.

Másik része a dolognak …

#790973 banyaiz Előzmény: #790969

Másik része a dolognak annak a kutatása mi milyen hatással van egyáltalán az emberi szervezetre mi egészséges mi nem.

Mondjuk klasszikus a táplálkozás. Egyik évben a margarin nagyon jó mert nem állati eredetű zsiradék másik évben ez nagyon káros mert tele van E adalékokkal és ez méreg. :) Ne egyél sok zsírosat mert koleszterin, aztán valaki meg zsíroskenyeret pusztítja szalonnával , és kocsonyával aztán baromira nincs semmi baja tőle a koleszterinjének. :) Ezek ilyen tisztázatlannak tűnő találgatás mezején lévő dolgoknak látszanak.

Még az az ember is aki erre oda akarna figyelni ő egészségesen fog élni , sem biztos, hogy nem jár teljes tévúton.

MInt Churchill mikor 80 éves szülnapján kérdezték mi a hosszú élet titka no sport , egy szivarral a szájában pezsgőzve. Vagy Buffett 80 valahány évesen coca colát szürcsölgetve, és jégkrémet eszegetve. :) Akkor mi a hosszú élet titka mi az egészséges táplálkozás vagy szokás? Ezekre is jó lenne egy egzakt választ adni mielőtt mondjuk gyógyítás mélységeibe belemegyünk. Amire baromira nem könnyű egzakt választ adni . Ami minden jelenséget megmagyaráz. Mert szervezetnek van egy olyan okossága ha mérgezik arra reagál és megpróbálja kivédeni, és ez lehet olyan jól sikerül 100 évig is eltart ez a folyamat . Másnál meg valamiért csak 20 évig pedig lehet figyelt a koleszterinre vagy az akármire.

Na most erre orvos legyen aki ma egzakt választ ad de közben azért gyógyítani kell, van egy kis vakrepülés jellege is a sztorinak. :)

Odakerül egy bizonyos ál…

#790972 banyaiz Előzmény: #790969

Odakerül egy bizonyos állapotban elé, csodákat nem tud tenni. A kérdés csak annyi , hogy azt megtudja e tenni minden esetben ami elvárható szakmailag. Mondjuk ezen múlhat az, hogy valaki túléli vagy sem, vagy belerokkan vagy sem, vagy milyen lesz utána az életminősége.

Hány olyan diagnózis lehet ami hibás és ez miatt esetleg évekkel később derül ki, hogy ja itt ez van. Nem halt bele , nem egy látványos eset . Csak közben teljesen tévúton járt az egész nem kezelték nem úgy kezelték stb.

Tökéleteshez közeli rendszer az vhogy úgy nézne ki vsz, hogy minden emberen évente elvégeznének egy átfogó vizsgálatot menedzserszűrés vagy még komolyabbat.

Aztán életmódtanácsok az életkorához , pontosan felmért állapotához , hogy megelőzhető legyen sok minden. Évente ez felülvizsgálva, ha kell komoly szakemberek kirendelve mellé a gyógytornásztól , a dietetikusig stb. Megelőzésen legyen a hangsúly.

Évente vezetve a kartonja, hogy 0 éves korától évente elvégzett vizsgálatok alapján amik mindenre kiterjedtek hogyan alakult az egészsége. Ehhez minden szakember adott legyen , infrastruktúra stb. Ez lenne vsz a tökéleteshez közeli állapot. Ha kell akkor az orvos leüljön vele 1-2 órát beszélgetni mert van bőven aki viszi a többi feladatot.

Közben kutatásra rengeteg pénz új gyógymódok , gyógyszerek, eszközök stb.

Csak ez lóvéban kicsit húzós lenne. Bár a fene tudja mert lehet, hogy a félmegoldás a drágább a végén.